Πυροβόλησαν και σκότωσαν δεσποζόμενο σκυλάκι σε μπαλκόνι διαμερίσματος στην Πτολεμαΐδα!



ptolemaida8752

Μια περίεργη υπόθεση διερευνούν οι αστυνομικές αρχές της Πτολεμαΐδας, για πυροβολισμό δεσποζόμενου σκύλου, από άγνωστο μέχρι στιγμής δράστη, την ώρα που το ζώο συντροφιάς βρισκόταν σε μπαλκόνι πολυκατοικίας μαζί με την κυρά του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα το μικρόσωμο (5 κιλών) Μαλτέζ, ηλικίας 7 ετών.

Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου (31 Απριλίου) σε κεντρική περιοχή της Πτολεμαΐδας, επί της οδού Πόντου -κοντά στη λαϊκή αγορά, όταν άγνωστος δράστης πυροβόλησε με αεροβόλο όπλο το σκυλάκι που βρισκόταν σε μπαλκόνι του 2ου ορόφου, με κίνδυνο να τραυματίσει τη νοικοκυρά του σπιτιού, η οποία βρισκόταν επίσης στο μπαλκόνι, αλλά και άλλο άτομο της οικογένειας που στεκόταν τη στιγμή εκείνη μπροστά στη μπαλκονόπορτα. Σημειωτέον ότι το σκυλί διέμενε εντός του σπιτιού, ενώ στο μπαλκόνι έβγαινε μόνο όταν υπήρχε ανθρώπινη παρουσία στο σπίτι.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι ο άγνωστος δράστης δεν σκέφτηκε καν το ενδεχόμενο ότι θα μπορούσε να εξοστρακιστεί η σφαίρα του αεροβόλου και να χτυπήσει κάποιο από τα παιδιά που έπαιζαν εκείνη την ώρα στο δρόμο και άκουσαν τον ήχο του πυροβολισμού και έψαχναν να μάθουν τι συνέβη ή κάποιος από τους περαστικούς. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Πτολεμαΐδας, καθώς υποβλήθηκε μήνυση από τους ιδιοκτήτες του άτυχου ζώου.

Το περιστατικό έχει ξεσηκώσει την μήνη των φιλόζωων της Πτολεμαΐδας, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι έχει παραγίνει το κακό με τα κρούσματα κακοποίησης και θανάτωσης ζώων στην Πτολεμαΐδα, αφού συχνά άγνωστοι σκορπούν δηλητηριασμένη τροφή για αδέσποτα σε διάφορα σημεία της πόλης, ακόμα και σε πάρκα που παίζουν παιδιά, χωρίς να έχει συλληφθεί μέχρι στιγμής κανένας από τους δράστες. Ζητούν μάλιστα από τις αστυνομικές αρχές αυτή την φορά να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν ώστε να συλληφθεί ο δράστης, διότι μονάχα όταν δει η κοινωνία ότι οι παραβάτες δεν μένουν ατιμώρητοι μπορεί να μπει τέλος σε φαινόμενα κακοποίησης και θανάτωσης ζώων, πόσο μάλλον που στη συγκεκριμένη περίπτωση η σφαίρα του αεροβόλου όπλου θα μπορούσε να τραυματίσει άνθρωπο.

Επί τη ευκαιρία αξίζει να σημειωθεί ότι η θανάτωση/κακοποίηση ζώου τιμωρείται ποινικά με φυλάκιση 1 έως 5 χρόνια και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 15.000 χιλ. ευρώ

Από το e-ptolemeos.gr

9 σχόλια στο άρθρο “Πυροβόλησαν και σκότωσαν δεσποζόμενο σκυλάκι σε μπαλκόνι διαμερίσματος στην Πτολεμαΐδα!

  1. Ο Απρίλιος έχει 30 μέρες και 30/4 ήταν Δευτέρα. . Διορθώστε τις ανακρίβειες στο άρθρο. . Η αλήθεια είναι ότι ζω προς τα κει και δεν άκουσα τίποτα. .Αλλά αν ισχύει εύχομαι να τιμωρηθεί παραδειγματικα ο δράστης

  2. Παραεγινε το κακό με τα αεροβόλα… Να απαγορευτεί η κυκλοφορία τους, καθώς κ ή κυκλοφορία κάθε είδους όπλου αν γίνεται…

  3. Εσυ ανθρωπόμορφο κτήνος που σκοτωσες το σκυλάκι σου εύχομαι ότι χειρότερο υπάρχει σε σένα και στο σπιτι σου ανωμαλαρα!!!!!

  4. μήπως το ζώο γάβγιζε ολη μερα και τον ειχε πρήξει; γιατι νομιζω οτι εχει παραγινει το κακο με τα μικροσωμα σκυλια στα μπαλκονια που γαβγίζουν συνεχως και φυσικα ουτε η δημοτικη αστυνομια κανει τίποτα ουτε η κανονικη αστυνομια. εχω και εγω ενα στη γειτονια και με εχει πρηξει, αρχικα παραπονέθηκα πολλες φορες στους ιδιοκτητες του και με εγραψαν κανονικα. φυσικα το ζωο και στη δικη μου περιπτωση και στην περιπτωση που σχολιαζουμε, δεν φταιει σε τίποτα, το ζωον ο ιδιοκτητης ειναι αυτος που πρεπει να υποστει τις συνέπειες. στη δικη μου περιπτωση τρωνε βρισιδια αβερτα, πλεον μολις με βλεπουν εξαφανιζονται στην οικοδομή τους , αλλα δεν ειναι δουλεια αυτη. και ξαναγραφω, το σκυλι δεν φταει, ο ιδιοκτητης του φταιει (σε περιπτωση που θορυβει ο σκύλος, εννοειται) . τωρα αν το σκυλι ηταν ησυχο και ο αλλος το σκοτωσε για “πλακα” …. ε, τί να πώ, η ηλιθιότητα ειναι παντού…

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.