Μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στην Πρωτομαγιά στην Πτολεμαΐδα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Υψικάμινο»



zzwsrthjuqwratjhwratjrtjytj

Μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στην Πρωτομαγιά πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας, το απόγευμα της Κυριακής 29 Απριλίου 2018.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΣ».

Ο σπουδαίος ερμηνευτής Κώστας Θωμαΐδης, σε συνεργασία με το Νέο Ωδείο Πτολεμαΐδας απέδωσαν μοναδικά, σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, μελοποιημένα αποσπάσματα από τον «Επιτάφιο» και τη «Ρωμιοσύνη» του Γιάννη Ρίτσου.

Προλόγισε ο γνωστός δικηγόρος Γιάννης Κούσης, ο οποίος ταξίδεψε το κοινό από την Πρωτομαγιά των λουλουδιών και των παραδόσεων στην Πρωτομαγιά των εργατών και των αγώνων τους. Ο λόγος του, πλούσιος σε χρώματα και αισθήσεις, καθήλωσε τους παρευρισκόμενους.

mmetyjwtjywr5yjwrtjtwyj

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Βορείου Πεδίου, Κωνσταντίνος Μπαμπίλας, ο οποίος παντρεύοντας την ποιητική με τη θεατρική λειτουργία, οι οποίες συνυπάρχουν στον «Επιτάφιο» θρήνο της μάνας προς τον αδικοσκοτωμένο γιο της, μίλησε στην ψυχή των ακροατών. Επιπλέον ευαισθητοποίησε το κοινό, αναδεικνύοντας με υπαρκτό παράδειγμα, τις, μέχρι και σήμερα σε ορισμένα σημεία του κόσμου, δυσάρεστες συνέπειες της εργασιακής εκμετάλλευσης και δη των παιδιών.

Η «ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΣ», επιθυμώντας ο φετινός επετειακός εορτασμός της Πρωτομαγιάς να γίνει καλλιτεχνικός και πολιτισμικός θεσμός, ευχαριστεί θερμά το πλήθος κόσμου το οποίο συνέρρευσε, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά, ότι εκτιμά και στηρίζει τις προσπάθειες του Συλλόγου να «σηκωθούμε λίγο ψηλότερα»!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.