Είναι τελικά φιλόζωοι οι «φιλόζωοι»; Άρθρο για τις φιλοζωικές οργανώσεις και συλλόγους

adespota3576356

Είναι τελικά φιλόζωοι οι «φιλόζωοι»; Θέτω αυτό το ερώτημα και έρχομαι συγχρόνως να το απαντήσω γιατί τον τελευταίο καιρό, μάλλον τα τελευταία 5 χρόνια θα έλεγα βλέπω παντού στο διαδίκτυο φιλόζωους εθελοντές να τρέχουν πάνω κάτω όλη μέρα προσπαθώντας να σώσουνε όποιο αδέσποτο βρεθεί στον δρόμο τους.

Καλά όλα αυτά τα να προσπαθείς δηλαδή να σώσεις τα άμοιρα τα ζωάκια που βρέθηκαν από την μια στιγμή στην άλλη ξαφνικά στον δρόμο εξ’αιτίας του κάθε ανεγκέφαλου που θέλει να θεωρείται και ιδιοκτήτης δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς μάλλον τελικά για μόστρα.

Όταν βλέπω όμως στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τους «φιλόζωους» να κλαίγονται για φιλοξενία – υιοθεσία ενός αδέσποτου που είτε βρίσκεται στον δρόμο, είτε φιλοξενείται από κάποιον εθελοντή και δεν μπορέι να φιλοξενηθεί άλλο για διάφορους λόγους από τον εθελοντή ή κινδυνεύει αν παραμείνει στον δρόμο, τότε πραγματικά είναι που τρελένομαι και λέω ότι θα σπάσω την οθόνη του υπολογιστή μου για να μην μπορώ να διαβάσω αυτά που διαβάζω.

Γιατί τρελένομαι θα μου πεις τώρα.Μα φυσικά γιατί η λύση είναι προφανής αλλά δεν έχω δει ποτέ μέχρι τώρα κάποιον φιλόζωο να την διεκδικεί. Η λύση είναι μία και είναι απλή και ακούει στο όνομα «Κατάφύγιο». Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι Δήμοι δεν έχουνε καταφύγιο και η πλειοψηφία των φιλοζωικών οργανώσεων και συλλόγων τάσετε κατά των καταφυγίων.

Και που θα φιλοξενούνται λοιπόν τα ζώα κύριοι «φιλόζωοι»;

Και κάπου εδώ θα πρέπει να εξηγήσω το γιατί βάζω σε εισαγωγικά την λέξη «φιλόζωοι».
Την βάζω λοιπόν σε εισαγωγικά την συγκεκριμένη λέξη γιατί προφανώς οι άνθρωποι στους οποίοιυς αναφέρεται για επουδενεί λόγο δεν μπορούνε να θεωρηθούνε φιλόζωοι. Μα γιατί; Γιατί πολύ απλά προτιμάνε τα ζώα να βρίσκονται στοιβαγμένα στα σπίτια εθελοντών, ή ακόμα να βρίσκονται στους δρόμους και να σηχματίζουνε αγέλες και να επιτίθενται στους περαστικούς και σε βαριά περιστατικά να τους στέλνουν και σοτ νοσοκομείο.

Παράλληλα μέσα στις πενταμελείς επιτροπές των Δήμων για τα αδέσποτα, κρίνουνε πάντα ότι τα αδέσποτα που έχουνε καταγγελθεί από τους πολίτες ως επιθετικά και άρα προφανώς είναι και επικίνδυνα για την σωματική ακεραιότητα και την υγεία των περαστικών, κάτι που οι «φιλόζωοι επιδεικτικά αγνούνε γιατί μάλλον σκόπιμα επιλέγουν να το αγνούνε και κρίνουν τα σκυλιά ακίνδυνα!

Παράλληλα όμως την ίδια στιγμή που κάποιος Δήμος δεν έχει τις απαραίτητες υποδομές για την περίθαλψη και την φιλοξενία αδέσποτων ζώων συντροφιάς, κάνουν μία σύμβαση με ιδιότες κτηνιάτρους και ανθρώπους που πληρώνονται για να διαθέσουν την πανσιό για ζώα που έχουν στην κατοχή τους ή το χωράφι που ενδεχομένως να διαθέτουν για την φιλοξενία των αδέσποτων ζώων.

Αυτοί οι άνθρωποι όμως που έχουνε το όλο κέρδος από τις συμβάσεις με τον εκάστοτε Δήμο δυστυχώς είναι όλοι τους άνθρωποι των φιλοζωικών οργανώσεων και συλλόγων που σαν φιλοζωικές οργανώσεις ακι σύλλογοι το μόνο που κάνουνε είναι τελικά να εξυπηρετούνε μέσω των Δήμων διάφορα συντεχνιακά συμφέροντα.

Επιπλέον οι άνθρωποι των φιλοζωικών οργανώσεων παραπληροφορούν συστηματικά τον κόσμο που δεν γνωρίζει αναφορικά με την νομοθεσία για την σίτιση των αδέσποτων από φιλόζωους πολίτες προβάλλοντάς την ως υποχρεωτική!

Κάτι που φυσικά και δεν ισχύει και για τους απίστους Θωμάδες που ενδεχομένως να διαβάσουν το άρθρο αυτό σας παραθέτω το τι λέει ακριβώς ο ίδιος ο νόμος.

f9uo8iwst57j6iys65tw7uijw5

Νόμος 4039/2012
Άρθρο 9 Περισυλλογή και διαχείριση
αδέσποτων ζώων συντροφιάς
Παράγραφος 10
10. Για την επαναφορά στο φυσικό
περιβάλλον των αδέσποτων ζώων συντροφιάς λαμβάνεται
υπόψη η πυκνότητα του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων
στην περιοχή που επαναφέρονται.

Την ευθύνη για τηνεπίβλεψη και τη φροντίδα των επανεντασσόμενων
αδέσποτων ζώων έχουν, από κοινού, οι Δήμοι, οι οποίοι μάλιστα δύνανται να δημιουργήσουν και σημεία παροχής τροφής και νερού για τα ζώα αυτά, καθώς και τα συνεργαζόμενα με αυτούς φιλοζωικά σωματεία και ενώσεις.

Δεν απαγορεύεται η παροχή τροφής και νερού σε αδέσποτα ζώα
συντροφιάς από φιλόζωους πολίτες, υπό την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι κανόνες καθαριότητας και υγιεινής.

Δεν επιτρέπεται επαναφορά σε περιοχές με νοσοκομεία, σχολεία, αθλητικά κέντρα, αυτοκινητόδρομους ταχείας κυκλοφορίας, στους χώρους αποβίβασης και επιβίβασης ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών στα λιμάνια, στα αεροδρόμια,
στους σιδηροδρομικούς σταθμούς, στους περιφραγμένους αρχαιολογικούς χώρους και στους περιφραγμένους χώρους του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας ΑΕ και της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης ΑΕ.

Με απόφαση της πενταμελούς επιτροπής της παραγράφου 12 ρυθμίζονται οι
λεπτομέρειες προσδιορισμού της πυκνότητας του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων στην περιοχή που αυτά επαναφέρονται, καθώς και η οριοθέτηση των περιοχών που
δεν επιτρέπεται η επαναφορά τους.

Όπως βλέπετε λοιπόν δεν είναι υποχρεωτική από τον νόμο η σίτιση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς και για αυτόν τον λόγο δεν επιβάλλεται σε κανέναν! Είναι προαιρετική και όποιος θέλει το κάνει!

Επιπλέον όσον αφορά το θέμα της φιλοξενίας των αδέσποτων ζώων συντροφιάς και τα καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς που οφείλουν σύμφωνα με το νόμο να έχουν οι Δήμοι ο νόμος αναφέρει ρητά ότι:

Νόμος 4039/2012
Άρθρο 9 Περισυλλογή και διαχείριση
αδέσποτων ζώων συντροφιάς
Παράγραφος 2

« Για τον παραπάνω σκοπό κάθε Δήμος ή όμοροι ή συνεργαζόμενοι Δήμοι ιδρύουν και λειτουργούν δημοτικά ή διαδημοτικά κτηνιατρεία και καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς επιτρεπομένης της συνεργασίας με ενδιαφερόμενα φιλoζωικά σωματεία και ενώσεις ή και εθελοντές φιλόζωους σε ιδιόκτητους ή μισθωμένους ή παραχωρούμενους από το Δημόσιο, την Περιφέρεια ή από ιδιώτες χώρους. Στους Δήμους είναι δυνατόν να παρέχεται και οικονομική ενίσχυση από δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς για τη δημιουργία και λειτουργία καταφυγίων. Τα καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς αποτελούν χώρους προσωρινής παραμονής και περίθαλψης και η ίδρυση και λειτουργία τους διέπεται από τις ισχύουσες διατάξεις για τα ενδιαιτήματα ζώων του ν. 604/1977 και του π.δ. 463/1978.»

Άρα λοιπόν κύριοι των φιλοζωικών οργανώσεων και συλλόγων αφήστε επιτέλους τις εξυπνάδες που λέτε συνέχεια ότι τάχα μου δήθεν στα καταφύγια τα αδέσποτα σκοτώνονται και κοιτάξτε να διεκδικήσετε τα αυτονόητα για το θέμα της περίθαλψης και της φιλοξενίας των αδέσποτων ζώων συντροφιάς από τους Δήμους που προφανώς δεν είναι νόμιμοι όταν δεν διαθέτουν τις παραπάνω υποδομές δηλαδή δημοτικά κτηνιατρεία και καταφύγια και σταματήστε να κλαίγεστε στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για φιλοξενίες και υιοθεσίες αδέσποτων όταν ειδικά η λύση είναι μπροστά στα μάτια σας και είναι τόσο προφανής.

Τόσο προφανής μάλιστα που ακριβώς επειδή δεν την διεκδικείτε όπως άλλωστε θα έπρεπε να κάνετε, την πλρώνουν δυστυχώς εξ’αιτίας της δικιάς σας ασυνηδεισίας οι πολίτες που δέχονται την επίθεση των αδέσποτων και εσείς τα θεωρείτε προκλητικά πλέον ακίνδυνα!

Αναγνώστης του KOZANILIFE.GR

15 σχόλια στο άρθρο “Είναι τελικά φιλόζωοι οι «φιλόζωοι»; Άρθρο για τις φιλοζωικές οργανώσεις και συλλόγους

 1. Μάλιστα ……Ο Δήμος λοιπόν θέλει να κάνει σωστά την δουλειά του και οι φιλόζωοι αυτό δεν το θέλουν ……!!!!
  Είναι κακό να συμπαθείς αυτά τα τετράποδα πλάσματα …..είναι ενοχλητικά και γίνεσαι και εσυ ενοχλητικός ……..
  Καληνύχτα .

  1. Αδέσποτα παντού και μέσα σε porsche!!!

   - Edit

   Απαντήστε

   Άποψη μου. Τα φιλοζωικά θέλουν λεφτά με το τσουβάλι καρφί δε τους καίγεται για τα αδέσποτα το μετρητό έχει ζωή.
   Θες φάτω θες μη το τρως
   Καληνύχτα και όνειρα λεφτά…..

 2. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΠΕΙΝΑΕΙ , ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ , ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ….ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΤΟ ΒΙΟΛΙ ΤΟΥΣ!!!!

 3. Ο δήμος αφήνει τα αδέσποτα στο φυσικό τους περιβάλλον εφόσον τα στειρώσει..υποτίθεται..

  Τα ταίζει;Τα ποτίζει;
  Ενδιαφέρεται για το πως ζουν εκεί έξω;;;

  Ε ναι λοιπόν βρε εξυπνάκια..εγώ θα τα ταίσω και θα τα ποτίσω.
  Τι ζόρι τραβάς;;;;;

  Ο δήμος θα μας απαντήσει ποτέ.. πόσα λεφτά έφαγε απ την ευρωπαική ένωση που προορίζονταν για στειρώσεις;
  Στειρώνει;;;;Που;;Πόσα σκυλιά;

  Ζήτησε να τσιπαριστούν δηλωθούν τα οικόσιτα σκυλιά.Βγήκε να κάνει έλεγχο;;;
  Όχι!!!

  Αν δεν κυνηγηθούν οι ιδιοκτήτες δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ το χάλι.

  Υσ…σκοτωμοί σκυλιών κάθε μέρα..στα σκουπίδια αβέρτα κουτάβια..βασανισμοί φόλες παντού!
  Σαν δε ντρέπεστε λέω εγώ!!

  Αγαπάτε και τα παιδάκια που πεινάνε τρομάρα σας!

  1. Έλα τώρα που δεν ξες ποιοι πήραν porsche πριν χρόνια με τα λεφτά απ της στειρώσης για κάνε μου τη χάρη γεμίσαται την πόλη αδέσποτα με τα καμώματα σας ανόητοι ααααα αντε τώρα μην πω κ άλλα……

 4. Πές μας κι άλλα . Πες και για τις πόρσε κανένα ονοματάκι . Επιτέλους πρέπει ο νεοΕλληνας να σταματήσει να κάνει τον καμπόσο με το γνωστό ”έλα τώρα σε τα ‘μας”.

 5. Παντως στην Πολη παιδια εχει φτασει στο απροχωρητο το θεμα με τα αδεσποτα….ειδικα τις πρωινες ωρες που θελουμε να παμε στην δουλεια μας τα σκυλια ειδικα στην πςριοχη του κτελ και στο μερος εκει κοντα κυκλικο κτλπ δεν μπορεις να κανεις βημα κατευθειαν ορμανε! Να αναλαβει ο δημος επιτελους!!!

 6. Συμφεροντολογοι οι φιλόζωοι σε αλλουνού οικόπεδο και γειτονιά ταΐζουν τα σκυλιά και οι δικές τους αυλές καθαρές . Από 5 ευρώ δεν βάζουν όλοι να οργανωθούν σε ένα οικόπεδο να τα φροντίζουν. Τούς αρέσει αυτή η εικόνα με εξαθλιωμένους βρώμικους σκύλους να περιφέρονται. Μπράβο στούς φιλόζωους που αγωνίζονται.

  1. έτσι!και όχι μόνο σε πολλές περιοχές όπου τα πάνε βόλτα τα πάνε να κάνουν την ανάγκη τους και αφήνουν τα περιττώματά τους εκεί!και αν τους πεις τίποτα θα στην πουν κιόλας.για να μην πω ότι ορμάνε και σε αυτοκίνητα χωρίς λόγο

 7. Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! ΠΡΕΠΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ!!! ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΠΕΤΑΝΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΥΛΛΕΞΕΙ!!! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, ΩΣ ΕΔΩ!!!

 8. Σπείρες ολόκληρες είναι οι δήθεν φιλόζωοι. Σενάρια ολόκληρα φτιάχνουν με σκοπό το κέρδος. Καρφί δεν τους καίγεται για κανένα ζώο. Όλο αυτό το σκηνικό το έχω δει αρκετά χρόνια τώρα από 60χρονη ξανθιά δήθεν “φιλόζωη” η οποία δίνει και αρ. τραπεζικού λόγαριασμου κλινικής ζώων. Που σταματάει το όριο των καταθέσεων και που σταματάει και η αφέλεια των πραγματικών φιλοζωων!?

 9. Μόλις χθες κατάλαβα τι γίνεται με τις φιλοζωικές… αν κατάλαβα και καλά…. και δεν είναι τα πράγματα ακόμα χειρότερα!
  Πριν τα Χριστούγεννα πήρα στο σπίτι μου 4 νεογέννητα κουτάβια καθότι η αδέσποτη μανούλα έπαθε εκλαμψία, ο γιατρός μου συνέστησε να τα πάρω προκειμένου να γίνει καλά μαζί με φαρμακευτική αγωγή βέβαια. Πλήρωσα για την επίσκεψη, τίς πρώτες βοήθειες και τα φάρμακα για την αδέσποτη εγώ η ΑΝΕΡΓΗ. Επικοινώνησα μέσω άλλης φιλοζωικής για την άμεση επίλυση του θέματος καθώς το περασμένο Καλοκαίρι πήρα στο σπίτι μου 3 αδέσποτα εκ των οποίων το ένα ήταν πάρα πολύ άρρωστο και δεν είχα δυνατότητα για άλλα!!!
  Μου είπαν λοιπόν ότι σε 4-5 μέρες θα τα παίρνανε, σημειώνω δε πως ο γιατρός πρότεινε κοτόπουλο βρασμένο και ρύζι με γιαούρτι για τη διατροφή τους. Οι μέρες περνούσαν και ένα μήνα μετά αποφασίσανε να έρθουν. Είχαν 3 σε φωτογραφίες που είχαν βρει κάποιους για να τα πάρουν εκτός Κρήτης παρακαλώ! Όμως είχα άλλο ένα που δεν είχαν φωτογραφίες και άλλα 2 που τα είχαν κάποοι Πακιστανοί, όλα αδερφάκια που τα έπαιρνε φωτογραφίες και μονολογούσε για τις άθλιες συνθήκες που ζούσαν (μέ τούς Πακιστανούς) δεν της άρεσαν όμως γιατί δεν ήταν τύπου κοκόνια που έχουν ζήτηση οπότε και παρέμειναν στη θέση τους. Τής είπα λοιπόν ότι έδωσα ένα την προηγούμενη μέρα, προκειμένου να μην το πάρει γιατί ήταν ένα πολύ μικρόσωμο και λειποβαρές που δεν ήθελα να φύγει ακόμα.
  ΈΓΙΝΕ ΛΟΙΠΌΝ ΧΑΜΟΣ!!!!!!!!!!!!
  Την εξευτέλισα κατά τα λεγόμενα της, προσέβαλα την αξιοπιστία της,την εξέθετα απέναντι στους ενδιαφερόμενους, πήρε τηλέφωνο τον υποψήφιο και αυτός μου μίλησε με πολύ άσχημο τρόπο, γιατί είχαν υπογράψει συμβόλαια και είχε πληρώσει κτηνιάτρους ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΆΛΛΑ ΠΟΥ ΕΊΧΑΝ ΣΥΜΦΩΝΉΣΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΚΥΛΑΚΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΊΧΕ ΔΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΘΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΜΈΧΡΙ ΑΚΌΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ.
  Έχω μετανιώσει πικρά που τής το έδωσα τελικά, για να πάει από την Κρήτη (που?) στην Πάτρα, μέσω Πειραιά φυσικά.
  Και αναρωτιέμαι… Ολόκληρη Πελοπόνησσος δεν έβρισκε να πάρει ένα κουταβάκι? Ολόκληρη Ελλάδα… Δεν έβρισκε??? Γιατί το συγκεκριμένο?
  Έχει συγκεκριμένη καταγωγή η Αγάπη???
  Έχει συγκεκριμένη μορφή???
  Έχει συγκεκριμένο μέγεθος???
  Έχει συγκεκριμένο χρώμα????
  Έχει συγκεκριμένο βλέμμα???
  Ή Αγάπη βρίσκεται παντού, σε κάθε γωνιά και δρόμο… Έτσι νομίζω εγώ…
  Αρκεί να υπάρχει μέσα σου….

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.