Στα τέλη του 2019 μετακομίζει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στη νέα Πανεπιστημιούπολη στη ΖΕΠ Κοζάνηςpanepistimioupoli_koz_c8b8158-1021x580-1021x580

Στα τέλη του 2019 αναμένεται να ξεκινήσει η μεταφορά των δραστηριοτήτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην νέα Πανεπιστημιούπολη, η κατασκευή της οποίας προχωρά καθημερινά με γρήγορους ρυθμούς.

Ήδη όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Αντώνης Τουρλιδάκης έχει ξεπεραστεί τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με τα κοιλώματα στο έδαφος, έχουν θεμελιωθεί δυο από τα τέσσερα κτίρια, ενώ θα ακολουθήσουν και τα δυο επόμενα κτίρια έπειτα από την στερέωση του εδάφους.

Με την ολοκλήρωση της Πανεπιστημιούπολης και την μεταφορά της δραστηριότητας του στον νέο αξιοπρεπή χώρο, σημείωσε ο κ. Τουρλιδάκης το πανεπιστήμιο θα αποκτήσει την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται ενδυναμώνοντας την έρευνα και την αναπτυξιακή διαδικασία στην περιοχή.

Στάθηκε παράλληλα στην ερευνητική δραστηριότητα του ιδρύματος με την ομάδα ρομποτικής, την προετοιμασία και δεύτερης μοτοσικλέτας από την ομάδα Motostudent που θα συμμετέχει σε διαγωνισμό στην Ισπανία, όπως και στην ομάδα αεροδιαστημικής που επίσης συμμετέχει σε διαγωνισμό κατασκευής μικρού δορυφόρου με μετρητικά όργανα.

ΕΡΤ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.