Ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες του σωματείου εργατών γούνας Σιάτιστας



somateio_ergaton_gounasΟλοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες του σωματείου μας, οι εργαζόμενοι, οι γουνεργάτες και γουνεργάτριες της Σιάτιστας εμπιστεύτηκαν και πάλι τις ταξικές δυνάμεις που όλα αυτά τα χρόνια ήταν στη πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση των συμφερόντων τους.

Ψήφισαν 228 γουνεργάτες εκλέγοντας τη νέα διοίκηση του ταξικού σωματείου, εκλέχτηκαν 3 αντιπρόσωποι για την ΟΕΚΙΔΕ και 5 αντιπρόσωποι για το εργατικό κέντρο Κοζάνης.

Παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για ανάκαμψη του κλάδου της γούνας και ανάπτυξη οι γουνεργάτες παραμένουν με χαμηλά μεροκάματα , με ποσοστό ανασφάλιστων από τα μεγαλύτερα στη χώρα , χωρίς συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Οι εξαγγελίες για ανάπτυξη και βελτίωση της θέσης των εργαζομένων, τα ίδια τα δικαιώματα των εργαζομένων προσκρούουν στις πύλες των εργοστασίων των μεγαλοεπιχειρηματιών του κλάδου. Παρόλα αυτά δεκάδες εργαζόμενοι δεκάδες εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του σωματείου και πήραν μέρος στις αρχαιρεσίες.

Έγιναν πάνω 70 νέες εγγραφές στο σωματείο, η νέα διοίκηση του σωματείου καλεί τους εργαζόμενους στα βαφεία και βυρσοδεψία της περιοχής στις φάρμες γουνοφόρων ζώων, στα μεγάλα εργοστάσια να οργανωθούν στο σωματείο τους, να αντιπαλέψουν τις λογικές του τίποτα δε γίνεται, της απογοήτευσης και της μοιρολατρίας, να πιστέψουν στο δίκιο τους στο δίκιο του αγώνα.

Σωματείο εργατών-τριών γούνας στο δέρμα , ιματισμό ,κλωστοϋφαντουργίας Σιάτιστας

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.