Ο Δήμος Κοζάνης στο έργο Industrial Symbiosis for Regional Sustainable Growth and a Resource Efficient Circular Economy



09uykmytsdkjyrstyjtrsytsyΟ Δήμος Κοζάνης συμμετέχει ως εταίρος στην υλοποίηση του έργου Industrial Symbiosis for Regional Sustainable Growth and a Resource Efficient Circular Economy με ακρωνύμιο SΥΜΒΙ που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Interreg Europe και εθνικούς πόρους. Στο έργο, που έχει συνολική διάρκεια 5 έτη (1/4/2016 – 31/3/2021), συμμετέχουν 9 εταίροι από 7 ευρωπαϊκές χώρες :

Ινστιτούτο Fundecyt, Επιστημονικό και τεχνολογικό πάρκο της Περιφέρειας Εξτραμαδούρα (Ισπανία) ως επικεφαλής εταίρος
Περιφέρεια της Ανδαλουσία, Περιφερειακό Υπουργείο Περιβάλλοντος (Ισπανία)
Περιφέρεια της Μαλοπόλσκα (Πολωνία)
Εμπορικό Επιμελητήριο του Μολίζε (Ιταλία)
Υπουργείο Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκής συνοχής (Σλοβενία)
Δήμος Κοζάνης, (Ελλάδα)
Φορέας Περιφερειακής Καινοτομίας του Πάνον-Νόβουμ της Δυτικής Υπερδουναβίας (Ουγγαρία)
Περιφέρεια Χάμε (Φιλανδία)
Πανεπιστήμιο του Χάμε (Φιλανδία)

Το έργο «SYMBI» στοχεύει στην υποστήριξη και βελτίωση των Περιφερειακών πολιτικών των εκπροσωπούμενων Ευρωπαϊκών Περιφερειών σε ότι αφορά την διάχυση της βιομηχανικής συμβίωσης για να προσθέσει αξία, να μειώσει τα κόστη παραγωγής και να οδηγήσει στην ανακούφιση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων μέσω της αύξησης της αποδοτικότητας των πόρων και την μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου. Η βελτίωση των εργαλείων πολιτικής των εμπλεκομένων περιφερειών, αναμένεται να συμβάλει θετικά στην περιφερειακή βιώσιμη ανάπτυξη και στην δημιουργία θέσεων εργασίας.

Στα πλαίσια υλοποίησης του έργου ο Δήμος Κοζάνης έχει αναλάβει την υποχρέωση διοργάνωσης τοπικών εκδηλώσεων με στόχο την ανταλλαγή εμπειριών και την διάχυση των αποτελεσμάτων. Σε συνέχεια της ημερίδας (infoday) που διοργανώθηκε το προηγούμενο εξάμηνο, έχει προγραμματιστεί εκδήλωση δημόσιας διαβούλευσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 28 Μαρτίου στο Κοβεντάρειο στην Κοζάνη.

Για την καλύτερη οργάνωση αυτών των εκδηλώσεων οι συμμετέχοντες, αλλά και οποιοσδήποτε πολίτης επιθυμεί, καλούνται να συμπληρώσουν σχετικό ερωτηματολόγιο που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου (http://www.cityofkozani.gov.gr/web/guest/dimosia_diavouleusi) και να παρέχουν δεδομένα σχετικά με τη δική τους άποψη πάνω στα θέματα της εκδήλωσης.

Έναρξη διαδικασίας : 2/3/2018
Λήξη διαδικασίας : 26/3/2018

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.