Με τον Δήμαρχο Εορδαίας συναντήθηκαν οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας

zdtykstykstykstyktgkyt

Τα αιτήματα της συνεχιζόμενης κινητοποίησης των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Πτολεμαίδας , μετέφερε το 15μελές Συμβούλιο του Σχολείου στον Δήμαρχο Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη , με τον οποίο συναντήθηκε την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017 λίγο πριν το μεσημέρι στο Γραφείο του.

Ο κ. Δήμαρχος άκουσε με προσοχή τα αιτήματα των παιδιών , μεταξύ των οποίων είναι :

-Εύρεση ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΧΡΗΜΑΤΩΝ για σύγχρονα εργαστήρια με τον απαραίτητο σύγχρονο εξοπλισμό και υλικά.
-Ισότιμη εξέταση με τους μαθητές των Γενικών Λυκείων στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.
-Αναβάθμιση Ενεργειακής και Ηλεκτρονικής Εγκατάστασης του Σχολικού κτηρίου μέσω ΕΣΠΑ.
-ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ για την ανακατασκευή του Σχολικού κτηρίου.
-Πρόσληψη φυλάκων για την καλύτερη προστασία των μαθητών.
-Τα βιβλία να αποστέλλονται στα Σχολεία πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς και να μοιράζονται στους μαθητές ΟΛΑ την πρώτη ημέρα.

Απαντώντας στα θέματα που έθεσαν οι μαθητές ο κ. Ζαμανίδης τόνισε πως σε ότι αφορά την εκπαιδευτική διαδικασία (βιβλία, καθηγητές κ.α ) μπορεί να συμβάλει στην διευθέτησή τους με παρέμβαση προς την Προϊσταμένη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης , παρόλο που δεν είναι στις αρμοδιότητες του Δήμου.

Αναφορικά με τις υποχρεώσεις της Δημοτικής Αρχής υπογράμμισε ότι έγινε δεκτό το αίτημα του Σχολείου για τον εξοπλισμό με επί πλέον Υπολογιστές ,διευκρινίζοντας πως υπάρχει ένα πρόγραμμα , μέσα από το ΕΣΠΑ, προκειμένου να δοθούν υπολογιστές σε όλα τα Σχολεία.

Ο Δήμαρχος Εορδαίας ενημέρωσε τους μαθητές σχετικά με την έναρξη εκπόνησης μελέτης για μία μεγάλη κτιριακή παρέμβαση στο Σχολείο τους , που θα εντάξει στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων , ενώ για την έλλειψη φυλάκων επεσήμανε ότι θα ενισχυθούν τα Σχολεία , που έχουν πρόβλημα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.