Η διεφθαρμένη Γερμανία μας κουνάει το δάχτυλο -Γράφει ο Αναστάσιος Γ. Καραλίγκαςkaraligkas_tasos23453243Σύμφωνα με κάποια τελευταία δημοσιεύματα στον γραπτό και ηλεκτρονικό Τύπο, η Γερμανία διαθέτει τη μεγαλύτερη αγορά μαύρου χρήματος στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα, ο όγκος του ξεπλύματος σε ετήσια βάση υπερβαίνει τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ !

Δίκαια, λοιπόν, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσιογραφικές έρευνες, η Γερμανία κατατάσσεται: στην κορυφή της Ευρώπης όσον αφορά τις απάτες, στην όγδοη θέση παγκοσμίως ως φορολογικός παράδεισος, καθώς επίσης πρώτη σε σχέση με τη διακίνηση μαύρου χρήματος στην ήπειρο μας. 

Συνεχίζοντας την ανάγνωση των δημοσιογραφικών αποκαλύψεων, συνειδητοποιεί κάποιος, πως το ίδιο το γερμανικό Κράτος προστατεύει την απάτη και την παρανομία, είτε μέσω της νομοθεσίας του είτε μέσω της θεσμικής δομής του.

Το φορολογικό απόρρητο για δικηγόρους και συμβολαιογράφους είναι απροσπέλαστο, ενώ η ελλειμματική δημόσια διοίκηση ουσιαστικά εμποδίζει κάθε έλεγχο της φοροδιαφυγής.

Τα στατιστικά είναι αμείλικτα: Σε ένα κράτος 80 εκατομμυρίων ανθρώπων, υπάρχουν μόλις 50 ελεγκτές, αρμόδιοι για τον έλεγχο ΄΄μαύρου΄΄ χρήματος, η αντιστοιχία δηλαδή είναι μικρότερη από 1 προς 1.000.000 κατοίκους!

Με την έλλειψη επαρκών ελεγκτικών μηχανισμών, η Γερμανία ανέχεται, αλλά ουσιαστικά διευκολύνει έμμεσα τη ροή του μαύρου χρήματος από το εξωτερικό !

Εξαιτίας των πρόσφατων αποκαλύψεων, ανακοινώθηκε δημόσια πως η Γερμανία αποφάσισε να αυξήσει τη δύναμη των ελεγκτών, προσλαμβάνοντας επί πλέον 100 άτομα! 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών, «με τους συνολικά περίπου 165 ελεγκτές που θα έχει σύντομα στη διάθεση της η χώρα, θα φωτίσει περισσότερο το σκοτάδι των παράνομων ροών χρημάτων».

Ομολογούν, λοιπόν, επίσημα οι Γερμανοί, πως τους έλειπαν εκατό δημόσιοι υπάλληλοι, για να καταπολεμήσουν τα οικονομικά εγκλήματα… Μας δουλεύουν ασύστολα !

Άλλο χαρακτηριστικό της «ανεκτικής προς το μαύρο χρήμα» γερμανικής νομοθεσίας, είναι πως επιτρέπεται η αγορά ακινήτων με καταβολή ολόκληρου του τιμήματος σε ρευστό.

Αντίθετα, στην Ελλάδα απαγορεύεται οποιαδήποτε συναλλαγή, πόσο μάλλον η αγορά ακινήτων, για ποσά άνω των πεντακοσίων ευρώ, να γίνεται εκτός τράπεζας.

Όποιος, λοιπόν εγκληματίας, θέλει να νομιμοποιήσει χρήμα που προέρχεται από ναρκωτικά, όπλα, πορνεία και άλλους παρόμοιους τρόπους, πηγαίνει στην Γερμανία με μια βαλίτσα χρήμα και αγοράζει ακίνητα, κάτι που προφανώς δεν μπορεί να κάνει στην χώρα μας, αλλά ούτε και στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης…

Αυτά πρέπει να τα γνωρίζουν ο πολιτικοί μας, έτσι ώστε να μην ανέχονται να μας κουνάνε το δάχτυλο οι Γερμανοί και να μας κάνουν μαθήματα περί καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.

* Ο κ. Καραλίγκας είναι Δικηγόρος παρ` Αρείω Πάγω. Κατάγεται από την Κοζάνη, ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Η διεφθαρμένη Γερμανία μας κουνάει το δάχτυλο -Γράφει ο Αναστάσιος Γ. Καραλίγκας

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.