Οι εκδηλώσεις της λήξης του 2ου Φεστιβάλ Πτολεμαΐδας



eaeart5hyaeQ4E5RYQ45TYR4E45TY

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

12:00 ΕΡΜΑΚΙΑ: Ερμακιά μαρτυρικό χωριό
Η εκδήλωση για την ένταξη της Ερμακιάς στον κατάλογο των μαρτυρικών χωριών έχει σκοπό να αποδώσει τιμή στους ανθρώπους που θυσιάστηκαν στο Ολοκαύτωμα. Πρόκειται για μια ηθική και ιστορική αναγνώριση, μια πράξη δικαιοσύνης για την ολοσχερή καταστροφή, τον ξεριζωμό, τον βαρύ φόρο αίματος, αλλά και για την αποκατάσταση της μνήμης των θυμάτων.

12:00 ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: Λέων Τολστόι: Πόση Γη χρειάζεται ο άνθρωπος [Παιδικό θέατρο]
Από την ομάδα The 3rd person theater group.Ο Τολστόι γράφει ένα παραμύθι για την απληστία, το οποίο σύμφωνα με τον Τζέιμς Τζόυς είναι «Η πιο μεγάλη ιστορία που γνώρισε ποτέ η παγκόσμια λογοτεχνία». Οι ηθοποιοί της παράστασης, με συνεργούς τις διαφορετικές μορφές τέχνης, επιχειρούν να ευαισθητοποιήσουν τα παιδιά αλλά και τους έφηβους, σε θέματα καίρια για την εποχή μας. Στόχος της ομάδας είναι να φέρει σε επαφή διαφορετικούς καλλιτέχνες με σκοπό την δημιουργία μιας τέχνης που θα στηρίζεται στην ομαδική εξέλιξη και στις προσωπικές καλλιτεχνικές εμπειρίες.
Είσοδος: 5 ευρώ

20:30 Ιούλιος Τζιάτας [Θεατρικό αναλόγιο]
Ένας διάλογος πάνω σε μονολόγους ανδρών με θέμα την αδικία.
Παραγωγή: Ιδέες

22:30 ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ: Μανώλης Φάμελος [Συναυλία]
Την αυλαία του Φεστιβάλ κλείνει ο αγαπημένος τραγουδοποιός από τη Θεσσαλονίκη, με μια ιδιαίτερη «ακουστική» εμφάνιση ικανή να μας ταξιδέψει μέσα από τραγούδια και μελωδίες που αγαπήσαμε. Μια ξεχωριστή εμφάνιση για το τέλος του φεστιβάλ που παράλληλα ανανεώνει το ραντεβού για την επόμενη γιορτή της πόλης…

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.