Πραγματοποιήθηκε η ετήσια κοπή πίτας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτοβολταϊκών στην Θεσσαλονίκη παρουσία του προέδρου της ΔΕΗ



sindesmos_ependiton_fotovoltaikonΣτις 24/2/2018 πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση κοπής πίτας της ΠΟΣΠΗΕΦ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Φωτοβολταϊκών) στην Θεσσαλονίκη. Η παρουσία των μελών της Ομοσπονδίας και των επίσημων καλεσμένων της, ξεπέρασε κάθε προσδοκία καθώς συμμετείχαν πάνω από 220 άτομα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το συνεδριακό της μέρος στο οποίο πραγματοποιήθηκαν οι τοποθετήσεις των επίσημων καλεσμένων.

Το Δ.Σ. της ΠΟΣΠΗΕΦ ευχαριστεί ιδιαίτερα για την παρουσία τους, τους :

Βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννη Σηφάκη.

Βουλευτή στην Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας κ. Σάββα Αναστασιάδη.

Βουλευτή και Υπεύθυνο Ενέργειας και Περιβάλλοντος ΔΗΣΥ κ. Γιώργο Αρβανιτίδη

Βουλευτή στην Α’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων κ. Ιωάννη Σαρίδη.

Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα.

Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Θεσσαλονίκης κα Βούλα Πατουλίδου.

Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Κ. Μακεδονίας κ. ΚωσταντίνοΓιουτίκα.

Πρόεδρο και Δ/νων Σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Μανώλη Παναγιωτάκη.

Δ/νοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Ανανεώσιμες κ. Ηλία Μοναχολιά.

Πρόεδρο του Κ.Α.Π.Ε. κ. Βασίλη Τσολακίδη.

Πρόεδρο της Κ.Ε.Ε. & Ε.Β.Ε.Α. κ. Κωσταντίνο Μίχαλο.

Πρόεδρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Παπαδόπουλο Παναγιώτη.

Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Δράμας κ. Στέφανο Γεωργιάδη.

Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πέλλας κ. Ιορδάνη Τσώτσο.

Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κοζάνης κ. Σαρρή Νικόλαο.

Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σερρών κ. Χρήστο Μέγκλα.

Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ημαθίας κ. Γεώργιο Μπίκα.

Διευθυντή της Διεύθυνσης Χρηστών Δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ κ. Νίκο Δρόσο

Διευθυντή Λογιστηρίου του ΛΑΓΗΕ κ. Αντώνη Ζαρείφη.

Διευθυντή του πολιτικού γραφείου του κ. Τζιτζικώστα κ. Παπαλεξίου.

Καθηγήτρια στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κα. Ροδούλα Τσιότσου.

Αναμφισβήτητα, η πιο σημαντική ομιλία της εκδήλωσης ήταν του προέδρου της ΔΕΗ κ. Παναγιωτάκη, καθώς λόγω της δεσπόζουσας θέσης της ΔΕΗ στην χώρα, οι θέσεις που ανέπτυξε έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα στον ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας.

Χαρακτηριστικά σημεία στην ομιλία του ήταν :

1) Οι κοινές προσπάθειες της Ομοσπονδίας με την ΔΕΗ για την εξεύρεση λύσεων μέσω λεπτών ισορροπιών στις δύσκολες συνθήκες που βιώσαμε όλοι μας το 2017. Η αντιμετώπιση των προβλημάτων του ενεργειακού χώρου ως ολότητα μακριά από συντεχνιακές και επικίνδυνες πρακτικές οι οποίες διέβαλαν τις ΑΠΕ στο κοινωνικό σύνολο της χώρας.

2) Ο στρατηγικός σχεδιασμός της ΔΕΗ, ο οποίος έχει ως κεντρικούς πυλώνες τον μετασχηματισμό της ΔΕΗ σε μια εξωστρεφή ανταγωνιστική επιχείρηση και την αλλαγή του ενεργειακού μίγματος της ΔΕΗ μέσω της αποεπένδυσης από τον λιγνίτη και της επένδυσης πολύ μεγάλων κεφαλαίων στις ΑΠΕ τα επόμενα 5-6 χρόνια.

3) Η πρόσκληση του Προέδρου της ΔΕΗ, στην Ομοσπονδία αλλά και στον επιχειρηματικό κόσμο, για συνεργασία στον ιδιαίτερα απαιτητικό επενδυτικό τομέα των ΑΠΕ.

(Την ομιλία του προέδρου της ΔΕΗ μπορείτε να την παρακολουθήσετε στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας https://www.pospief.gr/ )

Οι τοποθετήσεις των επίσημων καλεσμένων, κατέδειξαν την αναγκαιότητα στήριξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, στηλιτεύοντας τα λάθη του παρελθόντος. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για το σύνολο του φωτοβολταϊκού κόσμου το γεγονός ότι οι τοποθετήσεις των ομιλητών, εξήραν την στρατηγική και τις καίριες παρεμβάσεις της Ομοσπονδίας στα ενεργειακά δρώμενα.

Σημαντική στιγμή στην εκδήλωση ήταν η ανακοίνωση από το βήμα, του προέδρου του Ελληνικού Συνδέσμου Αγροτικών Φωτοβολταϊκών Αγρινίου (Ε.Σ.Α.Φ.),κ. Κουτσουπιά Θωμά, για την προσχώρηση του συλλόγου στην Ομοσπονδία. Ο συγκεκριμένος σύλλογος αριθμεί 700 και πλέον μέλη, κυρίως αγρότες. Η ισχύ εν τη ενώσει, όπως ανέφερε στην ομιλία του και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας γίνεται πραγματικότητα, ενώ η Ομοσπονδία θα συνεχίσει με αμείωτη ένταση τις προσπάθειες της ενάντια στον κατακερματισμό των φωτοβολταϊκών παραγωγών.

Στη συνέχεια ακολούθησε το δείπνο στο εστιατόριο DAVINCI, στο οποίο πραγματοποιήθηκε η εθιμοτυπική κοπή της πίταςτης Ομοσπονδίας. Το εξαιρετικό περιβάλλον που δημιουργήθηκε για τους καλεσμένους και η γιορτινή ατμόσφαιρα, έδωσαν την δυνατότητα να γίνουν εξαιρετικές συζητήσεις για τα ενεργειακά δρώμενα αλλά και συνεργασίες για νέες επενδύσεις στον τομέα των ΑΠΕ.

Η Ομοσπονδία θέλει να ευχαριστήσει τους Χορηγούς της Εκδήλωσης

VOLTALIA ΕΛΛΑΔΟΣ

PV – LOG

ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ

ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.