Είχαν ρημάξει αποθήκες και μηχανουργεία σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα – Πάνω από 20.000 ευρώ τα κλοπιμαία – Δείτε φωτογραφίες



3srdtghszfthjsrtjtrys

– Εξιχνιάστηκαν 7 κλοπές από μηχανουργεία και αποθήκες στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης και Πτολεμαΐδας
– Σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος δύο 2 ατόμων για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών
– Οι κλοπές διαπράχθηκαν από 01-11-2017 έως 03-05-2018
– Πάνω από 20.000 ευρώ η αξία των κλοπιμαίων
– Δείτε φωτογραφίες

Εξιχνιάσθηκαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας Κοζάνης 7 περιπτώσεις κλοπής από μηχανουργεία και αποθήκες στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Κοζάνης και Εορδαίας, κατά το χρονικό διάστημα από 01-11-2017 έως 03-05-2018, σε βάρος 7 Ελλήνων ηλικίας από 38 έως 65 χρόνων.

Σε βάρος 2 από αυτών, ενός άνδρα 54 χρόνων και μιας γυναίκας 23 χρόνων, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής με συνολικό παράνομο όφελος από τα κλοπιμαία να υπερβαίνει το ποσό των 20.000 ευρώ.

2jyhfliuygfuiuiyfulydfuky

Αναλυτικότερα, μετά από αστυνομική έρευνα και ανάλυση του τρόπου δράσης, προέκυψε ότι τουλάχιστον από το μήνα Νοέμβριο του 2017, οι δράστες διέπραξαν συνολικά 7 διαρρήξεις και κλοπές από μηχανουργεία και αποθήκες σε περιοχές της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας.

Ειδικότερα, αφού παραβίαζαν εισόδους των ανωτέρω επιχειρήσεων και αποθηκών αφαιρούσαν επαγγελματικό εξοπλισμό (μηχανήματα και εργαλεία μηχανολογικής και ηλεκτρολογικής φύσεως) τα οποία στη συνέχεια μετέφεραν και έκρυβαν σε κατοικία της 23χρονης.

Μετά από αστυνομική επιχείρηση και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, αστυνομικοί της Ασφάλειας Κοζάνης και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας (ΥΔΕΖΙ) της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία της 23χρονης σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλο μέρος των κλοπιμαίων, με την πλειοψηφία αυτών να έχει αποδοθεί στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

1dtgjhkyetyjiketyjikyutikyu

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης, ενώ εξετάζεται η προέλευση των λοιπών κατασχεθέντων αντικειμένων, η συμμετοχή των ανωτέρω δραστών και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις καθώς και η ταυτοποίηση τυχόν συνεργών τους.

Η δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.