Νέα χρυσή διάκριση για την Κοζανίτισσα αθλήτρια Αναστασία Τύπου στην Αυστραλία – Απούσα η Ελληνική Ομοσπονδία



777ikytrdcikyxdyjkitdfcyu

Άλλη μια σπουδαία διάκριση για την Κοζανίτισσα αθλήτρια του taekwondo, Αναστασία Τύπου, η οποία κατάφερε και πάλι να τραβήξει τα βλέμματα.

Αυτή τη φορά η 15χρονη πρωταθλήτρια ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στην κατηγορία -59 κιλά και ηλικίες από 15 ως 17 σε αγώνες που διεξήχθησαν στην Αυστραλία, όπου είναι και η μόνιμη κατοικία της.

Αυτή η διάκριση της έδωσε το εισιτήριο για τρία τουρνουά στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα για το SOFIA OPEN στην Βουλγαρία(3-4 Μαρτίου), το DUTCH OPEN στην Ολλανδία(10-11 Μαρτίου) και το BELGIUM OPEN στο Βέλγιο(16-18 Μαρτίου). Σε περίπτωση που η επίδοση της είναι καλή τότε θα βρεθεί στην Ελλάδα για το European Presidents Cup.

ikcdtkysxdjtyrfsxjytrdxyhyuΌλα αυτά συμβαίνουν, την ώρα που κάνεις από την ελληνική ομοσπονδία δεν την έχει πλησιάσει ώστε να ανοίξει ένας δίαυλος επικοινωνίας με την ίδια ή τους γονείς της για τον εάν μπορεί να φορέσει την γαλανόλευκη στολή και να εκπροσωπήσει την Ελλάδα.

Η ίδια άλλωστε δηλώνει στεναχωρημένη για αυτή την εξέλιξη διότι διακαής πόθος της είναι προφανώς να αγωνιστεί με τα ελληνικά χρώματα. Κατανοεί πως η απόσταση ίσως να είναι ένας αποτρεπτικός παράγοντας ώστε να συμβεί αυτό, δεν παύει όμως να ελπίζει πως μπορεί να τα καταφέρει. Άλλωστε το μέλλον της ανήκει. Οι θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο το 2020 ίσως να είναι ένα μακρινό όνειρο για αυτή παρόλα αυτά με την σταθερή ανοδική πορεία της κάποια στιγμή θα χτυπήσει την «πόρτα» κάποιας ομοσπονδίας. Θα είναι όμως η Ελληνική; Ή θα δούμε ένα αμιγώς δικό μας παιδί να αγωνίζεται με άλλο εθνόσημο στο στήθος;

Οψόμεθα…

Κλικ εδώ για να διαβάσετε τη συνέντευξη που έδωσε πέρυσι η νεαρή αθλήτρια στο KOZANILIFE.GR

Καραδημούλας Σάκης για το KOZANILIFE.GR

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.