Γνώσεις για την Επιχειρηματικότητα αποκόμισαν από την Ημερίδα της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας οι μαθητές της Πτολεμαΐδας



rzasytjszrtyjasrtjrtjrty

Η Ημερίδα με θέμα «Επιχειρηματικότητα στην Εκπαίδευση – Ένα «μάθημα Ζωής» που διδάσκεται», που πραγματοποιήθηκε χθες 18-4-2018 στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας, με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Δυτικής Μακεδονίας, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και του ΚΕΣΥΠ Κοζάνης και συνδιοργανωτές το Δήμο Εορδαίας, το ΕΒΕ Κοζάνης και την ΑΝΚΟ, έδωσε την ευκαιρία   της εξοικείωσης των μαθητών της Πτολεμαΐδας με την κουλτούρα της επιχειρηματικότητας, η οποία μπορεί να αποτελέσει μια εναλλακτική επαγγελματική διέξοδο για τους  νέους.

Η Αντιπρόεδρος της ΠΕΔ, Παρασκευή Βρυζίδου, ανοίγοντας την εκδήλωση επεσήμανε ότι «Η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας δείχνει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ανεργία και τις διεξόδους που μπορεί να υπάρξουν στη Δυτική Μακεδονία και μία από τις προτάσεις είναι και η ενημέρωση για την επιχειρηματικότητα, τα χρηματοδοτικά προγράμματα και ο τρόπος με τον οποίο θα μπορούν οι νέοι να βρουν το δρόμο τους».

«Η επιχειρηματικότητα μπορεί να αποτελέσει λύση για την επαγγελματική εξέλιξη των παιδιών, για την επαγγελματική τους αποκατάσταση και για την κοινωνική προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο», υπογράμμισε μεταξύ άλλων η Διευθύντρια της Β/θμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κοζάνης, Βασιλική Βόντσα.

Να δουν οι μαθητές με άλλο μάτι την επιχειρηματικότητα, ακόμη και ως επαγγελματική επιλογή, προέτρεψε η Υπεύθυνη του Τμήματος Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας της ΑΝΚΟ και του Ολοκληρωμένου Δικτύου Υποστήριξης Επιχειρήσεων, Λιάνα Παπατέρπου.

Προτροπή στους μαθητές να διερευνήσουν τον τομέα του επιχειρείν απηύθυνε επίσης ο Διπλ. Ηλεκτρονικός Μηχανικός & Μηχανικός Η/Υ, Εκδότης των εφημερίδων ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ και ΕΟΡΔΑΪΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ & Διευθυντής Επικοινωνίας της επιχείρησης «Πουγαρίδης Media», Αντώνης  Πουγαρίδης, ο οποίος κατέθεσε στους μαθητές τη βιωματική του εμπειρία από το ταξίδι του στον κόσμο της επιχειρηματικότητας.

Την αξία της επιχειρηματικότητας ως εναλλακτική στα μελλοντικά επαγγέλματα υπογράμμισε ο Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού του ΚΕΣΥΠ της Β/θμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, Θεόδωρος Σταμκόπουλος.

Στη συμβολή της εκπαίδευσης στην επιχειρηματικότητα αναφέρθηκε η εκπαιδευτικός του 2ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας, Γεωργία Γεωργιάδου, η οποία μαζί με μαθητές της Β΄τάξης του σχολείου της εξέθεσαν στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου που φιλοξένησε την ημερίδα αυτή, μακέτες από παραγωγικές μονάδες της περιοχής μας που κατασκεύασαν στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας.

Ήταν μία άκρως ενδιαφέρουσα διοργάνωση , που παρακολούθησαν με ιδιαίτερη προσοχή οι μαθητές αποκομίζοντας γνώσεις για την επιχειρηματικότητα ,που μπορεί να αποτελέσει λύση για την επαγγελματική τους εξέλιξη.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.