Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης Μ. Δημητριάδης για την κατάθεση νομοσχεδίου που αφορά στην απαλλοτρίωση και μετεγκατάσταση Ακρινής και Αναργύρωνmimis_dimitriadis17

Κατατέθηκε σήμερα στην Βουλή το ν/σ του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το Δομημένο Περιβάλλον , όπως είχε από τον Ιούλιο δρομολογηθεί. Σε αυτό περιλαμβάνεται το άρθρο 147, που αφορά τις απαλλοτριώσεις και μετεγκαταστάσεις των οικισμών Ακρινής και Αναργύρων.

Συγκεκριμένα τροποποιείται ο ν.3937/2011 στα εξής:

1.Αναλαμβάνει η ΔΕΗ Α.Ε. υποχρέωση να υποβάλει το συντομότερο δυνατόν από την δημοσίευση του παρόντος νόμου ,σχέδιο για την απαλλοτρίωση του οικισμού της Ακρινής και μετεγκατάστασης των δύο οικισμών, Ακρινής και Αναργύρων.

2.Κηρύσσεται , με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η αναγκαστική απαλλοτρίωση του οικισμού Αναργύρων του Δήμου Αμυνταίου για λόγους διακινδύνευσης της ζωής ,της υγείας και των ιδιοκτησιών των κατοίκων του οικισμού που προκλήθηκαν από τα κατολισθητικά φαινόμενα της 10 Ιουνίου 2017 στο ορυχείο Αμυνταίου του ΛΚΔΜ, σύμφωνα με το αρ.128 παρ.2 του Μεταλλευτικού Κώδικα.

Η απαλλοτρίωση συντελείται υπέρ και δαπάνη του Ελληνικού Δημοσίου.
Επίσης, δίνεται η δυνατότητα να ρυθμίζονται όλα τα ειδικά θέματα που αφορούν στην κοινωνική αποκατάσταση και οικονομική στήριξη των κατοίκων του οικισμού των Αναργύρων , με κοινή απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του καθ΄ ύλην αρμοδίου Υπουργού.

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μίμης Δημητριάδης, δήλωσε:
«Σήμερα κατατέθηκε στη Βουλή, το ν/σ που αφορά την αναγκαστική απαλλοτρίωση των Αναργύρων, αλλά και τις μετεγκαταστάσεις των οικισμών Ακρινής , Αναργύρων.

Αφού ολοκληρώθηκε η Νομική και Οικονομική επεξεργασία που απαιτήθηκε , έρχεται προς ψήφιση στο Κοινοβούλιο,για να κλείσει αισίως ο πρώτος κύκλος των δεσμεύσεων μας προς τους κατοίκους των Αναργύρων.

Θεμελιώνουμε νομοθετικά και λειτουργικά την αναγκαστική απαλλοτρίωση του οικισμού των Αναργύρων , όπως ακριβώς υποσχεθήκαμε ,με ευθύνη και σεβασμό.

Διότι η αναγκαστική μετεγκατάσταση οικισμού είναι ένας ξεριζωμός, ένα τραύμα που πρέπει γρήγορα να επουλώνεται.

Γεγονός που καταπατείται βάναυσα από έναν περιφερόμενο θίασο υποκριτών και δήθεν υποστηρικτών των λαϊκών συμφερόντων.

Ας λουφάξουν λοιπόν στην ανυποληψία τους, μέχρι την επόμενη αναμέτρηση ευθύνης.»

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.