Χρήσιμες πληροφορίες από το e-tax services και τον κ. Αντώνη Σιαμπανόπουλο για το νέο πρόγραμμα επιδότησης του ΕΣΠΑ



siampanopoulos4353453

Την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου ξεκινάει η τρίτη και τελευταία περίοδος υποβολής αιτήσεων επιδότησης για το πρόγραμμα «Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (Β Κύκλος)» του ΕΣΠΑ. Το ποσοστό της επιδότησης ανέρχεται στο 100%.

Το KOZANILIFE.GR επικοινώνησε με το e-tax services της ΕΠΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ, όπου ο κ. Αντώνης Σιαμπανόπουλος ήταν πρόθυμος να μας ενημερώσει για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

-Ποιους αφορά το πρόγραμμα επιδότησης «Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (Β Κύκλος)»;

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα επιδότησης που στοχεύει στην υποστήριξη πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ώστε να ξεκινήσουν μια νέα επιχείρηση με δραστηριότητα συναφή με το αντικείμενο που έχουν σπουδάσει, αλλά και στην υποστήριξη αυταπασχολούμενων πτυχιούχων ώστε να διατηρήσουν την ατομική τους επιχείρηση.

-Το πρόγραμμα δηλαδή δεν αφορά μόνο ανέργους;

Όχι, και αυτή είναι μια σημαντική διαφορά από τον Α’ Κύκλο του προγράμματος, καθώς στον Β’ Κύκλο μπορούν να υποβάλλουν αίτηση όχι μόνο άνεργοι, αλλά και μισθωτοί. Έτσι, μπορούν να διατηρήσουν τη θέση εργασίας που έχουν μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα. Αν η αίτηση τους εγκριθεί, θα κληθούν μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να αποχωρήσουν από την εργασία τους και να προχωρήσουν στην έναρξη της δικής τους επιχείρησης.

-Επιχορηγούνται και εταιρείες;

Ναι, δύο ή περισσότεροι πτυχιούχοι μπορούν να συνεργαστούν ιδρύοντας εταιρία η οποία μπορεί να είναι Ομόρρυθμη Εταιρεία, Ετερόρρυθμη Εταιρεία, Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης, Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρία, Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση του Ν. 4430/2016 ή Συνεταιρισμός. Υφιστάμενες εταιρείες δεν μπορούν να υποβάλλουν αίτηση σε αυτό το πρόγραμμα, παρά μόνο υφιστάμενες ατομικές επιχειρήσεις.

-Μέχρι ποιο ποσό μπορεί να φτάσει η επιδότηση;

Το ύψος της επιδότησης μπορεί να φτάσει τις 25.000€ όταν πρόκειται για έναν δικαιούχο. Στις περιπτώσεις, όμως, συνεργασίας δύο ατόμων μπορεί να φτάσει τις 40.000€, ενώ για τρία ή περισσότερα άτομα τις 50.000€. Ο ελάχιστος προϋπολογισμός είναι 5.000€.

-Τι περιλαμβάνουν οι επιλέξιμες δαπάνες;

Η επιδότηση μπορεί να καλύψει για 24 μήνες τα λειτουργικά έξοδα της επιχείρησης (ενοίκιο, ηλεκτρισμός, ύδρευση, θέρμανση, τηλεφωνία κτλ), αμοιβές τρίτων (λογιστική/ νομική υποστήριξη), τις ασφαλιστικές εισφορές του επιχειρηματία, αλλά και το μισθολογικό κόστος για πρόσληψη υπαλλήλου, δαπάνες προβολής, δικτύωσης και συμμετοχής σε εκθέσεις, προμήθεια αναλωσίμων, αγορά εξοπλισμού και διαμόρφωση εσωτερικού χώρου.

-Με ποια κριτήρια εγκρίνονται οι αιτήσεις;

Τα κριτήρια είναι κυρίως εισοδηματικά, ενώ διαφοροποιούνται ανάλογα με το αν ο δικαιούχος είναι άνεργος, μισθωτός ή αυταπασχολούμενος. Οι ενδιαφερόμενοι πτυχιούχοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το e-tax services της ΕΠΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ για τον δωρεάν υπολογισμό της βαθμολογίας τους.

-Το e-tax services της ΕΠΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ αναλαμβάνει τη διαδικασία της αίτησης;

Το e-tax services, με την πολυετή πείρα της ΕΠΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ σε επενδυτικά προγράμματα, αναλαμβάνει τη σύνταξη και την παρακολούθηση των επιχειρηματικών σχεδίων, εξασφαλίζοντας τη σωστή υποβολή, την επίτευξη της μέγιστης δυνατής βαθμολογίας και την υπεύθυνη παρακολούθηση της επένδυσης.

2dghkgdkhhljkhlijkhjkE-Tax Services: To νέο κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογικών Υποθέσεων στην Κοζάνη
Θεσσαλονίκης 17, Κοζάνη
Τηλέφωνο: 24610 41414
Κλικ για περισσότερα

-Μέχρι πότε θα είναι δυνατή η υποβολή αιτήσεων;

Η τελευταία περίοδος υποβολής ξεκινάει την Τετάρτη 8/11/2017 και ολοκληρώνεται την Τετάρτη 13/12/2017. Το e-tax services της ΕΠΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ προσφέρει δωρεάν ενημέρωση στους ενδιαφερόμενους, εξετάζοντας την κάθε περίπτωση ξεχωριστά και προσφέροντας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και συμβουλές για την επιτυχή έκβαση της αίτησης χρηματοδότησης.

Ν.Α. για το KOZANILIFE.GR

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.