Κάλεσμα Σωματείων για συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις την Τετάρτη και την Πέμπτη στην Κοζάνηsillalitirio_kozanis_4_2_16

ΟΛΕΣ ΚΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ, ΣΤΙΣ 7:00 μμ
ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

Σύντροφοι εργάτες, υπάλληλοι, συνταξιούχοι, άνεργοι

Η επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ αλλά και το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού, σημαίνουν νέα μέτρα εις βάρος της εργατικής λαϊκής οικογένειας.

Οι «εκκρεμότητες» της τρίτης «αξιολόγησης» έχουν ως πυρήνα τα νέα χτυπήματα στα “εργασιακά” με νέες μειώσεις σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές, νέα εμπόδια στην κήρυξη εργατικών απεργιών, την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τα «κόκκινα» δάνεια στις τράπεζες, την πορεία της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρεών του Δημοσίου σε ιδιώτες.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την απόλυτη στήριξη των άλλων αστικών κομμάτων, όπως της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, προετοιμάζεται να δώσει ένα ακόμα σημαντικό πλήγμα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα με το χτύπημα της οργάνωσης των εργατικών αγώνων, στη συλλογική πάλη και του δικαιώματος στην απεργία. Προσπαθεί να φυλάξει τα νώτα της, διότι γνωρίζει πως ότι η “δίκαιη ανάπτυξη” που προωθεί και υπερασπίζεται σημαίνει παραπέρα επίθεση στη ζωή της εργατικής-λαϊκής οικογένειας με επιπλέον κατάργηση δικαιωμάτων και κατακτήσεων.

Την ίδια στιγμή πρόκληση για τον εργαζόμενο λαό αποτελεί η επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ καθώς εμπλέκει τη χώρα σε θανάσιμους ιμπεριαλιστικούς κινδύνους, φέρνοντας μέτρα «φωτιά» για το λαό. Η χώρα μας εμπλέκεται πιο ενεργά στα επικίνδυνα σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων.

Οι εργαζόμενοι υποχρεώνονται σε νέες σκληρές θυσίες για να εκπληρώνονται οι «συμβατικές υποχρεώσεις» της χώρας σε εξοπλιστικές δαπάνες. Ο εκσυγχρονισμός των «F-16», για τον οποίο θα δαπανηθούν 2,4 δισ. ευρώ, ομολογείται ότι υπηρετεί την αναβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και οι δεσμεύσεις για αναβάθμιση της βάσης της Σούδας.

Η διάθεση του 2% του ΑΕΠ για εξοπλισμούς στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ και οι νέες συμφωνίες δισ. ευρώ στην αμερικανική πολεμική βιομηχανία, με αιχμή την αναβάθμιση του στόλου των F16, προστίθενται πάνω στα 3 δις ευρώ που πηγαίνουν κάθε χρόνο σε νατοϊκούς εξοπλισμούς, ασκήσεις και αποστολές την ίδια στιγμή που πετσοκόβονται κονδύλια σε σχολεία, νοσοκομεία, συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα.

Απαντάμε και κλιμακώνουμε την πάλη μας με μαζικά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ, στις 9 Νοέμβρη, σε όλες τις πόλεις της χώρας.

Καλούμε σε αποφάσεις συμμετοχής τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων, της νεολαίας, των συνταξιούχων, των λαϊκών στρωμάτων.

Με οδηγό την πείρα από την επίθεση που δεχόμαστε καθημερινά στους χώρους δουλειάς, τη νέα φοροεπιδρομή, την εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας, τη θηλιά των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων σε κάθε εργατικό-λαϊκό σπίτι, να οργανώσουμε την άνοδο των αγώνων για την εργατική – λαϊκή αντεπίθεση.

Κινητοποίηση σωματείων και συνδικαλιστών στην Δ.Ο.Υ. Κοζάνης την Τετάρτη 8 Νοέμβρη στις 9:00 πμ ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις.

Διεκδικούμε:

Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς. Κατώτερο μεροκάματο στα 33,57 ευρώ.

Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ, κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.

Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.

Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανένα χρονικό περιορισμό.

Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν την λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων, τις εργατικές διεκδικήσεις.

Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.

Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια.

Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Άμεση απεμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από όλες τις επιχειρήσεις, έξω από τα σύνορα.

Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια.

Λέμε όχι στις πολεμικές δαπάνες των ΝΑΤΟϊκών πολεμικών σχεδιασμών. Διεκδικούμε δαπάνες για κάλυψη των αναγκών της εργατικής, λαϊκής οικογένειας.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΟΥΝΕΡΓΑΤΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΣΕΕΕΝ


 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΩΝ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
9 ΝΟΕΜΒΡΗ 2017

Η Ελ­λη­νι­κή Επι­τρο­πή για τη Διε­θνή Ύφεση και Ει­ρή­νη (ΕΕΔΥΕ), καταγγέλλει και καταδικάζει την αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την όλο και πιο βαθιά εμπλοκή της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια όπως έδειξε και η πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ.

Το ίδιο κατηγορηματική είναι η καταδίκη της ΕΕΔΥΕ και στην ολομέτωπη επίθεση στην εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα που με το καμουφλάζ της «δίκαιης ανάπτυξης» και της «επιστροφής στην κανονικότητα», προωθεί και νέα αντιλαϊκά μέτρα, θωρακίζοντας συνολικά την κερδοφορία των μονοπωλίων στο έδαφος των άθλιων εργασιακών σχέσεων που επικρατούν στο σύνολο της οικονομίας. Μαζί με όλα αυτά προχωράνε τα αντιδραστικά σχέδια για το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας που κατακτήθηκε με αμέτρητους αγώνες και τεράστιες θυσίες από την εργατική τάξη κόντρα στο κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του.

Η ΕΕΔΥΕ με τις Επιτροπές Ειρήνης προετοιμάζεται αυτό το διάστημα εντατικά για το 18ο Συνέδριό της. Δεν σταματάμε, όμως, ούτε στιγμή τη δράση και την πάλη στο πλαίσιο του εργατικού λαϊκού κινήματος.

Οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες του αντιιμπεριαλιστικού-αντιπολεμικού κινήματος θα συμβάλουμε στην επιτυχία των συλλαλητηρίων και θα δώσουμε το αγωνιστικό παρών στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ που οργανώνουν την Πέμπτη 9 Νοέμβρη Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και σωματεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις.

Στην Κοζάνη και στην Πτολεμαΐδα, το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ θα γίνει στις 7.00 μ.μ., στις κεντρικές πλατείες


 

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ. ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι
Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο οργανώνει συλλαλητήρια στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις της χώρας, την Πέμπτη 9 του Νοέμβρη.

Η Ε.Α.Κ.Π. καλεί όλους τους πυροσβέστες μόνιμους, 5ετείς και συμβασιούχους να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις.

Διαμαρτυρόμαστε και διαδηλώνουμε με όλους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, τους συνταξιούχους, τη νεολαία. Παίρνουμε και εμείς «τα δικά μας μέτρα», για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας, την ικανοποίηση των αναγκών μας και μια καλύτερη ζωή όπως τη δικαιούμαστε εμείς και τα παιδιά μας.

Η «δίκαιη ανάπτυξη» που επικαλείται και η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ., μπροστά στην 3η «αξιολόγηση» από τα κλιμάκια της Ευρωζώνης, του Δ.Ν.Τ. και ενόψει του κρατικού προϋπολογισμού για το 2018, σημαίνει:

Νέα μέτρα σε βάρος όλων των εργαζόμενων και του λαού.
Νέα μέτρα και για εμάς τους πυροσβέστες, τους αστυνομικούς, τους λιμενικούς τους στρατιωτικούς. Απανωτές μειώσεις στον μισθό και το εισόδημά μας.
Συνεχή κατάργηση δικαιωμάτων και κατακτήσεων.
Διατήρηση και διεύρυνση όλων των αντιλαϊκών νόμων των προηγούμενων κυβερνήσεων Ν.Δ. – ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Μια «πρώτη δόση» για εμάς τους πυροσβέστες και τους συναδέλφους των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, έρχεται άμεσα με την εφαρμογή του νέου μισθολογίου και τις νέες μισθοδοτικές καταστάσεις που θα εκδοθούν. Αρχικά θα υπάρξει μείωση του μισθού από τις αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές, καθώς και υπολογισμός του ποσού της προσωπικής διαφοράς που θα απειλείτε συνεχώς με μειώσεις ή και κατάργηση.

Στη συνέχεια ακολουθούν, η αύξηση της φορολογίας, οι νέες μειώσεις σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές, η μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας, η έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τα «κόκκινα» δάνεια στις τράπεζες και τα χρέη στο δημόσιο.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να ανακόψει τους αγώνες του λαού, που προκαλούνται από την πολιτική που εφαρμόζει εναντίον του.

Βάζει νέα εμπόδια στο συνδικαλιστικό κίνημα, στη συλλογική πάλη και στην οργάνωση των αγώνων μας.

Πέραν αυτών, μας υποχρεώνουν όλους τους εργαζόμενους και το λαό σε νέες σκληρές θυσίες, για να εκπληρώνονται οι «υποχρεώσεις» της χώρας σε εξοπλιστικές δαπάνες, όχι για τη διασφάλιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, αλλά για τη συμμετοχή της χώρας σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε βάρος των λαών.

Η χώρα μας εμπλέκεται όλο και πιο ενεργά στα επικίνδυνα σχέδια Η.Π.Α. – ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων. Για τον εκσυγχρονισμό των F-16, θα δαπανηθούν 2,4 δισ. ευρώ, για την αναβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Η διάθεση του 2% του ΑΕΠ για εξοπλισμούς στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ και οι νέες συμφωνίες δισεκατομμυρίων ευρώ στην αμερικανική πολεμική βιομηχανία, προστίθενται πάνω στα 4 δισ. ευρώ που πηγαίνουν κάθε χρόνο σε ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς, ασκήσεις και αποστολές.

Την ίδια στιγμή που κόβονται μισθοί, συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα, κονδύλια σε σχολεία και νοσοκομεία.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι
Ως πυροσβέστες βιώσαμε για ακόμα μια φορά:

Την πλήρη απαξίωση και από αυτήn την κυβέρνηση, με την κάθετη αντίθεσή της να αναγνωρίσει και να εντάξει το επάγγελμά μας στα Βαρέα – Επικίνδυνα και Ανθυγιεινά.

Να συνεχίζεται ακάθεκτα και αυτή την αντιπυρική περίοδο το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων με τη συνεχή υποβάθμιση της πυρασφάλειας της χώρας, την επιδείνωση των συνθηκών εργασίας μας, την καταστρατήγηση ωραρίου με τις ανεξέλεγκτες – καταχρηστικές επιφυλακές, την απλήρωτη υπερεργασία μας (υπερωρίες, σύνολο νυχτερινών, Κυριακών, Αργιών) σε αντίθεση με ότι ισχύει σε όλο σχεδόν το δημόσιο τομέα.

ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΝ

Γι’ αυτόν το λόγο απαντάμε δυναμικά με μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια του Π.Α.ΜΕ. στις 9 Νοέμβρη, στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις.

Αντιστεκόμαστε στις αντιλαϊκές πολιτικές και διεκδικούμε τα δικαιώματά μας μαζί με το λαό κλιμακώνοντας τον αγώνα μας.

Λέμε όχι στη συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και στις πολεμικές δαπάνες των ΝΑΤΟικών. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.

Διεκδικούμε δαπάνες για κάλυψη των αναγκών της εργατικής – λαϊκής οικογένειας.

Δίνουμε τη δική μας απάντηση και στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες της πανελλήνιας Ομοσπονδίας των πυροσβεστών (Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.) και των πρωτοβάθμιων σωματείων, που αρνούνται να οργανώσουν τον αγώνα μας, για να διεκδικήσουμε αγωνιστικά και μαχητικά αυτά που δικαιούμαστε από τη δουλειά μας.

Για την Ε.Α.Κ.Π.
Η Εκτελεστική Γραμματεία

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.