Το Σωματείο οδηγών φορτηγών Κοζάνης για την παραχώρηση σε ιδιώτη μεταφορικού έργου του Λ.Κ.Δ.Μ



orixeio_ergasies245654

Συνάδελφοι,

Ο κλάδος μας ήταν ο πρώτος που χτυπήθηκε από τις εξελίξεις με την συρρίκνωση της αξιοποίησης του λιγνίτη όπως επιβάλουν οι οδηγίες της Ε.Ε εξυπηρετώντας μονοπωλιακά συμφέροντα στις ΑΠΕ, φυσικό αέριο κ.α. Εκατοντάδες συνάδελφοι στις εργολαβίες έχασαν την δουλειά τους, δεκάδες αυτοαπασχολούμενοι βρέθηκαν στο δρόμο με υπέρογκα χρέη.

Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά στο νέο βήμα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ Α.Ε (πώληση του 40% του λιγνιτικού δυναμικού της) στα πλαίσια απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Οι εξελίξεις αυτές οξύνουν τον ανταγωνισμό της ΔΕΗ Α.Ε με αλλά μονοπώλια στον κλάδο, με αποτέλεσμα να εντείνει την επίθεση της στα δικαιώματα των εργαζομένων. Στο επιχειρηματικό της σχέδιο έχει βάλει σαν στόχο την μείωση του λειτουργικού της κόστους ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστική.

Αυτός είναι ο λόγος που το τελευταίο διάστημα επιτίθεται με κάθε τρόπο στο μισθό και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Τελευταίο παράδειγμα το κόψιμο των δώρων των οκταμηνιτών, ενώ ετοιμάζεται να δώσει νέο χτύπημα με την νέα ΕΣΣΕ του τακτικού προσωπικού και με την αξιολόγηση που προωθεί.

Στα πλαίσια αυτά επίσης ετοιμάζεται να δώσει σε ιδιώτη επιπλέον μέρος του μεταφορικού έργου του γραφείου κίνησης του ΛΚΔΜ με στόχο την μείωση του κόστους. Αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης θα είναι να χαθούν επιπλέον θέσεις εργασίας και να αντικατασταθούν από συναδέλφους που βιώνουν μεγαλύτερη εντατικοποίηση της εργασίας στον ιδιώτη με ωράρια που φτάνουν και ξεπερνούν τις 12 ώρες.

Το μεταφορικό έργο, πέρα από τα εργασιακά μας δικαιώματα αφορά και την ασφαλή μεταφορά του προσωπικού στους χώρους εργασίας και στον τόπο κατοικίας. Η εντατικοποίηση, η ανασφάλεια θέτει σε κίνδυνο και την ασφάλεια όλων των εργαζομένων.

Δεν είναι τυχαίο ότι ένα μεγάλο μέρος των ατυχημάτων στην ΔΕΗ Α.Ε. έχει γίνει με οχήματα είτε λόγω ελλιπούς συντήρησης των οχημάτων είτε άλλων παραγόντων που σχετίζονται με την μείωση του κόστους (εντατικοποίηση, παλαιότητα στόλου, έλλειψη επιτηρητών στις αποθέσεις κ.α).

Συνάδελφοι,
Τα τελευταία χρόνια δεχτήκαμε πολλά χτυπήματα (ανεργία, μειώσεις μισθών, ελλιπής μέτρα υγείας και ασφάλειας, εντατικοποίηση κ.α.) Μπροστά μας έχουμε σοβαρές εξελίξεις και νέα χτυπήματα στα δικαιώματα μας. Η πώληση ορυχείων και ΑΗΣ, η συρρίκνωση αξιοποίησης του λιγνίτη θα φέρει νέες χαμένες θέσεις εργασίας, νέες μειώσεις μισθών, μεγαλύτερη εντατικοποίηση. Δεν πάει άλλο!!

Οργανωνόμαστε στο σωματείο. Δίνουμε την μάχη για να διεκδικήσουμε :
Προσλήψεις οδηγών με μόνιμη και σταθερή δουλειά, με βάση τις ανάγκες, ώστε να εξασφαλίζεται η ασφαλής μεταφορά του προσωπικού. Κατάργηση των εργολαβιών στις μεταφορές (φορτηγά κ.α και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.)

Υπογραφή ΣΣΕ για τους εργαζόμενους στα οκτάμηνα με κατώτατο μισθό 751ευρω μικτά + όλες τις τριετίες+όλα τα επιδόματα (γάμου, τέκνων, ανθυγιεινό).

Υπογραφή κλαδικής σύμβασης στις οδικές μεταφορές όπως ίσχυε πριν την κατάργηση της την περίοδο των μνημονίων.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.