Εξαρθρώθηκε μεγάλη σπείρα που διακινούσε κοκαΐνη – Και η Κοζάνη στους προορισμούς που διακινούσαν τα ναρκωτικά



zzzwtsjywj5ryw5rkyjw5tkwtky6tuy

-Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δρούσε στην αποθήκευση-επεξεργασία-συσκευασία και διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης
-Συνελήφθησαν 11 άτομα (7 άνδρες και 4 γυναίκες)
-Κατασχέθηκε ποσότητα κοκαΐνης άνω του 1,5 κιλού και λευκή σκόνη κατάλληλη για τη νόθευση της κοκαΐνης
-Κατασχέθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, συσκευή tazer, 6 πολυτελή αυτοκίνητα

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείτο στην αποθήκευση-επεξεργασία-συσκευασία και περαιτέρω διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης στην εγχώρια αγορά.

Συνελήφθησαν στις 3 Νοεμβρίου 2017, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση και τη συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε., ένδεκα 11 άτομα (δέκα ημεδαποί και ένας υπήκοος Αλβανίας), 8 εκ των οποίων εντάσσονται στον πυρήνα της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ οι υπόλοιποι 3 συνελήφθησαν ως υπαίτιοι μη εποπτείας διακίνησης ναρκωτικών σε κλαμπ των Αθηνών ως διευθύνοντες και υπεύθυνοι αυτού.

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών, εξακρίβωση στοιχείων, αστυνομικών ενεργειών επιτήρησης και ειδικών ανακριτικών ενεργειών, εξακρίβωσε οικίες και χώρους απόκρυψης ναρκωτικών, ενώ πιστοποιήθηκε η εγκληματική δράση των προαναφερόμενων και ο ρόλος καθενός στις πράξεις διακίνησης ναρκωτικών.

Επιπλέον αποκαλύφθηκε ο αρχηγικός ρόλος 35χρονου Αλβανού υπηκόου, έγκλειστου καταστήματος κράτησης, που κατεύθυνε τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Σημειώνεται ότι ο προαναφερόμενος είχε συλληφθεί την 13-10-2017, σε γενόμενο έλεγχο στο λιμάνι του Πειραιά με ποσότητα κοκαΐνης προοριζόμενη για τη νήσο Πάτμο.

Επιπρόσθετα αναδείχθηκαν οι ρόλοι και τα καθήκοντα των υπόλοιπων μελών, από την αποθήκευση των ναρκωτικών έως τη νόθευση-επεξεργασία, την περαιτέρω διοχέτευση στην παράνομη αγορά, αλλά και την εποπτεία εκ μέρους τους για την αποτροπή αστυνομικού ελέγχου και τη σύλληψη τους.

Επίσης διαπιστώθηκε η εκ μέρους 48χρονου και 35χρονης ημεδαπών διακίνηση ναρκωτικών σε κλαμπ στο Περιστέρι Αττικής, όπου εργάζονταν και το οποίο χρησιμοποιείτο ως ορμητήριο της παράνομης δράσης τους κατά τις νυχτερινές ιδίως ώρες.

Επίσης προέκυψε η δράση τους και πέραν των ορίων της Αττικής με τη μεταφορά και αποστολή ποσοτήτων ναρκωτικών δια της αποστολής δεμάτων και στην επαρχία άλλα και την νησιωτική Ελλάδα (Ανδραβίδα, Κοζάνη, Πάτμο, Ζάκυνθο κ.α.).

Εκτιμάται ότι τα κέρδη της οργάνωσης από την πώληση ναρκωτικών ουσιών, κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, ξεπερνούν τις 200.000 ευρώ.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Κοκαΐνη βάρους 1.615,3 γραμμαρίων
Εννέα 9 ναρκωτικά δισκία
Λευκή σκόνη συνολικού μικτού βάρους 750 γραμμαρίων, κατάλληλη για την νόθευση της κοκαΐνης.
Το χρηματικό ποσό των 59.095 ευρώ.
Το χρηματικό ποσό των 30.000 LEK Αλβανίας.
Δύο 2 πλαστά χαρτονομίσματα των 50 και 20 ευρώ.
Τρεις 3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.
Μια συσκευή εκκένωσης ηλεκτρισμού TAZER.
6 πολυτελή Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
Μια Ι.Χ.Δ. μοτοσυκλέτα
18 συσκευές κινητής τηλεφωνίας.
3 βιβλιάρια καταθέσεων διαφόρων τραπεζών.
2 κάρτες ανάληψης χρημάτων διαφόρων τραπεζών.
Ένα τετράδιο και διάφορα χαρτιά με ιδιόχειρες σημειώσεις όπου αναγράφονται χρηματικά ποσά και ονόματα από αγοραπωλησίες ναρκωτικών.
Πλήθος νάιλον συσκευασιών ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Ν.Α. για το KOZANILIFE.GR

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.