ΚΚΕ: Για την φιλοξενία 35 προσφυγόπουλων στην Αιανήkke_bannerΑλληλεγγύη στην πάλη των λαών. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες.

Εργάτες, εργάτριες, συνταξιούχοι της Αιανής, νέοι και νέες,

Η Αιανή γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει προσφυγιά και μετανάστευση, ειδικά οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι νέοι του χωριού μας.

Να καταδικάσουμε την απάνθρωπη πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων τους κατά των προσφύγων και μεταναστών. Καλούμε το λαό της Αιανής να αγκαλιάσει τα προσφυγόπουλα.

Η προσφυγιά είναι αποτέλεσμα του ιμπεριαλιστικού πολέμου στη Συρία και στις χώρες της Μέσης Ανατολής. Για τον πόλεμο αυτό δεν ευθύνονται οι πρόσφυγες, οι μετανάστες, πόσο μάλλον τα προσφυγόπουλα. Ευθύνονται το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, οι ιμπεριαλιστές, οι οποίοι αιματοκυλούν τους λαούς και λυμαίνονται τον πλούτο της περιοχής, υπηρετώντας τα συμφέροντα των μονοπωλίων, με αποτέλεσμα εκατομμύρια να ξεκληρίζονται και να παίρνουν το δρόμο της ξενιτιάς. Κοινός εχθρός και αιτία των βασάνων που αντιμετωπίζουν οι λαοί είναι η καπιταλιστική οικονομική κρίση και ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, έχουν τεράστιες ευθύνες αφού συμμετέχουν και στηρίζουν την επέμβαση στη Συρία δίνοντας τη βάση της Σούδας, στρατό και πλοία για ανεφοδιασμούς, έκλεισαν συμφωνία με ΕΕ και Τουρκία εγκλωβίζοντας 65.000 πρόσφυγες στη χώρα, καταδικασμένους να ζουν σε άθλιες συνθήκες!

Συμμετέχουν σε πολύ επικίνδυνα παζάρια για τα πετρέλαια στο Αιγαίο, παζάρια που μπορεί να οδηγήσουν σε πιο γενικές και σκληρές αντιπαραθέσεις! Η κυβέρνηση παίζει ρόλο σημαιοφόρου του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Έχει μετατρέψει τη χώρα σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο, έχει προχωρήσει στην αναβάθμιση και επέκταση των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων στην Ελλάδα. Συνεργάζεται στρατιωτικά με κράτη-δολοφόνους, όπως το Ισραήλ. Προσπαθεί συστηματικά να εξωραΐσει τον αμερικάνικο και ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό.

Οι λαοί της Συρίας, της Μέσης Ανατολής πληρώνουν ασταμάτητα με το αίμα τους, με προσφυγιά, με πνιγμούς και βάσανα τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Η κλιμάκωση της επέμβασης στη Συρία των ΗΠΑ, Μ. Βρετανίας και Γαλλίας με την στήριξη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ έχουν ως στόχο τις σφαίρες επιρροής, των ελέγχω των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των ενεργειακών δρόμων κ.α

Κανένας άνθρωπος δεν μπορεί ούτε πρέπει να μείνει ασυγκίνητος και αδρανής.

Έχουμε χρέος να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους λαούς που δοκιμάζονται, να δυναμώσουμε την πάλη μας για να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας στους επιθετικούς σχεδιασμούς και τους πολέμους των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Η ΚΟΒ Αιανής του ΚΚΕ σε καλεί να απομονώσεις τις ρατσιστικές και ξενοφοβικές φωνές και να αναπτύξεις με τους πρόσφυγες την κοινή πάλη ενάντια στον κοινό εχθρό: Ο ρατσισμός και η ξενοφοβία, στοχεύουν στο να κρύψουν την αιτία της προσφυγιάς που είναι ο πόλεμος. Κάθε γονιός, Έλληνας ή Σύριος, θέλει τα ίδια πράγματα για το παιδί του: να πάει στο σχολείο, να προκόψει στη ζωή του, να βρει μια δουλειά, να ζήσει ειρηνικά… Αυτά τα εμποδίζει το καπιταλιστικό σύστημα, είτε με τον πόλεμό του είτε με τη διαχρονική αντιλαϊκή πολιτική του, καταδικάζοντας το λαό στη φτώχεια, την ανέχεια, τη δυστυχία. Είναι κοινός ο εχθρός μας, είναι κοινή η πάλη μας!

-Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, καμία συμμετοχή της χώρας μας σ’ αυτόν.
-Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ, έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις στη χώρα μας.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “ΚΚΕ: Για την φιλοξενία 35 προσφυγόπουλων στην Αιανή

  1. Και γιατί ρε συντρόφια να τους αγκαλιάσουμε εμείς και όχι εσείς, ανάπηρη είστε, πάρτε τους στα σπίτια σας.
    Και από που ώσπου προσφυγόπουλα από την Συρία, πακιστανάκια είναι τι πόλεμο έχουμε στο Πακιστάν και δεν το ξέρουμε.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.