Πως προκύπτουν τα 7.000.000 ευρώ οφειλών της ΔΕΥΑΚ προς τη ΔΕΗ;deiak234532

Ο Δήμος Κοζάνης και η ΔΕΥΑΚ στα τέλη της δεκαετίας του ’90 δεδομένου ότι είχε καταγραφεί μείωση του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής Σαριγκιόλ και σε αντιστάθμιση με αυτό, είχαν αποφασίσει να μην πληρώσουν ένα μέρος λογαριασμών της επιχείρησης προς τη ΔΕΗ, που αφορούσε κυρίως την άντληση πόσιμου νερού από τη λεκάνη του Σαριγκιόλ.

Το σύνολο των οφειλών της ΔΕΥΑΚ προς τη ΔΕΗ αγγίζει τα 3,3 εκατ. ευρώ, οφειλές οι οποίες είναι οι μόνες που έχει όλα αυτά τα χρόνια.

Στο συγκεκριμένο ποσό έχουν μπει τόκοι από την ΔΕΗ οι οποίοι αρχικά ήταν 9% και εν συνεχεία έπεσαν στο 6% φτάνοντας το συνολικό ποσό των οφειλών στα 7.055.060 ευρώ.

Υπήρχαν πρωτόδικες αποφάσεις των προσφυγών της ΔΕΗ το 2001 και 2005. Οι αποφάσεις αυτές τελεσιδίκησαν το 2003 και το 2012 αντίστοιχα.

Έκτοτε υπάρχει μια πλούσια αλληλογραφία και επικοινωνία μεταξύ ΔΕΥΑΚ και ΔΕΗ για τη ρύθμιση και διαχείριση του ποσού αυτού.

Η πλευρά του Δήμου Κοζάνης είναι διατεθειμένη να πληρώσει το ποσό διεκδικώντας έπειτα από διαπραγματεύσεις μείωση των τόκων ή και απαλοιφή αυτών.

Να σημειωθεί πως η ΔΕΥΑΚ πληρώνει ετησίως στη ΔΕΗ ένα ποσό γύρω στα 5,5 εκατ. ευρώ, για την αγορά θερμικής ισχύος και την κατανάλωση ρεύματος, ποσό το οποίο εξυπηρετεί κανονικά.

Ν.Α. για το KOZANILIFE.GR

3 σχόλια στο άρθρο “Πως προκύπτουν τα 7.000.000 ευρώ οφειλών της ΔΕΥΑΚ προς τη ΔΕΗ;

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.