Φονική κακοκαιρία στη Δυτική Αττική: 5 νεκροί από τις πλημμύρες – Εικόνες βιβλικής καταστροφής



ditiki-attiki-plimmira4

Πλημμύρες Αττική: 5 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την κακοκαιρία που έπληξε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (15/11) με ιδιαίτερη σφοδρότητα, Μάνδρα, Μαγούλα και Νέα Πέραμο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, πρόκειται για άνδρα, ηλικίας περίπου 65 ετών, ο οποίος βρέθηκε σε προαύλιο χώρο, στην οδό Λεωνίδα Στάμου.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι ένας ηλικιωμένος άνδρας είχε εντοπιστεί νεκρός από την Πυροσβεστική στη Μάνδρα. Επρόκειτο για έναν ηλικιωμένο ο οποίος βρέθηκε πνιγμένος στο σπίτι του, που είχε πλημμυρίσει, στην οδό Αγαμέμονος.

Νεκρή, είχε βρεθεί και μια ηλικιωμένη σήμερα το πρωί, επίσης στη Μάνδρα και συγκεκριμένα στην οδό Κοροπούλη

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι πρόκειται για μια γυναίκα ηλικίας περίπου 75-80 ετών.

ditiki-attiki4

Παράλληλα, δύο γυναίκες και ένας οδηγός βυτιοφόρου διακομίστηκαν, στο Θριάσειο νοσοκομείο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, λόγω των πλημμυρών.

Ειδικότερα, αναφέρει το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι δύο γυναίκες που διαμένουν στην οδό Κοροπούλη, στη Μάνδρα, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με υποθερμία, ενώ ο οδηγός του βυτιοφόρου απεγκλωβίστηκε από το όχημα, το οποίο είχε ακινητοποιηθεί στο 6ο χλμ της Θηβών – Βιλίων και επίσης διακομίστηκε στο Θριάσειο.

Η σφοδρή κακοκαιρία η οποία εκδηλώθηκε με καταρρακτώδη βροχή, έπληξε τη Δυτική Αττική τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, 15 Νοεμβρίου και κυρίως τη Μάνδρα, τη Νέα Πέραμο και τη Μαγούλα προκαλώντας μεγάλες καταστροφές.

ditiki-attiki-plimmira5_copy

Τα ορμητικά νερά που κατεβαίνουν από το βουνό έκοψαν δρόμους, γκρέμισαν μάντρες σπιτιών, παρέσυραν αυτοκίνητα και έχουν πλημμυρίσει σπίτια και καταστήματα, ενώ τα νερά έχουν φτάσει σε πολύ μεγάλο ύψος, παρασύροντας ό,τι βρίσκεται στο διάβα τους.

Τα σωστικά συνεργεία καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες να απεγκλωβίσουν άτομα που έχουν παγιδευτεί στα σπίτια τους.

Ολόκληρη η περιοχή έχει καλυφθεί από φερτά υλικά που έχουν κατέβει από το βουνό, κάτι που δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα.

Η Μάνδρα, η Νέα Πέραμος και η Μαγούλα τέθηκαν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, όπως ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Γιάννης Βασιλείου.

Διαβάστε περισσότερα στο newsbomb.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.