Εκλογές ΕΒΕ Κοζάνης: «Επίθεση» επί προσωπικού του Συνδυασμού του Ν. Σαρρή προς τον υποψήφιο του Συνδυασμού του Β. Μόσχου Παντελή Καπλάνογλου – Τι απαντά ο ίδιος55styjtwsjytsyjtytyty

Μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές του Επιμελητηρίου Κοζάνης και το κλίμα φαίνεται να είναι τεταμένο μεταξύ των συνδυασμών.

Μια ανακοίνωση επί προσωπικού προς τον υποψήφιο του Συνδυασμού «Επιχειρηματικός Δρόμος» Παντελή Καπλάνογλου, ανήρτησε στο facebook ο Συνδυασμός του Νίκου Σαρρή «Σύγχρονο Επιμελητήριο».

Αφορμή στάθηκε η τηλεοπτική εκπομπή του Top Channel «Έκτακτη Έκδοση» με τον Ζήση Πιτσιάβα που φιλοξένησε εκπροσώπους όλων των Συνδυασμών (κλικ εδώ για την εκπομπή).

Ο κ. Καπλάνογλου στη συγκεκριμένη εκπομπή έκανε λόγο για την απαξίωση του Επιμελητηρίου που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, με την ανοχή τόσο του κ. Σαρρή όσο και του κ. Μητλιάγκα, μιας και οι ίδιοι είναι αυτοί που διοικούν το Επιμελητήριο 6 ολόκληρα χρόνια, θεωρώντας τους συνυπεύθυνους για αυτή την κατάσταση.

Ο Συνδυασμός του κ. Σαρρή απάντησε με την παρακάτω ανακοίνωση:

Μία απάντηση στον φίλο μας Παντελή Καπλάνογλου

Καλωσορίζουμε το όψιμο ενδιαφέρον του κ. Καπλάνογλου για το Επιμελητήριο και τον ευχαριστούμε που έστω και την τελευταία στιγμή, για προεκλογικούς σκοπούς, αποφάσισε να ασχοληθεί με τον θεσμό αυτό. Δεν βρήκαμε κανέναν άρθρο ή πρόταση ή κάποια έστω ανάρτηση του τα προηγούμενα χρόνια για το Επιμελητήριο. Ακόμη και τώρα όμως τον καλωσορίζουμε στην παρέα μας. Είναι πράγματι ενδιαφέρον να βλέπει κανείς, έστω και με έναν ιδιόρρυθμο τρόπο, νέους ανθρώπους να ενδιαφέρονται για την τοπική κοινωνία, την επιχειρηματική κοινότητα και εν’ τέλει το ίδιο το Επιμελητήριο. Ποτέ δεν είναι αργά.

Αντιλαμβανόμαστε τον ενθουσιασμό του κ. Καπλάνογλου αναφορικά με τις επιμελητηριακές εκλογές αφού για πρώτη φορά συμμετέχει σε αυτή τη διαδικασία και από ότι φάνηκε και στην εκπομπή «Έκτακτη Έκδοση» του Ζήση Πιτσιάβα στο TOP CHANNEL λίγα πράγματα γνωρίζει για τη λειτουργία του θεσμού. Φυσικά για όλους υπάρχει πάντα μία αρχή, φτάνει η αρχή αυτή να γίνεται με σύνεση και χωρίς αλαζονεία.

Κι επειδή είναι νέος άνθρωπος ο οποίος επιθυμεί, από ότι φαίνεται, να ασχοληθεί με τον θεσμό του Επιμελητηρίου, θα περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει, αναφορικά με το όψιμο ενδιαφέρον του, κι όταν τελειώσουν οι επιμελητηριακές εκλογές. Εμείς θα είμαστε εδώ, ο κ. Καπλάνογλου δεν είμαστε σίγουροι που θα βρίσκεται καθ’ όλη την επόμενη θητεία της νέας διοίκησης. Σε κάθε περίπτωση επιθυμία μας είναι όλοι όσοι εκλεγούν αλλά κι αυτοί που δεν θα εκλεγούν να συμμετάσχουν στις ομάδες εργασίας που θα δημιουργήσουμε ώστε να αποδείξουν μέσα από αυτές την έγνοια τους για τον τόπο. Βήμα δράσης λαμπρό θα δοθεί στον κ. Καπλάνογλου από την πλευρά μας, το πώς θα το αξιοποιήσει μένει να το δούμε στην πορεία, ώστε να βγάλουμε όλοι μας, κι ο ίδιος μαζί, τα συμπεράσματά μας.

Σε ότι αφορά τώρα το ανακυκλωμένο ρητορικό ερώτημα του, για την προηγούμενη θητεία του κ. Σαρρή στη διοίκηση Κυριακίδη για 6 ολόκληρα χρόνια του απαντούμε ως εξής: Σε μία δημοκρατία υπερισχύει η άποψη της πλειοψηφίας, εκτός αν ιδεολογικά δεν μας εκφράζει το πολίτευμα αυτό και θέλουμε άλλου είδους πολιτεύματα να κυριαρχούν στον δημόσιο βίο. Ευχόμαστε να ενστερνίζεται ο κ. Καπλάνογλου την πραγματική Δημοκρατία ως πολίτευμα έναντι άλλων πολιτευμάτων που έδωσαν δείγματα της δικής τους δημοκρατίας κατά το παρελθόν.

Στη δική μας λοιπόν δημοκρατία διεξάγεται διάλογος, γίνεται συζήτηση και αποφασίζεται με ψηφοφορία ποια πρόταση θα επικυρωθεί. Σε κάποιες άλλες «δημοκρατίες» πιθανόν να γίνεται αλλιώς. Όσοι μειοψηφήσουν δεν σηκώνουν το λάβαρο της επανάστασης επειδή δεν πέρασε το δικό τους αλλά αποδέχονται την πλειοψηφούσα πρόταση και συντάσσονται με την πλειοψηφία για το καλό του θεσμού, των επιχειρηματιών και του νομού. Όσο κι αν πιστεύουν πως είναι λάθος η πλειοψηφούσα άποψη κάνουν αυτό που πρέπει.

Στηρίζουν. Ταυτόχρονα όμως καταδεικνύουν τις επιφυλάξεις τους για την πορεία υλοποίησης της απόφασης που λήφθηκε και στην οποία είχαν διαφωνήσει. Αν ο κ. Καπλάνογλου ξέρει κάποιο άλλο τρόπο θα θέλαμε πολύ να τον ακούσουμε.

Έτσι, λοιπόν στο ρητορικό ευφυολόγημά του «αν θέλει ο επιχειρηματίας να συνεχιστεί η απαξίωση του Επιμελητηρίου επιλέγοντας έναν από τους συνδυασμούς του κ. Σαρρή ή του κ. Μητλιάγκα που διοικούν το επιμελητήριο 6 ολόκληρα χρόνια ή θα επιλέξει ανθρώπους (σ.σ. εννοεί τον κ. Καπλάνογλου και τον συνδυασμό του) με όραμα και δυνατότητες για να αλλάξουν το Επιμελητήριο….», απαντούμε ως εξής:

1. Δεν μπήκε καν στον κόπο ο κ. Καπλάνογλου να διαβάσει τα πρακτικά του Δ.Σ. καθ’ όλη τη διάρκεια της 6/ετούς θητείας του ώστε να διαπιστώσει «ιδίοις όμασι» ποιοι διαφωνούσαν και ποιοι συμφωνούσαν με τις διάφορες αποφάσεις που λαμβάνονταν κάθε φορά. Εκεί θα έβλεπε ποιοι διαφωνούσαν και ποιοι συμφωνούσαν με κάποιες αποφάσεις.
2. Αν, υποθετικά πάντα, εκλεγεί ο ίδιος ως σύμβουλος, κι ο συνδυασμός του λάβει την πλειοψηφία και ασκήσει διοίκηση τι θα κάνει αν διαφωνεί με κάποιες αποφάσεις; Θα προσπαθεί κάθε φορά να επιβάλλει την άποψή του; Θα ανεξαρτητοποιηθεί από το συνδυασμό του; Θα κάνει εσωτερικό κίνημα διαφωνούντων; Κάτι άλλο;

3. Σε μία δημοκρατική εκλογική διαδικασία κατέρχονται στις εκλογές συνδυασμοί οι οποίοι διεκδικούν τη ψήφο των ψηφοφόρων. Κατά τον κ. Καπλάνογλου, ο κ. Σαρρής κι ο κ. Μητλιάγκας δεν θα έπρεπε να κατέλθουν με τους συνδυασμούς τους αλλά μόνο ο δικός του συνδυασμός που είναι «αμόλυντος», «άσπιλος» και «άμωμος»;

4. Λέει ο κ. Καπλάνογλου πως το πρόγραμμα του κ. Σαρρή δεν είναι οι προτάσεις του, αλλά όσα δεν έκανε η προηγούμενη διοίκηση σε «ξαναζεσταμένο» πιάτο. Ευχαριστούμε τον κ. Καπλάνολγου που μπήκε στον κόπο, έστω κι επιφανειακά, να ασχοληθεί με το πρόγραμμά μας αλλά δεν έκανε καν’ τον κόπο, από τη βιασύνη του, ίσως, να διαβάσει το πρόγραμμα του συνδυασμού του κ. Κυριακίδη την προηγούμενη φορά συγκρίνοντάς τα μεταξύ τους, ώστε να διαπιστώσει ο ίδιος τυχόν ομοιότητες και διαφορές. Κι από τη στιγμή που μιλάμε για προτάσεις δεν εννοούμε κάποιες γενικές κι αόριστες «εκθέσεις ιδεών» όπως του συνδυασμού του που είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του, τελευταία στιγμή, και χωρίς εμβάθυνση, αλλά μελετημένες και υλοποιήσιμες δράσεις που «κουμπώνουν» μεταξύ τους και πετυχαίνουν το στόχο τους, αφού προβλέπουν και τους οικονομικούς πόρους για να υλοποιηθούν. Αν ήταν όπως τα «φαντασιώνεται» ο κ. Καπλάνολγου κι ο συνδυασμός του, τότε θα μπορούσαμε να προτείνουμε κι εμείς απίστευτα πράγματα «διανοητικής ακροβασίας». Φαντασία δεν μας λείπει.

Φυσικά θα μπορούσαμε να απαριθμήσουμε πολλά ακόμη επιχειρήματα αλλά δεν θα το κάνουμε για ευνόητους λόγους. Δεν στερούμαστε τεκμηρίωσης. Με το χρόνο είμαστε φειδωλοί διότι είναι πολύτιμος.

Θα συμβουλεύαμε λοιπόν, καλόπιστα πάντα, τον κ. Καπλάνογλου, μιας κι είναι νέος και νεοεισερχόμενος σε όλα αυτά, να γίνει πιο θετικός στο λόγο του προβάλλοντας το πρόγραμμα του συνδυασμού του, τα δικά του οράματα και τις δικές του σκέψεις αναφορικά με το Επιμελητήριο κι όχι να ασκεί «ανέραστο» καταγγελτικό λόγο επί παντός επιστητού. Ως νέος που είναι δεν θα γνωρίζει, ίσως, πως αυτό αποτελεί πια παλαιοκομματική αντίληψη και τον αδικεί.

Από την άλλη δεν θα χρησιμοποιούσαμε με τίποτε το σύνθημά του: «Δεν σου ζητώ να με ψηφίσεις σου ζητώ να σκεφτείς πραγματικά την αξία που θα δώσεις στη ΔΙΚΗ σου ψήφο!!!», ως αλαζονικό και υπερφίαλο. Ας αφήσει ο κ. Καπλάνογλου τους επιχειρηματίες να αποφασίσουν πια αξία θα δώσουν στην ψήφο τους χωρίς υποδείξεις. Οι επιχειρηματίες γνωρίζουν.

Σε κάθε περίπτωση του ευχόμαστε καλή επιτυχία στην προσπάθειά του.

Γραφείο Τύπου
Συνδυασμός «σύγχρονο Επιμελητήριο» – Νίκος Σαρρής

Η απάντηση του κ. Καπλάνογλου:

Από ότι φαίνεται κατά την συζήτηση που έγινε στο TOP CHANΝEL με τον δημοσιογράφο κ. Πιτσιάβα με την παρουσία εκπροσώπων όλων των συνδυασμών, προκειμένου να ενημερώσουμε τους συνάδελφους μας για τα προβλήματα των επιχειρήσεων και τις θέσεις των συνδυασμών μας,ενοχλήθηκαν ίσως επειδή δεν εισέπραξαν τα αναμενόμενα ,παρά το γεγονός ότι ο υποψήφιος τους έκανε σημαντική προσπάθεια να πείσει τους τηλεθεατές.

Έτσι συνεδρίασε το κονκλάβιο και το γραφείο τύπου του συνδυασμού εξαπέλυσε ολομέτωπη προσωπική επίθεση εναντίον μου με μια ανακοίνωση 6509 λέξεων μέσω του facebook στην σελίδα του συνδυασμού ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ.

Έπεται συνέχεια…

Παντελής Καπλάνογλου – Τμήμα Υπηρεσιών

Ανακοίνωση του Συνδυασμού «Επιχειρηματικός Δρόμος» για το ζήτημα

Ο συνδυασμός «Επιχειρηματικός Δρόμος» ευχαριστεί θερμά την «παράταξη» Σύγχρονο Επιμελητήριο γιατί εκ του Δελτίου Τύπου που εξέδωσε με αφορμή την συζήτηση υποψηφίων στο πάνελ του τηλεοπτικού σταθμού TOP CHANNEL με τον δημοσιογράφο κ. Πιτσιάβα διαφαίνεται ο παλαιοκομματικός τρόπος σκέψης και δράσης στο επιμελητηριακό γίγνεσθαι.

Από το ύφος του εν λόγω Δελτίου Τύπου διαφαίνεται απολύτως ξεκάθαρα μια ΑΜΥΝΤΙΚΗ και ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ διάθεση απέναντι σε λογικότατα ερωτήματα που έθεσε ο συνδυασμός μας.

Επίσης ξεκάθαρα διαφαίνονται και οι διαφορές μας ως προς τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την επιχειρηματικότητα και το δια ταύτα μιας επιμελητηριακής «καριέρας».

Οι διαφορές μας λοιπόν είναι εμφανείς:

• στην έλλειψη κομματικής ταυτότητας. Διαπιστώνεται ότι η κομματική πολιτική στην επιχειρηματικότητα ταιριάζει ΑΠΟΛΥΤΑ στο προφίλ της «παράταξης» σύγχρονο επιμελητήριο.

• έχουν την άποψη ότι η κομματική πολιτική «φτιάχνει» καλύτερες επιχειρήσεις και πως το κομματικό στοιχείο που έχουν ριζωμένο στη σκέψη τους έχει κυρίαρχο λόγο στην διοίκηση που με τόση σιγουριά διεκδικούν.

• ο Επιχειρηματικός Δρόμος αγκαλιάζει ΟΛΟΥΣ τους επιχειρηματίες εκεί όπου η «παράταξή τους» πιστεύει ότι όλοι οι νέοι δεν δικαιούνται να έχουν άποψη και να ενδιαφέρονται για το επιμελητήριο καθώς κατηγορούνται για το ΟΨΙΜΟ ενδιαφέρον τους.

Ενώ μετά το τηλεοπτικό πάνελ, θα περίμενε κανείς μια στοιβαρότατη τοποθέτηση ως προς τα ερωτήματα που τέθηκαν στη συζήτηση, αντ” αυτού δημοσιοποιήθηκε από την «παράταξη» του κ. Σαρρή ένα Δελτίο Τύπου υβριστικού και προσβλητικού ύφους με τρομαγμένο λόγο και χωρίς την αυτοπεποίθηση της διοικητικής εμπειρίας τους των 6 ετών!

Ο Επιχειρηματικός Δρόμος ευελπιστεί σε μια αξιοπρεπή αντιπαράθεση θέσεων, αποφεύγοντας τις κατά μέτωπο προσωπικές επιθέσεις σε υποψηφίους, οι οποίες μόνο θετικό πρόσημο δεν προσδίδουν στον επιχειρηματία!

Με Εκτίμηση
Συνδυασμός «Επιχειρηματικός Δρόμος»

Ν.Α. για το KOZANILIFE.GR

12 σχόλια στο άρθρο “Εκλογές ΕΒΕ Κοζάνης: «Επίθεση» επί προσωπικού του Συνδυασμού του Ν. Σαρρή προς τον υποψήφιο του Συνδυασμού του Β. Μόσχου Παντελή Καπλάνογλου – Τι απαντά ο ίδιος

 1. Σας συμβουλεύω να ξεχάσετε ΠΑΛΙΕΣ ΛΟΓΙΚΕΣ, ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑΚΤΙΚΕΣ και να λειτουργήσετε με ΕΝΟΤΗΤΑ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και να μην απαξιώνετε έτσι νέους ανθρώπους, για το καλό του συνόλου του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής μας.
  Αυτό δεν είναι ανακοίνωση σοβαρού συνδυασμού εν έτι 2017.

  1. κ. Αννίβας ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ κ.ΚΑΠΛΑΝΟΓΛΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙΑΣ ΤΟΥ ΛΕΜΕ ΟΤΙ Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΟΡΓΑΝΟ ΚΑΙ ΣΑΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΙΣΙΟ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ ΠΛΕΥΡΑ…………!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   1. “ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΙΣΙΟ ΔΡΟΜΟ”???????
    Να είστε καλά με κάνατε και γέλασα, θυμήθηκα τον νόμο 4000 περί τεντιμποϊσμού επί χούντας που κούρευαν τους μαλλιάδες
    νεαρούς και και τους περιέφεραν στον δρόμο 2 χωροφύλακες με μια πινακίδα κρεμασμένη που έγραφε “είμαι τεντιμπόης”.

    1. μην ασχολησε φιλε, δεν αξιζει… ποιο επιμελητηριο, ποιον κυριακιδη, μποιον σαρρη ποιον μοσχο, ποιον ποιον ποιον…
     δεν υπαρχουν ηγετες, δεν υπαρχει εβε, τελος!

 2. Μην μαλώνετε,Όλοι θα πάρετε καρέκλα.

  - Edit

  Απαντήστε

  Βουλή θυμίζει όλο αυτό.Κοινώς ποιος θα κάτσει στην καρέκλα.Αν ψηφιστούνε όλοι τους , μετά θα είναι αγκαλίτσα όπως τον Τσιπράκο με τον Καμμένο.

 3. ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΟΡΓΑΝΟ ΠΟΥ ΑΝ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΣΩΣΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΩΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΘΟΥΝ!!!!!!!!!

 4. Θεωρώ πως δεν κάνει κανένας από τους 4 για πρόεδρος του ΕΒΕ. Ο καθένας, για ξεχωριστούς λόγους. Ίσως θα πρέπει να κλείσει κάποια στιγμή αυτός ο θεσμός. Δεν εξυπηρετεί κανέναν, πλην λίγους!

  1. ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΩΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΝ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ.

 5. Στην Ελλάδα είναι κάτι παραπάνω από γνωστό πως όταν κάποιος διεκδικεί μία θέση σε ένα πολιτικό τομέα ή τέλος πάντων σε μία κρατική η δημοτική θέση πρέπει να έχει στα υπόψιν του πως θα δεχθεί και επιθέσεις μέσω αντιπαράθεσης ιδεών που αφορούν το μέλλον της θέσης αυτής.Κοινός όποιος αποφασίσει να ακολουθήσει μία πολιτική πορεία και όπως και αν λέγετε ρισκάρει και το όνομά του.

 6. ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΚΑΤΑ ΜΕΡΟΣ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΦΑΣΑΡΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΕΞΗΣ.ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΛΛA ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΗΔΗ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ;ΕΧΟΥΝ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΚΑΤΙ Η ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ.ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ;ΠΟΣΑ ΕΝΣΗΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ;ΑΝΕΒΑΣΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΙΤΣΑ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.