Συνδικάτο Οικοδόμων Κοζάνης: «Απαράδεκτες, προκλητικές και άκρως εκδικητικές οι διώξεις των εργαζομένων στην ΔΕΗ ΑΕ και μελών του Συλλόγου του Αγ. Δημητρίου – Ρυακίου»



dei_agios_dhmhtrios_0

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ
Απαράδεκτες, προκλητικές και άκρως εκδικητικές οι διώξεις των εργαζομένων στην ΔΕΗ ΑΕ και μελών του Συλλόγου του Αγ. Δημητρίου – Ρυακίου.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων καταδικάζει τις προκλητικές ενέργειες της ΔΕΗ ΑΕ, την επιλογή της να επιβάλλει αργία 4 μήνες στον συνάδελφο Τεντσογλίδη Ηλία και των 3 συναδέλφων με μικρότερες ποινές.

Ιδιωτικοποίησης, ξεπούλημα μονάδων και ορυχείων, τσάκισμα των μισθών των εργαζομένων στην ΔΕΗ, διάλυση των εργασιακών σχέσεων, επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και εργατικά εγκλήματα είναι σχεδιασμένο να περάσουν από την κυβέρνηση-το κεφάλαιο, την ΔΕΗ ΑΕ και όλα τα μονοπώλια στον κλάδο της ενέργειας, με ένταση της καταστολής, με διώξεις. Η παραπάνω ενέργεια εντάσσεται στους παραπάνω σχεδιασμούς.

Κυβέρνηση και ΔΕΗ ΑΕ προσπαθούν να επιβάλλουν την άγρια αντιλαϊκή, αντεργατική πολιτική, με τρομοκρατία και καταστολή. Χρησιμοποιούν τα ΜΑΤ, ποινικοποιούν τους αγώνες, έχουν βάλει στο τραπέζι την πιο χυδαία επιχειρηματολογία για να συκοφαντήσουν τους εργάτες, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, που παλεύουν ενάντια στη βαρβαρότητα και τη σαπίλα τους. Επιδιώκουν να απαγορεύσουν τις απεργίες. Θέλουν στην πραγματικότητα να απαγορεύσουν τους αγώνες. Θέλουν να επιβάλλουν «σιγή ασυρμάτου» στην εργατική τάξη για να υπηρετηθούν, χωρίς προβλήματα, τα συμφέροντα των καπιταλιστών. Να καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, να μειώνουν μισθούς και συντάξεις, να διαλύουν ότι έχει απομείνει και οι εργαζόμενοι να παριστάνουν τα «φρόνιμα παιδιά».

Το Συνδικάτο Οικοδόμων απέναντι στην εργοδοσία και το κράτος που την υπηρετεί στέκεται αλληλέγγυο σε όλους τους εργαζόμενους. Κανείς να μην περιμένει ότι θα ξημερώσει καλύτερη μέρα χωρίς τη δική του δράση, χωρίς την καταδίκη αυτής της πολιτικής αλλά και της τρομοκράτης των εργαζομένων.

Να αποσυρθούν τώρα όλες οι κατηγορίες σε βάρος των συναδέλφων του Συλλόγου Αγ. Δημητρίου- Ρυακίου

Η Διοίκηση

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.