Ανακοίνωση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης για τις εγγραφές προνηπίων, νηπίων και μαθητών Α’ τάξης Δημοτικού Σχολείου

paidikos_stathmos_nipiagogeio_23422

Από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2018-2019 οι εγγραφές προνηπίων – νηπίων και των μαθητών Α’ τάξης Δημοτικού Σχολείου θα πραγματοποιηθούν από 2 Μαΐου έως και 18 Μαΐου 2018.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΠΡΟΝΗΠΙΩΝ – ΝΗΠΙΩΝ
Στα Νηπιαγωγεία εγγράφονται μαθητές/τριες που την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής συμπληρώνουν την ηλικία των τεσσάρων (4) ετών και μαθητές/τριες που την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής συμπληρώνουν την ηλικία πέντε (5) ετών.

Συγκεκριμένα, εγγράφονται στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2018-19, μαθητές γεννημένοι το 2014 και 2013 αντίστοιχα.

Για την εγγραφή στο νηπιαγωγείο απαιτούνται:
α) Αίτηση εγγραφής – Υπεύθυνη δήλωση
β) Πιστοποιητικό γέννησης των μαθητών (αναζητείται από το Νηπιαγωγείο μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος «myschool» από τον ΟΠΣΥΔ, σύμφωνα με την υπ ́ αρ. Φ.6/498/57863/Δ1/6-4-2016 εγκύκλιο του ΥΠΠΕΘ).
γ) Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο, κατά την κρίση του Προϊστάμενου/-νης ή του Δ/ντή/-ντριας του Νηπιαγωγείου, φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή.
δ) Υπεύθυνη δήλωση του γονέα/κηδεμόνα ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση του νηπίου.
ε) Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του μαθητή, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.
στ) Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή, σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Φ.6/1094/80261/Δ1/20-5-2015 εγκύκλιο (Α.Δ.Υ.Μ.)

Ειδικότερα για το σχολικό έτος 2018-2019 στο 22 ο Νηπιαγωγείο (Βιοκλιματικό – ΖΕΠ) θα εγγραφούν τα προνήπια της τοπικής κοινότητας Αργίλου, της περιοχής ΖΕΠ Κοζάνης, τα παιδιά των εργαζομένων στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και οποιοδήποτε νήπιο της πόλης της Κοζάνης επιθυμούν να εγγράψουν οι γονείς/κηδεμόνες του σε αυτό από τις περιφέρειες των νηπιαγωγείων της πόλης τα οποία στεγάζονται σε μισθωμένα κτίρια (7 ο , 9 ο , 14 ο , 15 ο , 18 ο , 20 ο ).

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ Α ́ ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
Στην Α ́ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου εγγράφονται οι μαθητές, οι οποίοι στις 31 Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής συμπληρώνουν ηλικία έξι (6) ετών (έτος γέννησης 2012).

Για την εγγραφή στην Α’ τάξη απαιτούνται:
α. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας (αναζητείται από τις σχολικές μονάδες μέσω του Πληροφορικού Συστήματος my school του ΥΠΠΕΘ – Φ.6/498/57863/Δ1/6-4-2016).
β. Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού (Β.Υ.Π.), ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.
γ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή, σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Φ.6/1094/80261/Δ1/20-5-2015 εγκύκλιο του ΥΠΠΕΘ (Α.Δ.Υ.Μ.)
δ. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο, κατά την κρίση του Διευθυντή του σχολείου, φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή.
ε. Βεβαίωση Φοίτησης που εκδίδεται από το Νηπιαγωγείο

Ειδικότερα για το σχολικό έτος 2018-2019 στο 19 ο Δημ. Σχολείο Κοζάνης (Βιοκλιματικό – ΖΕΠ) θα εγγραφούν οι μαθητές των τοπικών κοινοτήτων Αργίλου και Πρωτοχωρίου, της περιοχής ΖΕΠ Κοζάνης, τα νήπια του 22 ου Νηπιαγωγείου Κοζάνης (Βιοκλιματικό – ΖΕΠ), τα παιδιά των εργαζομένων στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας καθώς και οποιοσδήποτε μαθητής της πόλης της Κοζάνης επιθυμούν να εγγράψουν οι γονείς/κηδεμόνες του σε αυτό από τις περιφέρειες των Δημοτικών Σχολείων 13ου Κοζάνης, 18 ου Κοζάνης, 10 ου Κοζάνης και 17 ου Κοζάνης όπου αντιμετωπίζουμε προβλήματα στέγασης.

Ο Δ/ντής Π/θμιας Εκπ/σης
Ιωάννης Γκαμπούρας

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Ανακοίνωση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης για τις εγγραφές προνηπίων, νηπίων και μαθητών Α’ τάξης Δημοτικού Σχολείου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.