Έγκυος αναπληρώτρια φιλόλογος ειδικής αγωγής στην Κοζάνη αναγκάζεται να παραιτηθεί μιας και δεν παρατείνεται η άδειά τηςsxoleio_koz2

Πλησιάζουμε στις 8 Μάρτη και η υποκρισία της Κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων θα βασιλεύσει, για τις ίσες ευκαιρίες ,για την ισότητα των γυναικών, βγάζοντας βαρύγδουπες ανακοινώσεις ότι τάχα ενδιαφέρονται για τα δικαιώματα των γυναικών , για την γυναικεία καταπίεση.

Η πραγματικότητα όμως που βιώνει η γυναίκα σήμερα είναι ιδιαίτερα σκληρή.

Πολλές έγκυες, λεχώνες, θηλάζουσες, νέες μητέρες εργαζόμενες στοχοποιούνται από εργοδότες, προϊστάμενους, ακόμα και συναδέλφους, σε ένα γενικό κλίμα που καλλιεργεί το σύστημα, ότι τάχα η άδεια μητρότητας είναι προνόμιο, και όχι ανάγκη και δικαίωμα για τη γυναίκα και το παιδί της.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το καθεστώς της ελαστικής εργασίας των συμβασιούχων εκπαιδευτικών που δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα της προστασίας της μητρότητας σε περίπτωση επαπειλούμενης εγκυμοσύνης, καθώς αναπληρώτρια φιλόλογος ειδικής αγωγής στο Νομό Κοζάνης με σοβαρά προβλήματα υγείας αντιμετωπίζει το απάνθρωπο δίλλημα, να αποφασίσει αν θα πρέπει να συνεχίσει την εγκυμοσύνη της, ή να συνεχίζει να εργάζεται.

Η αναρρωτική της άδεια λήγει σε μια εβδομάδα και είναι υποχρεωμένη να παραιτηθεί και να οδηγηθεί σε απόλυση γιατί δεν έχει το δικαίωμα να ζητήσει επιπλέον άδεια επαπειλούμενης εγκυμοσύνης. Είναι καταδικασμένη να παραιτηθεί από το δικαίωμά στην εργασία που κάθε νέα μητέρα έχει ανάγκη στη σημερινή εποχή.

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, μέλος της οποίας είναι η Αγωνιστική Κίνηση Γυναικών Κοζάνης παλεύει για:

Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλες τις γυναίκες, με μισθό που θα καλύπτει τις ανάγκες μας, με πλήρη εργασιακά-ασφαλιστικά δικαιώματα.
Ολόπλευρη κοινωνική προστασία της μητρότητας, ικανοποίηση των ιδιαίτερων βιολογικών αναγκών μας, αλλά και των αναγκών των οικογενειών μας, των παιδιών και των ηλικιωμένων μελών τους με τη δημιουργία και λειτουργία δημόσιων και δωρεάν κοινωνικών υπηρεσιών.

Ελεύθερο χρόνο που θα τον αξιοποιούμε δημιουργικά, σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά μας, αλλά και για να συμμετέχουμε στην κοινωνική δράση
Εντείνουμε την πάλη για τα δικαιώματά μας στην εργασία, στη μητρότητα, στον ελεύθερο χρόνο, , για μια ζωή χωρίς πολέμους, φτώχεια, προσφυγιά, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΝΑΤΟ & ΕΕ.

Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε το αγωνιστικό περιεχόμενο της 8ης Μάρτη.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ

4 σχόλια στο άρθρο “Έγκυος αναπληρώτρια φιλόλογος ειδικής αγωγής στην Κοζάνη αναγκάζεται να παραιτηθεί μιας και δεν παρατείνεται η άδειά της

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.