Συγκρίσεις και κρίσεις – Γράφει ο Λ. Μαλούτας για τη δημοτική αρχή



maloutas_2017etyjuhetyyt

Συμπληρώθηκαν χθες 41 μήνες της δημοτικής περιόδου και βεβαίως της θητείας των δημοτικών αρχών.

Τόσο χρονικό διάστημα δηλαδή, όσο εκείνο, για το οποίο, οι δημοτικές αρχές της προηγούμενης αυτοδιοικητικής περιόδου, δηλαδή της πρώτης Καλλικρατικής, κρίθηκαν από τους πολίτες. (Ανέλαβαν 1/1/2011 και εκλογές διενεργήθηκαν 19 και 26/5/2014).

Αξίζει σημειωθεί ότι κοινή άποψη όλων των αυτοδιοικητικών είναι ότι η πρώτη καλλικρατική αυτοδιοικητική περίοδος ήταν η δυσκολότερη από τη μεταπολίτευση και έπειτα.

Φυσικά και οι προηγούμενοι γνώριζαν και οι νυν γνωρίζουν τη διάρκεια της αυτοδιοικητικής περιόδου για την οποία εκλέχτηκαν.

Επειδή λοιπόν βασικός κανόνας, τόσο των μαθηματικών όσο και της λογικής είναι η σύγκριση μεταξύ ομοίων πραγμάτων, η πρόκληση για σύγκριση ανάμεσα στις δυο δημοτικές περιόδους είναι ανοιχτή.

Είναι όμως χρήσιμο, αιρετοί και πολίτες όταν συγκρίνουν δημοτικές αρχές, τα πεπραγμένα ή τις παραλείψεις τους, να κρίνουν για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Και βέβαια να μην ξεχνούν.

2 σχόλια στο άρθρο “Συγκρίσεις και κρίσεις – Γράφει ο Λ. Μαλούτας για τη δημοτική αρχή

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.