Ο Θέμης Μουμουλίδης σχετικά με το τμήμα Μαιευτικής του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

moumoulidisdsrtjyhartjarjtasrytjtyty

Με ιδιαίτερη έκπληξη, γινόμαστε μάρτυρες το τελευταίο διάστημα, σχολίων, εκτιμήσεων, προβλέψεων σχετικά με το τμήμα Μαιευτικής του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

Επειδή τίποτε από όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας δεν ισχύει [πέρα ενδεχομένως από μεταφορά προσωπικών συζητήσεων και απόψεων] θα ήθελα να δηλώσω τα εξής:

1. Kαθένας δικαιούται να δημιουργεί τον δικό του «δημόσιο λόγο» και κατά την προσφιλή συνήθεια κάποιων να προσπαθεί να εκμεταλευτεί «μικροπολιτικά» κάποιες συγκυρίες. ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ όμως να «παίζει» με την αγωνία των φοιτητών και των οικογενειών τους.

2. Σαφής πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας είναι η ρεαλιστική και ειλικρινής αντιμετώπιση των προβλημάτων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και η ανάπτυξη ΟΛΩΝ των Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρας.

3. Είναι γνωστό πως η συζήτηση για το μέλλον και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας έχει αρχίσει. Για κάποια Πανεπιστήμια ο διάλογος και ο νέος σχεδιασμός έχει ολοκληρωθεί.

4. Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας θα βγεί ενισχυμένο από τον διάλογο και τον νέο σχεδιασμό, που θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια.

5. Σχετικά με το τμήμα Μαιευτικής του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, δεν έχει γίνει καμιά συζήτηση [επίσημη ή ανεπίσημη] από πλευράς Υπουργείου Παιδείας. Η συζήτηση και για το τμήμα Μαιευτικής θα γίνει στην ώρα της και θα αφορά στην επίλυση διαχρονικών προβλημάτων που οι «αγωνιούντες» [δεν εννοώ τους φοιτητές], θα έπρεπε να είχαν λύσει εδώ και χρόνια. Έτσι θα συνεχίσει. Αναβαθμισμένο.

6. Είναι αδιανόητο ένα κορυφαίο για την περιοχή μας ζήτημα, η εξέλιξη, δηλαδή, και ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας, να γίνεται «παιγνίδι» στα χέρια μικροπολιτικών συμφερόντων. Η περιοχή μας έχει πληρώσει ακριβά παρόμοιες ιδιοτελείς και ανεύθυνες συμπεριφορές.

Είναι σημαντικό να συμβάλλουμε όλοι στη δημιουργία ενός υγιούς κλίματος και διαλόγου. Το Πανεπιστήμιο είναι το μέλλον της περιοχής. Και αυτό το μέλλον θα το κερδίσουμε.

Οι «θορυβούντες» όμως, οφείλουν να αντιληφθούν και τι σημαίνει φιλοξενία, τι σημαίνει υποδομές [δρόμοι, φωτισμός, συγκοινωνία κ.λ.π.] τι σημαίνει στελέχωση Πανεπιστημιακού ιδρύματος. Και βέβαια αυτή είναι μια άλλη επίσης σημαντική συζήτηση που και θα γίνει και θα κληθούμε όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.

Ο διάλογος αυτή τη φορά θα γίνει με την παρουσία όλων των άμεσα εμπλεκομένων. Θα γίνει δημόσια και στο φως.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμη Μουμουλίδη
Σκηνοθέτη, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης
Μέλους Διαρκών Επιτροπών
Μορφωτικών Ευρωπαϊκών και Οικονομικών Υποθέσεων

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.