Επενδύσεις 6,5 εκατ. ευρώ στοχεύοντας στον τριπλασιασμό των εξαγωγών για τη βιομηχανία «alfa» Κουκουτάρης

alfa_zimes_ekthesi_anuga2017

Επενδύσεις 6,5 εκατ. ευρώ υλοποιεί η βιομηχανία παραγωγής καταψυγμένων προϊόντων ζύμης «alfa» Αθανάσιος Δ. Κουκουτάρης

Την υλοποίηση επενδυτικού σχεδίου ύψους 6,5 εκατ. ευρώ προγραμματίζει, σε ορίζοντα τριετίας, η βιομηχανία παραγωγής καταψυγμένων προϊόντων ζύμης «alfa» Αθανάσιος Δ. Κουκουτάρης ΑΕΒΕ, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη των εργασιών της τόσο στην αγορά της Ελλάδας, όσο και στο εξωτερικό. Σύμφωνα με τον στρατηγικό σχεδιασμό της διοίκησης της εταιρείας, οι επενδύσεις κατευθύνονται στην επέκταση και βελτίωση των παραγωγικών της εγκαταστάσεων και ανέρχονται για τα έτη 2017 & 2018 σε 6,5 εκατ. ευρώ.

Με εξαγωγές σε περισσότερες από 35 χώρες, σε 4 ηπείρους, σταθερή ανάπτυξη άνω του 7% ετησίως, ίδια κεφάλαια στα 31,8 εκατ. ευρώ η «alfa» Αθανάσιος Δ. Κουκουτάρης συνεχίζει να αναπτύσσεται και να καινοτομεί κόντρα στην κρίση. Η εταιρεία alfa, 100% ελληνική επιχείρηση, η οποία ιδρύθηκε από τον Αθανάσιο Κουκουτάρη στην Κοζάνη, όπου και διατηρεί τις παραγωγικές της εγκαταστάσεις έκτασης 14.000 τ.μ., απασχολώντας 312 άτομα μόνιμο προσωπικό, έχει ως βασικούς πυλώνες την καινοτομία, την εξωστρέφεια και την ποιότητα και ασφάλεια. Σημειώνεται ότι η «alfa» έχει εισαχθεί στην παράλληλη αγορά του Χρηματιστηρίου Κύπρου (ΧΑΚ). Η εταιρεία, παρουσιάζει ισχυρή χρηματοοικονομική διάρθρωση, καθώς στο κλείσιμο της χρήσης 2016 εμφανίζει ίδια κεφάλαια 31,8 εκατ. ευρώ, με τον δανεισμό της να ανέρχεται στο σύνολό του μόλις στα 1,7 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά τα οικονομικά της μεγέθη, παρουσιάζει σταθερά ανάπτυξη άνω του 7% τα τελευταία χρόνια της κρίσης, με το 2016 να καταγράφει ανάπτυξη στο 9%. Ειδικότερα, το 2016 ο κύκλος εργασιών έκλεισε στα 29 εκατ. ευρώ έναντι 26,7 εκατ. ευρώ το 2015 και τα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν στα 2,25 εκατ. ευρώ έναντι 2,1 εκατ. ευρώ. Τα EBITDA, ανήλθαν σε 4,5 εκατ. ευρώ, και τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 3,51 εκατ. ευρώ. Για την τρέχουσα χρήση, η διοίκηση, λαμβάνοντας υπόψη τα έως τώρα αποτελέσματα αλλά και τον στρατηγικό της σχεδιασμό, αναμένει να διατηρήσει στα επίπεδα του 7% κατ’ ελάχιστον τους ρυθμούς ανάπτυξης.

Στόχος της εταιρείας είναι η διατήρηση των ρυθμών ανάπτυξης σε βάθος τριετίας τουλάχιστον, με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη μέσω των στοχευόμενων αγορών που επεκτείνει τις δραστηριότητές της και των νέων προϊόντων που σχεδιάζει και αναμένεται να προωθήσει στις αγορές που επιχειρεί. Σημαντική συμβολή στην διατήρηση και επίτευξη των στόχων ανάπτυξης της εταιρείας έχει η δραστηριότητα του εξωτερικού, στην οποία η «alfa» έχει επενδύσει από την δεκαετία του 1990, εξάγοντας προϊόντα με βάση την ελληνική γη και την ελληνική παράδοση, αποτελώντας έτσι άξιο πρεσβευτή της χώρας μας σε σημαντικές διεθνείς αγορές.

Οι παραδοσιακές δημιουργίες alfa εξάγονται σε περισσότερες από 35 χώρες στην Αμερική, Ευρώπη, Αυστραλία και Ασία. Με τις εταιρίες που έχουν ήδη συσταθεί στην Αμερική, τη Σερβία και τη Ρουμανία, η διεθνής επέκταση της «alfa» γίνεται με εξαιρετικούς ρυθμούς και πολύ σημαντικά αποτελέσματα. Με στόχο την εδραίωση της παρουσίας της σε νέες αγορές, η «alfa» συμμετέχει σε πάνω από 5 διεθνείς εκθέσεις κατά μέσο όρο, σε όλες τις ηπείρους κάθε χρόνο, και έχει βραβευτεί τόσο για τα προϊόντα της όσο και για τις συσκευασίες της στην Anuga και στην PLMΑ.

Οι πωλήσεις εξωτερικού, με βάση τα στοιχεία του 2016, αποτελούν το 27% περίπου του τζίρου και στόχος είναι τα 2020 να τριπλασιαστεί η αξία τους. Η «alfa» κατέχει ηγετική θέση στην ελληνική αγορά τροφίμων, ακολουθώντας τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας, συνδυάζοντας τα πλούσια, φυσικά συστατικά με σεβασμό, πάθος και φροντίδα για τη δημιουργία προϊόντων ζύμης με ξεχωριστό Μεσογειακό χαρακτήρα και εξαιρετική γεύση.

Σημαντική είναι η συνεισφορά της εταιρείας στην Κοζάνη και την ελληνική οικονομία, καθώς η «alfa» επιλέγει ελληνικές πρώτες ύλες και απασχολεί ελληνικό εργατικό δυναμικό. Πιο συγκεκριμένα, την τελευταία πενταετία, η alfa έχει καταβάλει περισσότερα από 11,6 εκατ. ευρώ σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, 21,85 εκατ. ευρώ σε μισθοδοσία και στηρίζει την τοπική κοινωνία ποικιλοτρόπως.

ΑΠΕ ΜΠΕ – ypaithros.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.