Διευκρινήσεις σχετικά με την ακρόαση για παράσταση ΟΑΠΝ-ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης



oapn1

Το Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, συμπράττουν στην παράσταση «Ο Βαφτιστικός» που θα παρουσιαστεί στην Κοζάνη στις 5 και 6 Μαΐου 2018.

Για τις ανάγκες της παράστασης, επιτροπή αποτελούμενη από τους: Γ. Τζούκα- Καλλιτεχνικό Διευθυντή Δ.Ω.Κ., Χρ. Κτιστάκη- Διευθυντή Ορχήστρας και Χορωδίας του Δ.Ω.Κ., Μ. Ανδρέου- σκηνοθέτιδα και Τ. Παπαδόπουλο- χορογράφο, προχώρησαν σε ανακοίνωση ακροάσεων για τους ρόλους των τραγουδιστών, απευθυνόμενοι σε επαγγελματίες τραγουδιστές σε πανελλήνιο επίπεδο, αφού η παράσταση δεν είναι μία μαθητική συναυλία του Δ.Ω.Κ., αλλά μία επαγγελματική παράσταση υψηλού επιπέδου, με όλους τους συντελεστές που απαιτούνται (σκηνοθέτη, χορογράφου, διευθυντή ορχήστρας, σκηνογράφου, ενδυματολόγου).

Η επιτροπή, μας ενημέρωσε για την διαδικασία που ακολουθήθηκε και τους λόγους απόρριψης συγκεκριμένης υποψήφιας, η οποία πρόσφατα διαμαρτυρήθηκε δημόσια για «άδικη» και «ρατσιστική» συμπεριφορά της επιτροπής.

Ο Ο.Α.Π.Ν. έχει εμπιστοσύνη στην επιτροπή, που αποτελείται από διακεκριμένους επαγγελματίες του χώρου, οι οποίοι έχουν την εμπειρία τέτοιων διαδικασιών. Θεωρεί ανάρμοστη την «επίθεση», τις κατηγορίες για χειραγώγηση της επιτροπής και προσβλητικούς τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιεί η συγκεκριμένη καλλιτέχνιδα, η οποία επιτηδευμένα αποκρύπτει τον πραγματικό λόγο μη επιλογής της, που δεν είναι άλλος από τις απαιτήσεις του ρόλου και μόνον αυτό. Οι ίδιοι οι ρόλοι απαιτούν αρμονική διαβάθμιση ηλικιών και συνταίριασμα μεταξύ των πρωταγωνιστών, έτσι ώστε η πλοκή του έργου να εξελιχθεί σύμφωνα με το σενάριο και το νόημα που θέλει να δώσει ο δημιουργός του.

Για τον ΟΑΠΝ Δήμου Κοζάνης

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.