Συναντήσεις του Θ. Μουμουλίδη με τους Πρυτάνεις, προέδρους τμημάτων, εργαζομένους και εκπροσώπους φοιτητών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίαςe8409b17de6a51ae7f377f387346faa5

Στο πλαίσιο της συζήτησης για την εξέλιξη και αναβάθμιση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Θέμης Μουμουλίδης μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με τους πρυτάνεις, με προέδρους τμημάτων, εργαζομένους και εκπροσώπους φοιτητικών συλλόγων.

Συγκεκριμένα:
– Στο πλαίσιο της διαβούλευσης για την συνένωση τμημάτων, αλλά και την αναβάθμιση τμημάτων, επισκέφτηκε – σε διαφορετικό χρόνο – τους Πρυτάνεις κ.κ. Αντώνη Τουρλιδάκη και Στέργιο Γκανάτσιο. Οι συναντήσεις έγιναν στις έδρες των δύο ιδρυμάτων. Συζητήθηκαν ζητήματα συνενώσεων και προβλημάτων που ενδεχομένως προκύπτουν, οι προοπτικές ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας καθώς και το σχέδιο ανάπτυξης που προτείνουν οι ακαδημαικές κοινότητες. Και οι δύο συναντήσεις έγιναν σε κλίμα συναίνεσης και διαπιστώθηκε επί της ουσίας σύμπτωση απόψεων. Συμφωνήθηκε οι συζητήσεις να συνεχιστούν εν όψει των τελικών επιλογών [πορίσματος], που θα καταθέσει η επιτροπή ακαδημαικών καθώς και της επικείμενης επίσκεψης του Υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου στην Κοζάνη.

– Επίσκεψη στον πρόεδρο του τμήματος Μαιευτικής Πτολεμαΐδας παρουσία εκπροσώπου των φοιτητών, με σκοπό την καταγραφή προβλημάτων και ανταλλαγή σκέψεων-προτάσεων για την επόμενη μέρα του τμήματος. Ο Θέμης Μουμουλίδης επανέλαβε την εκτίμησή του ότι το τμήμα, όχι μόνο δεν πρόκειται να κλείσει, αλλά θα αναβαθμιστεί. Ωστόσο, απαιτούνται ουσιατικές βελτιώσεις στη στελέχωση και λειτουργία του καθώς και στην ουσιαστική επιστημονική σύνδεσή του με το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο.

Η Πτολεμαίδα είναι η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της Δυτ. Μακεδονίας και ταυτόχρονα μια πόλη διαχρονικά αδικημένη. Η λειτουργία και νέων Πανεπιστημιακών τμημάτων μπορεί να συμβάλλει ουσιατικά σε ένα βιώσιμο αναπτυξιακό σχέδιο της περιοχής

– Τέλος,
ο Θέμης Μουμουλίδης επισκέφτηκε την Σχολή Καλών Τεχνών στη Φλώρινα. Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της σχολής κ. Γ. Ζιώγα, καθώς και με τον πρόεδρο των φοιτητητών. Μαζί επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της σχολής συνομίλησαν με καθηγητές και φοιτητές. Στο τέλος της συνάντησης με πρωτοβουλία του προέδρου έγινε κοινή σύσκεψη καθηγητών όπου συζητήθηκαν θέματα υποδομών, σχέσεων πόλης και σχολής, το μέγιστο πρόβλημα της έλλειψης φοιτητικών εστιών αλλά και συγκοινωνιακής αστικής σύνδεσης κάποιων σχολών, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των φοιτητών. Ο Θέμης Μουμουλίδης εξέφρασε την πάγια θέση του για δημιουργία ενός τουλάχιστον νέου τμήματος στη σχολή, καθώς και την ανάγκη σύνδεσης των δραστηριοτήτων τη σχολής και με άλλες πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας. Παρά την διαφορετική πρότασή του για το ποιο θα είναι ενδεχομένως το νέο τμήμα, δεσμεύτηκε να στηρίξει την ομόφωνη απόφαση των καθηγητών για δημιουργία συγκεκριμένου τμήματος.

Οι επισκέψεις και συζητήσεις του Θέμη Μουμουλίδη, θα συνεχιστούν με όλα τα τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, καθώς το ζήτημα της αναβάθμισης του Πανεπιστημίου αποτελεί κορυφαία πολιτική επιλογή και ταυτόχρονα αναπτυξιακή πρόκληση για την Δυτική Μακεδονία.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμη Μουμουλίδη
Σκηνοθέτη, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ
Μέλους Διαρκών Επιτροπών
Μορφωτικών, Ευρωπαϊκών και Οικονομικών Υποθέσεων

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.