Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα την Πολιτική της Συνοχής στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας



w5s6y7iuw57ijw56i7w3567iu67

Εκδήλωση με θέμα η Πολιτική της Συνοχής στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας-Έργα που γεφυρώνουν το χθες με το αύριο διοργάνωσε την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017 η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος.

Στο επίκεντρο της εκδήλωσης βρέθηκε η συμβολή των ευρωπαϊκών διαρθρωτικών και αναπτυξιακών ταμείων στην άμβλυνση των ανισοτήτων, καθώς η πολιτική της συνοχής είναι η διαχρονικότερη δέσμευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Καρυπίδης αναφέρθηκε στη σημασία της συνοχής και της ειλικρίνειας «ως προϋπόθεσης για τον τρόπο που συζητάμε με τους πολίτες και λαμβάνουμε αποφάσεις», όπως χαρακτηριστικά τόνισε. «Θέλουμε την εμπειρία του υγιούς χθες για να περάσουμε σ’ ένα υγιές αύριο και εργαζόμαστε για μια Ευρώπη της συνοχής, των λαών, του δικαίου και όχι των αγορών» κατέληξε ο Περιφερειάρχης.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο προϊστάμενος της Εθνικής Αρχής Συντονισμού Γιάννης Φίρμπας και η εκπρόσωπος της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής της Ε.Ε. Μυρτώ Ζορμπαλά, ενώ για τη συμβολή των διαρθρωτικών ταμείων σε διαφόρους τομείς μίλησαν οι δήμαρχοι Καστοριάς και Κοζάνης, Ανέστης Αγγελής και Λευτέρης Ιωαννίδης αντίστοιχα, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου/ Παραρτήματος Δυτικής Μακεδονίας Μανώλης Καρακάσης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κώστας Κωνσταντόπουλος, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοοσπονδίας ΑμεΑ Δυτικής Μακεδονίας Βασίλης Κούτσιανος, ο διευθυντής ανάπτυξης και σχεδιασμού της ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε. Κώστας Τσιόπτσιας και η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καστοριάς Ανδρομάχη Σκρέκα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκαν μέσω slide show εμβληματικά έργα που έγιναν στη Δυτική Μακεδονία μέσω των ευρωπαϊκών ταμείων.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.