ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Αναστολή των 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων – Σπάρτακος: Θα μας βρίσκουν μπροστά τους μέχρι το τέλος31253056_10213346515071516_4372395836835889152_n

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Η κυβέρνηση κέρδισε τη μάχη στο Κοινοβούλιο – Θα χάσει τον πόλεμο στην Κοινωνία

Μετά την ψήφιση του νόμου στη Βουλή, που ξεπουλά λιγνιτικές μονάδες και διαλύει τη ΔΕΗ, συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και αποφάσισε κατ΄εξουσιοδότηση της σχετικής απόφασης του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας της 29ης Μαρτίου 2018 να αναστείλει τις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις από τις 10 μ.μ. (22:00) σήμερα το βράδυ.

Οι «πρόθυμοι» Βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, που ψήφισαν το νόμο για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων , θα είναι διαρκώς υπόλογοι για την λεηλασία της ΔΕΗ.

Όσο για την ίδια την κυβέρνηση, ας μην κομπορρημονεί.

Μπορεί να κέρδισε τη μάχη στο Κοινοβούλιο αλλά θα χάσει τον πόλεμο στην Κοινωνία.

Οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΔΕΗ και οι τοπικές κοινωνίες επαναλαμβάνουν για μια ακόμη φορά ότι δεν θα παραδώσουν τα κλειδιά των ορυχείων και των λιγνιτικών μονάδων στους επενδυτές.

Ο πολιτικός κόσμος της χώρας μας –και όχι μόνον οι 151 «πρόθυμοι»- δεν πρέπει να ξεχνούν ότι οι κοινωνίες στη Δυτική Μακεδονία , την Αρκαδία αλλά και σε άλλες περιοχές αποδέχθηκαν την διάνοιξη ορυχείων και την κατασκευή των εγκαταστάσεων της ΔΕΗ «προς χάριν του δημοσίου συμφέροντος» και προκειμένου να ηλεκτροδοτηθεί κάθε χωριό και οικισμός της πατρίδας μας.

Είναι σαφές ότι εμείς οι εργαζόμενοι και οι τοπικές κοινωνίες δεν προτιθέμεθα να παραδώσουμε το εθνικό καύσιμο, το λιγνίτη και τις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ – που χρηματοδοτήθηκαν από το υστέρημα του λαού μας – στους ιδιώτες, προς χάριν του… ιδιωτικού συμφέροντος!

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: Ούτε ο αγώνας τελείωσε, ούτε η μάχη
O κύβος ΔΕΝ ερρίφθη
Θα μας βρίσκουν μπροστά τους μέχρι το τέλος

Το σχέδιο νόμου «Διαρθρωτικά μέτρα για την πρόσβαση στο λιγνίτη και το περαιτέρω άνοιγμα της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρισμού» μπορεί πλέον να αποτελεί Νόμο του Ελληνικού κράτους, αυτό όμως

ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν σημαίνει ότι ο αγώνας για την ακύρωση των δρομολογούμενων, σταματά.

Το αντίθετο μάλιστα. Ο αγώνας δυναμώνει και δεν παρεκκλίνει ούτε σπιθαμή από τον τελικό στόχο.

Ο δρόμος μπροστά είναι μακρύς και δυστυχώς για τους 151 πρόθυμους-συναυτουργούς του Εθνικού Εγκλήματος, σε αυτόν τον δρόμο ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ.

Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους που στήριξαν την προετοιμασία του αγώνα, που στήριξαν την απεργία, που στήριξαν κάθε προσπάθεια έτσι ώστε συλλογικά να προβάλλουμε την αντίσταση που απαιτείται προκειμένου να επιτύχουμε τον στόχο.

Με ενημερώσεις στους χώρους δουλειάς, με ενημερώσεις των φορέων, με συντονισμό και προγραμματισμό, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΙΚΗΣ ΑΚΥΡΩΣΗΣ του καταστροφικού σχεδίου.

Στην παρούσα φάση, μετά από συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ αποφασίστηκε, κατ΄εξουσιοδότηση της σχετικής απόφασης του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας της 29ης Μαρτίου 2018, αναστολή των 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων από τις 10 μ.μ. απόψε το βράδυ (25.4.2018).

Ας το καταλάβουν καλά:

Το σπίτι μας ΔΕΝ θα το παραδώσουμε στα συμφέροντα

Την μεγαλύτερη βιομηχανική επιχείρηση της χώρας ΔΕΝ θα επιτρέψουμε να την ξεπουλήσουνε, οδηγώντας στον μαρασμό ολόκληρες κοινωνίες και φορτώνοντας στους καταναλωτές το κόστος μιας αποτυχημένης αποεπένδυσης.

Με σύνθημά μας το
«Όπου ενότητα, εκεί ΝΙΚΗ»
Σ Υ Ν Ε Χ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.