Θέμης Μουμουλίδης: «To καλλιτεχνικό σχολείο Κοζάνης είναι γεγονός – Πρόκειται για μια σημαντική κατάκτηση της περιοχής»

kozani_apo_ailia

Μετά την Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο Κρήτης, η Κοζάνη αποκτά το δικό της Καλλιτεχνικό Σχολείο. Γίνεται η τρίτη πόλη στην ελληνική περιφέρεια που κερδίζει ένα ακόμη σημαντικό εκπαιδευτικό «εργαλείο».

Ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, υπέγραψε την ίδρυση του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κοζάνης και τις επόμενες μέρες αναμένεται η έκδοση ΦΕΚ.

Έτσι από τη νέα χρονιά ένας σημαντικός αριθμός μαθητών θα έχει την δυνατότητα πρόσβασης στην ιδιαίτερη εμπειρία ενός καλλιτεχνικού σχολείου.

Η Π.Ε. Κοζάνης διαθέτει πλέον δύο σημαντικά Μουσικά Σχολεία και ένα Καλλιτεχνικό και αποκτά σημαντικό πανελλαδικό προβάδισμα στην λειτουργία Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων.

Η κυβέρνηση συνομιλεί με τις τοπικές κοινωνίες και επιχειρεί στο πλαίσιο της δίκαιης ανάπτυξης να ενθαρρύνει και να συμβάλλει στην ιδιαίτερη ανάπτυξη κάθε περιοχής.

Η επένδυση και η πίστη στην βελτίωση και ανάπτυξη σε υψηλό επίπεδο, όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης μπορεί να αποτελέσει έναν από τους πυλώνες ανάπτυξης της περιοχής μας.

Ακολουθεί η ολοκλήρωση του διαλόγου για την επόμενη μέρα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, όπου η αναβάθμισή του θα ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο αναβάθμισης και του συνολικού εκπαιδευτικού χάρτη της περιοχής.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμη Μουμουλίδη
Σκηνοθέτη, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε.Κοζάνης
Μέλους Διαρκών Επιτροπών
Μορφωτικών, Ευρωπαϊκών και Οικονομικών υποθέσεων

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Θέμης Μουμουλίδης: «To καλλιτεχνικό σχολείο Κοζάνης είναι γεγονός – Πρόκειται για μια σημαντική κατάκτηση της περιοχής»

  1. Κι εγώ,αλλά και πολλοί γονείς,θα θέλαμε να μάθουμε πολλά περισσότερα για αυτό το σχολείο!Ασ πούμε ωράριο,πιο πολλά για το τι θα μαθαίνουν (Κινηματογράφος-Θέατρο, χορός, εικαστικά)Δηλαδή;Με πιο τρόπο θα πηγαίνουν τα παιδιά εκεί;Ποιος θα πληρώνει τα εισιτήρια;Και επιτέλους αφού οι εγγραφές είναι τώρα,ας κάνει κάποιος μια ιστοσελίδα να ξέρουμε και να στείλουμε τα παιδιά μας!Με γενικότητες και λόγια,δεν ξέρω!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.