Ολοκληρώθηκε η περιοδεία του στελέχους του ΚΚΕ Μιχάλη Μιχαήλ στη Δυτική Μακεδονία



mixalis_mixail_kke34265245Ολοκληρώθηκε η περιοδεία του Μιχάλη Μιχαήλ, στέλεχος του ΚΚΕ και ανθυποπυραγου εν αποστρατεία του Π.Σ. στις πυροσβεστικές υπηρεσίες της Δυτικής Μακεδονίας. Πιο συγκεκριμένα επισκέφτηκε:

Πυροσβεστική Υπηρεσία Κοζάνης
Πυροσβεστική Ακαδημία – Σχολή πυροσβεστών Πτολεμαΐδας
Πυροσβεστική Υπηρεσία Πτολεμαΐδας
Πυροσβεστική Υπηρεσία Φλώρινας
Πεζοπόρο τμήμα Περιφερειακής Διοίκησης Δυτικής Μακεδονιας
Πυροσβεστική Υπηρεσία Γρεβενών
Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νεάπολης
Πυροσβεστική Υπηρεσία Καστοριάς
Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Άργους

Ο Μιχάλης Μιχαήλ αφού εξέφρασε τα συγχαρητήρια για το προσωπικό της Πυροσβεστικής που και φέτος έδωσε μάχη κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, αναφέρθηκε στις 11 Ερωτήσεις και 4 Επίκαιρες Ερωτήσεις που έχει καταθέσει το ΚΚΕ στη Βουλή για τα προβλήματα της Πυροσβεστικής και των υπαλλήλων της. Εξέφρασε, ανάμεσα στα άλλα, την αγωνία του Κόμματος για τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση της πυροπροστασίας της χώρας, αλλά και της εργασιακής κατάστασης των πυροσβεστών και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Ανέδειξε επίσης την πλούσια δραστηριότητα του ΚΚΕ για τα προβλήματα της πυρασφάλειας της χώρας, την εργασιακή αποκατάσταση όλων των συμβασιούχων και πενταετών πυροσβεστών, για τα προβλήματα που προέκυψαν σε βάρος των μετατιθέμενων και μετακινούμενων πυροσβεστών μονίμων και πενταετών στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των αεροδρομίων της «Fraport».

Κατά την συνάντηση που είχε με την διοίκηση της πυροσβεστικής σχολής στην Πτολεμαΐδα, αναδείχτηκαν τα κενά και οι ελλείψεις στην λειτουργία της σχολής που βαραίνουν την κυβέρνηση, παρά τις όποιες φιλότιμες προσπάθειες της Διοίκησης και του προσωπικού.

Ο Μιχάλης Μιχαήλ υπογράμμισε την ανάγκη ύπαρξης των ανάλογων κανόνων υγιεινής και ασφάλειας για τους πυροσβεστικούς υπαλλήλους, προσθέτοντας πως είναι δικαίωμα του πυροσβέστη το βαρύ και ανθυγιεινό. Είπε δε ότι η πυρασφάλεια γίνεται εμπόρευμα αντί να είναι κοινωνικό αγαθό. Ζήτησε από τους πυροσβέστες να οργανωθούν στα συνδικάτα τους και να απαιτήσουν λύσεις με αγωνιστικό τρόπο, να βγάλουν τα απαραίτητα πολιτικά συμπεράσματα από την υποκριτική στάση όλων των υπόλοιπων κομμάτων απέναντι στα εργασιακά τους προβλήματα και γενικότερα για την παθητική στάση τους έναντι της αποδόμησης της πυροπροστασίας της χώρας. Τόνισε στους πυροσβέστες ότι δεν αρκούν μόνο οι προσπάθειες που κάνει το ΚΚΕ και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα για τα οξυμένα προβλήματα του χώρου, αλλά απαιτείται η καθολική και ενεργός συμμετοχή και των ίδιων στους αγώνες που αναπτύσσει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις, αναλύοντας τις επιπτώσεις του τέταρτου μνημονίου και της συμφωνίας στο Εurogroup, τονίζοντας ότι μέχρι και το 2060 ο λαός, μη εξαιρουμένων των πυροσβεστών, θα πληρώσει για ότι έχει εισπράξει μέχρι σήμερα και ότι θα εισπράξει από εδώ και στο εξής η αστική τάξη της χώρας, μέσα από περικοπές εισοδημάτων, την φοροαφαίμαξη, την απώλεια εργασιακών δικαιωμάτων, ακόμη και θέσεων εργασίας.

Τέλος ανέπτυξε την πρόταση του κομματος για την λαϊκή εξουσία και κάλεσε τους πυροσβέστες να συνειδητοποιήσουν, οτι ειναι η μονη ουσιαστική πρόταση, για να δώσουν τα λαϊκά στρώματα ενα οριστικό τέλος στην εξαθλίωση που βιώνουν στο απάνθρωπο καπιταλιστικό σύστημα .

Σε κάθε περιοδεία έγινε πλούσιος και εποικοδομητικός διάλογος με τους πυροσβέστες οι οποίοι απο την πλευρά τους τόνισαν την ικανοποιηση τους για το πραγματικό ενδιαφέρον του ΚΚΕ για τα προβλήματα τους.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.