Γιορτή πίτας στο Εκθεσιακό Κέντρο Κοζάνης – Δείτε το νικητή του διαγωνισμού μαγειρικής «Οι ανερχόμενοι σεφ της Κοζάνης»



66tgjtrzshtjreszathrsxy

– Οι ζωντανές καραβίδες Πολυφύτου ενθουσίασαν το κοινό

Πιπερόπιτες, τσουκνιδόπιτες, μπουγάτσες, γαλατόπιτες, τραχανόπιτες, τυρόπιτες, μανιταρόπιτες, χορτόπιτες, σπανακόπιτες, πρασόπιτες, κρεμμυδόπιτες, κιχιά κολοκύθι, κρεατόπιτες, μελιτζάνα με κιμά προσφέρθηκαν στους εκατοντάδες επισκέπτες της 33ης Εμποροβιοτεχνικής και Γεωργικής Έκθεσης Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Η παράδοση της πίτας στη Δυτική Μακεδονία». Την Κυριακή το απόγευμα η ταβέρνα του Επιμελητηρίου Κοζάνης γέμισε γεύσεις από διάφορα είδη πίτας της περιοχής μας με τα κιχιά της Alfa Pastry με τυρί και ελιά δίπλα στις δεκάδες πίτες των συλλόγων της περιοχής μας να γίνονται ανάρπαστα.

Ξεχώρισε το μεγάλο κιχί διαστάσεων 1,20 Χ 1,20, ένα δημιούργημα του αρτοποιού Γιάννη Σιδέρη, το οποίο και έκοψε η σεφ Νανά Γκαμπούρα σε 2.000 μικρά κομμάτια!!!Τρεις κυρίες του Συλλόγου Ε.Μ.Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Λευκοπηγής πήραν πλάστες και εξήγησαν στον κόσμο τον τρόπο ανοίγματος του παραδοσιακού φύλλου. Η πίτα της Δυτικής Μακεδονίας ίσως είναι το μοναδικό προϊόν της περιοχής μας που συνδυάζει τόσα πολλά τοπικά προϊόντα και λόγω της μοναδικότητάς του αξίζει να αναδεχθεί ως προϊόν-πρεσβευτής της Δυτικής Μακεδονίας.

Στη συνέχεια της εκδήλωσης ο πατήρ Επιφάνιος και η σεφ Νανά Γκαμπούρα μαγείρεψαν κριθαρότο με καραβίδες. Τα ζωντανά αλιεύματα της λίμνης Πολυφύτου ενθουσίασαν το κοινό, το οποίο κατέκλυσε την ταβέρνα των γαστρονομικών εκδηλώσεων.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι σύλλογοι: Πολιτιστικός Σύλλογος Μηλιάς «Προοδευτικός», Μορφωτικός – Αθλητικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Παρασκευής, Εκπολιτιστικός & Αθλητικός Σύλλογος Κτενίου «Η Αναγέννηση», Σύλλογος Μανιταρόφιλων Δυτικής Μακεδονίας, Πολιτιστικός Σύλλογος Κρόκου «Ιωακείμ Λιούλιας», Μορφωτικός Όμιλος Σερβιών «Τα Κάστρα», Ε.Μ.Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Λευκοπηγής, Σύλλογος Αγίου Γεωργίου Γρεβενών, η επιχείρηση Αλλοτινά- πίτα Φλωρίνης και η Alfa Pastry, η οποία και πρωτοπορεί στη διάδοση της πίτας σε όλα τα πλάτη και μήκη του γεωγραφικού χάρτη.

8hjgtfrsjtgfzsgnfsxg

Στο πλαίσιο των γαστρονομικών εκδηλώσεων της 33ης Εμποροβιοτεχνικής και Γεωργικής Έκθεσης Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το απόγευμα από το Επιμελητήριο Κοζάνης και ο 1ος Διαγωνισμός Μαγειρικής «Οι ανερχόμενοι σεφ της Κοζάνης». Οι κριτές, μέλη της λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος ανέδειξαν νικητή τον Αρμελίν-Ερρίκο Ζέμπι, ο οποίος και κέρδισε ένα σεμινάριο μαγειρικής του Cooking Workshop Consulting. Δεύτερος αναδείχτηκε ο Χάρης Βογδόπουλος με βραβείο μια επαγγελματική στολή σεφ και τρίτη η Φωτεινή Παφίλη, υπεύθυνη μαγειρικών εκδηλώσεων στο Εκθεσιακό Κέντρο Κοζάνης με βραβείο ένα μαχαίρι σεφ υψηλής ποιότητας.

Οι κριτές ήταν ο πατήρ Επιφάνιος, η Νανά Γκαμπούρα και ο Στέλιος Πιτένης, οι οποίοι έδωσαν χρήσιμες συμβουλές στους συμμετέχοντες. Ειδικότερα ο πατήρ Επιφάνιος τους παρότρυνε να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς , χαρακτηρίζοντας όλη τη διαδικασία ένα παιχνίδι γνώσεων.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.