Με καθυστέρηση ξεκίνησε η φετινή συγκομιδή του κρόκου στην Κοζάνη – Τι λέει ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών για τη φετινή παραγωγή

hrhrwyhr5jyrwjr5jrjrwwjrwjr

Αργότερα σε σχέση με άλλες χρονιές έχει ξεκινήσει η φετινή συγκομιδή του κρόκου στα χωράφια των χωριών της Κοζάνης. Ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος των κροκοπαραγωγών, αφού πέρυσι τέτοιο καιρό η συγκομιδή είχε σχεδόν ολοκληρωθεί. Αυτό συνέβη όπως δήλωσαν οι κροκοπαραγωγοί στο KOZANILIFE.GR, λόγω της έλλειψης βροχοπτώσεων, η οποία θα επιτάχυνε τη συγκομιδή κρόκου.

Από τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου και όλη την εβδομάδα που θα ακολουθήσει η συγκομιδή του κρόκου θα βρίσκεται σε εντατικούς ρυθμούς, αφού έφτασαν στο επιθυμητό για τους παραγωγούς στάδιο.

Ο κρόκος Κοζάνης, είναι κυριολεκτικά το πιο περήφανο προϊόν της περιοχής, αφού επέχει παγκόσμια θέση για τη βιολογική του καλλιέργεια, αλλά και εντάσσεται στις καλύτερες καλλιέργειες παγκοσμίως.

Η συγκομιδή του, είναι μία επίπονη διαδικασία και οι καλλιεργητές και παραγωγοί είναι οι αφανής πρωταγωνιστές αυτής της εξαιρετικά δύσκολης διαδικασίας.

Δείτε το φωτογραφικό αφιέρωμα του KOZANILIFE.GR – Κλικ εδώ

Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο αναμένεται να ολοκληρωθεί η συγκομιδή του κρόκου Κοζάνης, ενώ ο πρόεδρος του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Κοζάνης, Νίκος Πατσιούρας, μίλησε στο KOZANILIFE.GR για τη φετινή συγκομιδή, τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι αγρότες, αλλά και τη δυσκολία που έχει ανακύψει τα τελευταία χρόνια στην πληρωμή των κροκοπαραγωγών λόγω των capital controls.

Όπως και να χει ο Κρόκος Κοζάνης, έχει προσφέρει αίγλη στην περιοχή της Κοζάνης με ιδιαίτερες και σημαντικές συνεργασίες στην Ελλάδα αλλά και ανά τον κόσμο.

Α.Ζ. για το KOZANILIFE.GR

 

Goody’s Burger House Κοζάνης | Υπηρεσία delivery και take away για τις αγαπημένες σας γεύσεις
Ταμειακές Μηχανές στην Κοζάνη | Πώληση και τεχνική υποστήριξη ταμειακών μηχανών από τη Webtouch
Vet Plus | Πρόγραμμα διαχείρισης αιγοπροβάτων από τον κτηνίατρο Νικόλαο Καραλίγκα στην Κοζάνη
Kaplanoglou Photography | Νέα πακέτα γάμου και βάφτισης για τις ανάγκες και απαιτήσεις σας
Δημιουργίες Like a Dream | Τα πάντα για τον στολισμό ενός ονειρεμένου γάμου και βάφτισης

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.