Μείνατε από βενζίνη; Δείτε τι πρέπει να κάνετεvenziniadeio34567

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε είτε έχετε βενζινοκινητήρα είτε πετρελαιοκινητήρα

Αγνόησες το λαμπάκι και έμεινες; Η ταλαιπωρία είναι δεδομένη! Δες τώρα τι πρέπει να κάνεις για να την αντιμετωπίσεις με… στυλ και χαρακτήρα, ώστε να είναι είναι ακίνδυνη και όσο το δυνατόν μικρότερη!

Τις εποχές των παχιών αγελάδων ήταν πολύ σπάνιο να μείνει κανείς από καύσιμο και τα περισσότερα συμβάντα είχαν να κάνουν με αμέλεια ή κακό προγραμματισμό. Στις μέρες της κρίσης, που οι περισσότεροι κυκλοφορούν «λαμπάκι» και έχουν το μυαλό τους σε χίλια δυο πράγματα, τα φαινόμενα είναι συχνότερα.

Καλό είναι το αυτοκίνητο να μην οδηγείται συχνά μέχρι να «στραγγίζει» το ρεζερβουάρ καυσίμων, γιατί όπως αναφέρουν οι κατασκευαστές μπορεί μακροπρόθεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στην λειτουργία του κινητήρα και να καταστραφεί ο καταλύτης. Τα περισσότερα σύγχρονα αυτοκίνητα έχουν trip computer το οποίο μεταξύ άλλων δείχνει και την αυτονομία.

Ακόμη και με μηδενική αυτονομία, υπάρχει ένα περιθώριο (περίπου 30-40 χλμ.) ανάλογα με το αυτοκίνητο πριν γίνει το… κακό. Το ίδιο και με το λαμπάκι, το οποίο υπολογίστε πως αντιστοιχεί σε περίπου 5-6 λτ. καυσίμου.

Οδηγώντας όσο το δυνατόν πιο οικονομικό προσπαθούμε να βρούμε το πλησιέστερο βενζινάδικο. Η ύπαρξη συστήματος δορυφορικής πλοήγησης θα βοηθήσει, αφού αυτόματα θα προτείνει το πλησιέστερο ανάλογα με τη θέση μας. Αν δεν τα καταφέρουμε, το μόνο σίγουρο είναι πως δεν ήρθε και η καταστροφή του κόσμου. Σίγουρα θα ταλαιπωρηθείς, αλλά το πόσο εξαρτάται από το πόσο θα δώσεις προσοχή στις παρακάτω σειρές.

Εν αρχή ην η ασφάλεια

Το κύριο ζητούμενο σε μια τέτοια κατάσταση είναι η ασφάλεια. Ευτυχώς, όταν η ποσότητα καυσίμου μετριέται σε… σταγόνες, το αυτοκίνητο δεν μένει ξαφνικά, αλλά υπάρχουν κάποια δείγματα, όπως μικροδιακοπές στη λειτουργία του κινητήρα. Σε συνδυασμό με μια ματιά στο δείκτη, που θα είναι τέρμα κάτω, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς τι επέρχεται στα επόμενα δευτερόλεπτα. Σταδιακά λοιπόν κάνουμε δεξιά και φροντίζουμε να βρούμε το ασφαλέστερο δυνατό σημείο για να σταματήσουμε. Φοράμε το ανακλαστικό γιλέκο και βάζουμε το προειδοποιητικό τρίγωνο αρκετά μέτρα πριν το αυτοκίνητο. Αν είναι βράδυ καλό είναι να ανάψουμε και τα αλάρμ έχοντας πάντα στο νου μη μείνουμε από μπαταρία!

Έχεις καλή οδική βοήθεια; Ξελάσπωσες

Αν το όχημα έχει μια καλή οδική βοήθεια, τότε με μια κλήση μπορεί κανείς να λύσει το πρόβλημά του. Η οδική βοήθεια είτε θα φέρει λίγο καύσιμο (το πληρώνετε προφανώς), είτε θα σας ρυμουλκήσει σε μέρος, που θα υποδείξετε εσείς (προφανώς σε κάποιο βενζινάδικο). Προσοχή! Δεν είναι όλες οι οδικές βοήθειες, που θα καλύψουν σε μια τέτοια ανάγκη. Καλό είναι να ξέρουμε από πριν για να μην βρεθούμε προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

Σαν πας στον πηγαιμό για το πρατήριο

Αν δεν εξυπηρετηθουμε από την οδική βοήθεια ή από κάποιον γνωστό, τότε θα πρέπει να αναζητήσουμε μόνοι μας καύσιμο, αφού κλειδώσουμε το αυτοκίνητο…

Διαβάστε τη συνέχεια στο newsbomb.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.