Στους δρόμους από την ερχόμενη εβδομάδα οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας

agrotes708_8

Τις επόμενες ημέρες θα αποφασιστεί η μορφή των κινητοποιήσεων των αγροτών και στη Δυτική Μακεδονία οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν το στήσιμο μπλόκων στο οδικό δίκτυο, αποκλεισμό των τελωνείων κα συνοριακών διαβάσεων καθώς και άλλες δράσεις για την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων του αγροτικού τομέα.

Όπως τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης ο επικεφαλής του συντονιστικού οργάνου των αγροτών Δυτικής Μακεδονίας κ. Δημήτρης Μόσχου, οι αγρότες θα βρεθούν από την ερχόμενη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου στους δρόμου, αφού βλέπουν το εισόδημα τους να μειώνεται συνεχώς που σε πραγματικές τιμές φτάνει το 16%, να αυξάνονται οι φόροι και το κόστος παραγωγής, ενώ μειώνεται και η τιμή της τιμής πώλησης γάλακτος και κρεάτων κατά 15%.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση σημείωσε ο κ. Μόσχου τα μπλόκα όλης της χώρας συναντώνται σήμερα στην Λάρισα με στόχο τον καλύτερο δυνατό συντονισμό των κινητοποιήσεων, ενώ αμέσως μετά θα συνεδριάσουν τα κατά τόπους μπλόκα.

ΕΡΤ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης

2 σχόλια στο άρθρο “Στους δρόμους από την ερχόμενη εβδομάδα οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.