Κινητοποιήσεις στην Κοζάνη για τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς



sillalitirio245626ewrtjywrtjtwejtye

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ

Κινητοποίηση την Τετάρτη 21 Φλεβάρη -19:00 μμ στην κεντρική πλατεία Κοζάνης ενάντια στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς.

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ΠΕ Κοζάνης καλεί όλους τους συνταξιούχους, την εργατική τάξη, τις φτωχές εργατικές και λαϊκές οικογένειες της Κοζάνης να κλιμακώσουν τον αγώνα τους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που εκτός από την εκμετάλλευση και τη φτώχεια, ρημάζει στην κυριολεξία το βιός των φτωχών οικογενειών προς όφελος των τραπεζιτών και των αρπαχτικών.

Η επίθεση της κυβέρνησης και των αρπαχτικών θα κλιμακωθεί. Οι κατασχέσεις χρημάτων για χρέη θα διευρυνθούν. Δεν υπάρχει εργατικό σπίτι που δεν χρωστάει στην τράπεζα, εφορία, δήμο. Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα αφορούν και στην πρώτη κατοικία, θα γίνονται τρεις φορές την εβδομάδα (αντί μίας που ίσχυε μέχρι τώρα) και θα δίνεται η δυνατότητα στους τραπεζικούς ομίλους να εκχωρούν τα λεγόμενα κόκκινα δάνεια σε εταιρείες-κοράκια προκειμένου να προχωρούν άμεσα σε εκποίηση περιουσιών μαζί με τους τραπεζίτες! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κάνει ένα βήμα παραπάνω. Διαλύει ουσιαστικά την όποια παρεχόμενη προστασία υπήρχε στην πρώτη κατοικία. Κάνει παζάρια με τους τραπεζίτες για να καταργήσει τελείως ή να ρίξει σε πολύ χαμηλό επίπεδο τα κριτήρια προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Δυναμώνουμε την πάλη μας για να μπούμε εμπόδιο ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης και των αρπακτικών τραπεζιτών, των μεγαλοεπιχειρηματιών που θέλουν να βγάλουν στο σφυρί και να αρπάξουν το βιος και τον ιδρώτα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

Για να “τσεπώσουν” ζεστό χρήμα, πετώντας μας στο δρόμο. Να μην το επιτρέψουμε.

Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή κατοικία – Αγώνας ενάντια στις κατασχέσεις. Κανένας δεν είναι μόνος του. Η μάχη τώρα ξεκινάει.

Στις 21/02 ξεκινούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Είναι ημέρα Τετάρτη. Καλούμε τους συνταξιούχους, την εργατική τάξη, τις φτωχές εργατικές και λαϊκές οικογένειες της Koζάνης σε συλλαλητήριο που θα γίνει στην Κ. Πλατεία και ώρα 19:00 μμ.

Έχουμε τη δύναμη να τους εμποδίσουμε. Όλοι στον αγώνα.


 

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ

Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη. Καμία κατάσχεση λαϊκής κατοικίας για χρέη προς το Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία.

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΦΛΕΒΑΡΗ 7:00μμ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 10:00πμ

Στην επίθεση της κυβέρνησης-κεφαλαίου και των αρπακτικών για κατασχέσεις σπιτιών και λογαριασμών των λαϊκών οικογενειών, απαντάμε με οργάνωση του αγώνα με δυνάμωμα του συνδικάτου μας. Κανένας οικοδόμος με την οικογένεια του δεν πρέπει να είναι μόνος του.

Τα χρέη και τα ελλείμματα τους δεν τα δημιουργήσαμε εμείς τα δημιούργησαν τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου, τα σκάνδαλα τους, η φοροδιαφυγή και οι μειώσεις στους συντελεστές φορολογίας του μεγάλου κεφαλαίου. Απέναντι σε αυτά μια ζωή φορτώνανε βαρύ στις πλάτες των εργαζομένων με δυσβάστακτους άμεσους και έμμεσους φόρους, με χαράτσια, ΕΝΦΙΑ κλπ. Σε μια κατάσταση ήδη τραγική στον κλάδο των κατασκευών αφού και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ άλλα και οι προηγούμενες μαζί με τους μεγαλοκατασκευαστες του κλάδου, έχουν ρημάζει τα μεροκάματα, έχουν επιβάλλει δουλειά ήλιο με ήλιο, η ανεργία φτάνει στον κλάδο το 80% και έχει οδηγήσει αρκετούς συναδέλφους στην μετανάστευση για αναζήτηση εργασίας.

Η κυβέρνηση πήγε την κατάσταση ένα βήμα παραπέρα, με τα μέτρα εξασφάλισης της υφαρπαγής της λαϊκής κατοικίας από τις τράπεζες με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, προχωρούν ακόμα παραπέρα με την απόφαση για κατασχέσεις ακινήτων για χρέη προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Είναι μία απόφαση που βάζει σε άμεσο κίνδυνο την πλειοψηφία των λαϊκών οικογενειών, σε μία περίοδο που τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορεία ξεπέρασαν τα 105 δισ. ευρώ, με το 80% αυτών να είναι ποσά μέχρι τις 3.000 ευρώ και τις κατασχέσεις να ξεκινάν από τα 500 ευρώ οφειλής.

Μόνη απάντηση απέναντι στην επίθεση τους είναι ο οργανωμένος αγώνας, η πάλη για την υπεράσπιση της ζωής μας, για συλλογικές συμβάσεις, για προστασία της λαϊκής κατοικίας. Έχουμε τη δύναμη, μπορούμε να περάσουμε σε αντεπίθεση.

Η αναμονή, ο εφησυχασμός, οι αυταπάτες, ότι θα βρεθούν λύσεις προς όφελος μας από αυτούς, που διαχρονικά στηρίζουν και υλοποιούν όλες τις απαιτήσεις του κεφαλαίου, είναι βούτυρο στο ψωμί τους.

Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, είναι η ώρα ο καθένας μας να πάρει τις αποφάσεις του. Η πείρα δείχνει ότι όσα βάρη μπορούμε να ξεφορτωθούμε από την πλάτη μας θα το κάνουμε με τον δικό μας οργανωμένο μαζικό αγώνα με επίκεντρο τις ανάγκες και τα συμφέροντά μας.

Διεκδικούμε:
Εδώ και τώρα προστασία της λαϊκής κατοικίας με νόμο.
Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.
Καμία κατάσχεση λαϊκής κατοικίας για χρέη προς το Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία.
Να σταματήσουν τώρα οι κατασχέσεις μισθών και συντάξεων από τραπεζικούς λογαριασμούς.
Πάγωμα χρεών για άνεργους και διαγραφή ανατοκισμών δανείων.
Διαγραφή δανείων, ανέργων και εργαζομένων που έχουν υποστεί μειώσεις στους μισθούς.
Όχι στην φοροληστεία, αφορολόγητο όριο στα 20.000 ευρώ προσαυξημένο 5.000 για κάθε παιδί.
Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.