Κοζάνη: Ανακοινώσεις σωματείων και συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά

2sfjdtjktyikuty

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ

Ανακοίνωση – Καταγγελία

Καταδικάζουμε τη νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία των δυνάμεων του ΝΑΤΟ με πρωταγωνιστές τους ΗΠΑ, Γαλλία, Μ. Βρετανία. Η αιματοχυσία που έχει ξεκινήσει εδώ και 7 χρόνια στη Συρία δεν έχει τελειωμό. Οι εικόνες από τους πυραύλους που χτυπούν τη Δαμασκό τη νύχτα, μόνο οργή μας προκαλούν.

Οι ιμπεριαλιστές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, οι «σύμμαχοι» της κυβέρνησης, μέσα στο γενικότερο περιβάλλον όξυνσης των αντιθέσεων-ανταγωνισμών με Ρωσία και Κίνα, δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα. Αυτό που τους νοιάζει είναι τα κέρδη τους, ο έλεγχος των σφαιρών επιρροής, των αγορών και των πλουτοπαραγωγικών πηγών. Για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους ματώνουν τους λαούς, προκαλούν πολέμους, αλλάζουν σύνορα, σπέρνουν προσφυγιά και ξεριζωμό. Τα εγκλήματά τους τα τελευταία 30 χρόνια στην ευρύτερη περιοχή ατέλειωτα: Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, Ιράκ, Λιβύη, Συρία.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι εγκληματικές. Όχι μόνο συμμετέχουν στο κουβάρι των ανταγωνισμών για λογαριασμό του ελληνικού κεφαλαίου, αλλά στηρίζουν ενεργά τα σχέδιά τους στην περιοχή. Δίνουν στρατιωτικές βάσεις και υποδομές στους φονιάδες των λαών, μετατρέπουν τη χώρα σε ορμητήριό τους. Πάει πολύ να βαφτίζουν αυτήν την πολιτική ως γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας.

Επίσης καταγγέλλουμε την επίθεση των δυνάμεων καταστολής εναντίον της αντιιμπεριαλιστικής διαδήλωσης φοιτητών και μαθητών στην Αθήνα. Η κυβέρνηση με την δολοφονική επίθεσή της στη νεολαία , αποδεικνύει στην πράξη τη συμμετοχή της στο ιμπεριαλιστικό έγκλημα, δίνει γη και ύδωρ στους φονιάδες των λαών δηλώνοντας και με αυτόν τον τρόπο την πρόθεσή της να τσακίσει με κάθε μέσο τις αντιπολεμικές αντιδράσεις του ελληνικού λαού.

Ακόμη,  καταγγέλλουμε την απαράδεκτη ενέργεια να τιμωρηθεί από τη μονάδα του και από την ταξιαρχία του ο στρατιώτης που συμμετείχε και μίλησε στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο του ΚΚΕ, στην Αθήνα, στις 27/2.

Η συμμετοχή στις αντιιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις του λαού μας είναι δικαίωμα και των στρατευμένων.
Να παρθεί πίσω τώρα η απαράδεκτη τιμωρία του στρατιώτη.
Να επιστρέψουν τώρα οι Έλληνες στρατιωτικοί από αποστολές εκτός συνόρων.
Να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Συρία, καθώς και κάθε διευκόλυνση. Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ.
Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών.

Η απάντησή μας στις επιλογές των ιμπεριαλιστών και της κυβέρνησης είναι ο μαζικός αγώνας του λαού ενάντια στις επιλογές τους και η μαζική συμμετοχή των συνταξιούχων στις συγκεντρώσεις της 1ης Μάη, στην πανσυνταξιουχική συγκέντρωση την Πέμπτη 10 Μάη αλλά και στην Πορεία Ειρήνης την Κυριακή 13 Μάη.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ
ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ


 

Ανακοίνωση για την απεργία ενάντια στην πώληση μονάδων και ορυχείων της ΔΕΗ.

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες συναδέλφους που συμμετείχαν στην απεργία ενάντια στην πώληση μονάδων και ορυχείων της ΔΕΗ Α.Ε. Που πήγαν κόντρα στη λογική «ούτως ή άλλως έχουν πουληθεί, γιατί να απεργήσω», «εμένα ο δικός μου ΑΗΣ , το δικό μου ορυχείο δεν πουλιέται, επομένως δεν με νοιάζει» που έδωσαν την θυσία στον αγώνα το μεροκάματο σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, που κοντραρίστηκαν με την πολιτική της κυβέρνησης και της εργοδοσίας.

Η μεγάλη συμμετοχή στην απεργία ήταν απάντηση και στη μεθόδευση να περάσει το νομοσχέδιο με τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις. Κόμματα και εκλεγμένοι τους στην τοπική διοίκηση είτε καλλιεργούσαν τη λογική του μικρότερου κακού όπως η περιφερειακή αρχή (και να φύγουν αυτοί ποιοι θα έρθουν;) είτε επικέντρωναν την κριτική τους στην παραίτηση του περιφερειάρχη κρύβοντας ότι και οι ίδιοι, υπηρετούν ένα άλλο σχέδιο ιδιωτικοποίησης. (όπως «μικρή ΔΕΗ», στρατηγικός επενδυτής κ.α). Από την άλλη η ΓΕΝΟΠ λίγες μέρες πριν την απεργία σε επιστολή της προς βουλευτές πρότεινε το δικό της σχέδιο ιδιωτικοποίησης. Επίσης ο πρόεδρος της είδε θετικά την πρόταση για επένδυση ιδιωτικού ομίλου στον ΑΗΣ Αμυνταίου. Η εργοδοσία βιαζόταν να πουλήσει, όπως εκφράστηκε από τον πρόεδρό της, μιας και προτεραιότητα είναι να προχωρήσει το επιχειρηματικό της σχέδιο για επενδύσεις στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή.

Ολοι τους προετοίμαζαν την «μάχη» ενάντια στην πώληση στα δικά τους μέτρα. Προσπάθησαν να κρύψουν τη σύμπλευση τους με την «απελευθέρωση» της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, με την Ε.Ε και τις οδηγίες της, με την ανταγωνιστικότητα. Όλοι στην κριτική τους απέναντι στο νομοσχέδιο πρότειναν έναν άλλο «καλύτερο» τρόπο ιδιωτικοποίησης.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες οι ταξικές δυνάμεις μπήκαν στη μάχη της απεργίας όχι για να υπερασπιστούν ένα άλλο μοντέλο ιδιωτικοποίησης. Έχουμε ξεκάθαρο ότι όποια μορφή και να έχει η ιδιωτικοποίηση θα είναι εις βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων και του λαού. Στοχεύσαμε το σύνολο της απελευθέρωσης που μετατρέπει το ηλεκτρικό ρεύμα σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα και καταδικάζει το 30% του ελληνικού λαού στην ενεργειακή φτώχια. Διεκδικήσαμε το ηλεκτρικό ρεύμα να γίνει κοινωνικό αγαθό. Δεν υπερασπιστήκαμε την εργοδοσία μπροστά στις «προκλήσεις» που έχει στο νέο περιβάλλον.

Διεκδικήσαμε υπογραφή Σ.Σ.Ε για όλο το προσωπικό με αυξήσεις. Εναντιωθήκαμε στην αξιολόγηση και την νέα επίθεση της εργοδοσίας με διώξεις, την απλήρωτη εργασία στις εργολαβίες κ.α.

Συνάδελφοι,

Η μεγάλη συμμετοχή στην απεργία δεν μπορεί να κρύψει χρόνιες αδυναμίες που αφορούν την οργάνωση του αγώνα. Η συμμετοχή των εργαζόμενων στην απεργία δεν συνδυάζεται με συμμετοχή σε συλλαλητήρια, απεργιακές συγκεντρώσεις, περιφρούρηση στις πύλες. Επίσης συνεχίζουν εκφυλιστικά φαινόμενα (όπως να βγάζει εξαιρούμενο προσωπικό η εργοδοσία και όχι η απεργιακή επιτροπή κ.α.).

Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της έλλειψης συλλογικών διαδικασιών, όχι απλώς «ενημερώσεων» από κλιμάκια της ΓΕΝΟΠ, αλλά από ουσιαστική συζήτηση και συμμετοχή των εργαζομένων στη λήψη των αποφάσεων για την πορεία του αγώνα.

Αυτός είναι ο δρόμος που μπορεί να φέρνει αποτελέσματα στο αγώνα. Ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και του λαού με παράλληλα βήματα στην οργάνωση, τη συμμετοχή των εργαζόμενων σε συλλογικές διαδικασίες. Σε αυτό το δρόμο σας καλούμε να συστρατευτείτε. Δεν έχει τελειώσει τίποτα. Συνεχίζεται η μάχη το νομοσχέδιο να μείνει στα χαρτιά. Παράλληλα μπροστά μας έχουμε όξυνση της επιθετικότητας της εργοδοσίας, τα τύμπανα του πολέμου στην περιοχή μας χτυπούν πιο δυνατά, τα σπίτια του λαού βγαίνουν στο σφυρί κ.α. Η συμμετοχή στην απεργία είναι παρακαταθήκη στη φαρέτρα μας.

Συνεχίζουμε.

Επόμενος αγωνιστικός σταθμός οι απεργιακές συγκεντρώσεις
για την 1η Μαη 2018
Κοζάνη 10:30 π.μ – Πεζόδρομος.
Πτολεμαίδα 10:00π.μ- Παλιό Πάρκο.
Φλώρινα 10:00π.μ -Κεντρική Πλατεία.


 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Το Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας καλεί τα σωματεία μέλη του, όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους και όλο το λαό της περιοχής, στην απεργιακή συγκέντρωση της Τρίτης 1η Μάη στην κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας και ωρα 10:30 π.μ.

Όλοι να διατρανώσουμε ,μαζί με τους εργαζόμενους και το λαό όλης της χώρας, την αντίθεσή μας στις μνημονιακές πολιτικές που οδηγούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση, καταστρέφουν τις εργασιακές σχέσεις, τα δικαιώματα και τις ζωές όλων μας.

Όλοι στην Πρωτομαγιάτικη Απεργία – Όλοι στον Αγώνα!


 

Περιφερειακό Σωματείο Συνταξιούχων ΔΕΗ Δ.Μ

Το Περιφερειακό Σωματείο Συνταξιούχων ΔΕΗ Α.Ε. Δυτ. Μακεδονίας, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της ΠΟΣ/ΔΕΗ, της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, της ΑΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης συμμετέχει στον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς την ΤΡΙΤΗ 1 ΜΑΗ, που κήρυξε η ΓΣΕΕ.

Το Δ/Σ του Σωματείου καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν δυναμικά με την παρουσία τους στις εκδηλώσεις στην πλατεία της πόλεως της Κοζάνης.

Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι εκφράζουμε την αγανάκτηση μας για τις πολιτικές και τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης.

Η Εργατική Πρωτομαγιά δεν είναι Αργία είναι ΑΠΕΡΓΙΑ.

Με συναδελφικούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς.
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΤΙΣ 10:00 Π.Μ.

ΑΠΟ ΤΟ Δ/Σ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.