Μια εβδομάδα πριν την έναρξη της φετινής αποκριάς στην Κοζάνη – Ποια «έκπληξη» θα υπάρξει την Κυριακή της Μεγάλης Αποκριάς



xoreutika17_wrthsrthrhrstg_apokrias

Η αντίστροφη μέτρηση για το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός της Κοζάνης, την Αποκριά, έχει ήδη ξεκινήσει.

Η πόλη από την Τσικνοπέμπτη έως και την καθαρά Δευτέρα, μπαίνει σε Αποκριάτικους ρυθμούς, με τον Δήμο Κοζάνης αλλά και τα καταστήματα της πόλης, κυρίως της εστίασης, να κάνουν τις απαραίτητες προετοιμασίες.

Η νέα πλατεία της πόλης έχει δείξει μέχρι στιγμής ότι η χρηστικότητά της στις πολιτιστικές εκδηλώσεις είναι σημαντική. Οι αλλαγές που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια από τη Δημοτική Αρχή κυρίως στα χορευτικά της πλατείας, τυγχάνουν της αποδοχής του κόσμου αλλά και της ενεργής συμμετοχής των πολιτών στις εκδηλώσεις.

Φέτος, όπως φαίνεται το πρόγραμμα της Κοζανίτικης Αποκριάς δεν θα έχει μεγάλες αλλαγές, έχοντας την ίδια σχεδόν «ροή» εκδηλώσεων με τα τελευταία χρόνια.

Στις εκδηλώσεις θα συμμετέχουν ξένες αντιπροσωπίες από τους αδελφοποιημένους δήμους Χισάρ και Αλέξινατς από Βουλγαρία και Σερβία αντίστοιχα, χωρίς τη συμμετοχή της αντιπροσωπίας των Σκοπιανών.

Ο προϋπολογισμός της φετινής Κοζανίτικης Αποκριάς αναμένεται να κυμανθεί στα περσινά επίπεδα ενώ και η πληρότητα των ξενοδοχείων θα είναι σε υψηλά ποσοστά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του KOZANILIFE.GR, την μεγάλη παρέλαση της Αποκριάς θα κλείσει το πολυπληθές συγκρότημα κρουστών Batala Salonica, το οποίο μετά το πέρας της θα ξεχυθεί στους δρόμους της πόλης, ξεσηκώνοντας τον κόσμο με τους ιδιαίτερους Latin ρυθμούς του.

Το KOZANILIFE.GR για άλλη μία χρονιά θα καλύψει τις σημαντικότερες στιγμές της Κοζανίτικης Αποκριάς 2018.

  • Το group Batala Salonica:

Ν.Α. για το KOZANILIFE.GR

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Μια εβδομάδα πριν την έναρξη της φετινής αποκριάς στην Κοζάνη – Ποια «έκπληξη» θα υπάρξει την Κυριακή της Μεγάλης Αποκριάς

  1. εσας που δεν σας αρεσει η πλατεια, μπορειτε να καταλαβετε την χρησιμότητα της σε τετοιες περιπτωσεις αραγε;;;

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.