Μαραθώνιος Αγώνας Ορεινής Ποδηλασίας στη Φλώρινα Drosopigirace Marathon Mountainbike Race

yhfcukfychukfyhkfyhukyuju

Έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί οι εργασίες για την διάνοιξη και τον καθαρισμό των μονοπατιών και τη διαμόρφωση της αγωνιστικής διαδρομής του μαραθωνίου αγώνα ορεινής ποδηλασίας DrosopigiRace Bike Marathon που θα ξεκινήσει την Κυριακή 24/9 στις 11:00 από την κεντρική πλατεία της Φλώρινας . Ο αγώνας αποτελεί τη δεύτερη διοργάνωση ποδηλασίας του ΣΟΧ στο Εθνικό Πρωτάθλημα Ποδηλασίας για το 2017.

Δυο αγώνες – ένας διασυλλογικός και ένας open με 3 και 5 κατηγορίες αντίστοιχα αποτελούν τον κορμό της διοργάνωσης. O αγώνας διεξάγεται περιμετρικά της πόλης της Φλώρινας και αναδεικνύει την ασύγκριτη ομορφιά των γύρω βουνών. Η διαδρομή μήκους 57 km και αθροιστικής υψομετρικής ανάβασης πάνω από 2000m, ξεκινά από τον κέντρο της πόλης και ανεβαίνει από την πλευρά της Σκοπιάς τον λόφο του Αγίου Παντελεήμονα, περνώντας από το παλαιό Μοναστήρι της Παναγίτσας, κατηφορίζει από τεχνικά μονοπάτια προς τον Οικισμό Σίμου Ιωαννίδη και από εκεί από τον παλιό γαλλικό δρόμο ανεβαίνει προς Βίγλα και τελικά διαμέσου της Ταϊμας φτάνει ψηλά στο Τριφυλλίτση.

Ακολούθως κατηφορίζει προς Φλώρινα διασχίζοντας το μονοπάτι της Κρύας Βρύσης – Οροπέδιο και στη συνέχεια περιμετρικά προς Φτερούγες Νίκης (1033) κατεβαίνει στον Άγιο Νικόλαο για να ανέβει και πάλι στον λόφο του Αγίου Παντελεήμονα από την πλευρά της άνω μπουάτ μέχρι του ύψους της πηγής Ιτσμπουναρ.
Τερματίζει στο κέντρο της πόλης περνώντας από το αγιάσμα και τα καταφύγια στο ποτάμι.

Ο σχεδιασμός της διαδρομής δίνει την δυνατότητα στους επισκέπτες να απολαύσουν ένα θεαματικό αγώνα MountainBike χωρίς να χρειαστεί να απομακρυνθούν πολύ από την πόλη, ακόμα και να συνδυάσουν μια όμορφη βόλτα από το ένα σημείο στο άλλο. Ήδη στο ειδικό site της διοργάνωσης έχουν συγκεντρωθεί αιτήσεις συμμετοχής από αθλητές του εξωτερικού και από τους σημαντικότερους συλλόγους και αθλητές της χώρας. Η συμμετοχή αναμένεται να ξεπεράσει τα περσινά επίπεδα και σε κάθε περίπτωση θα γίνει ένας δύσκολος αγώνας που απευθύνεται σε αθλητές υψηλού επιπέδου.

Ο Σ.Ο.Χ. Φλώρινας προσκαλεί όλους τους φίλους του ποδηλάτου που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν εθελοντικά στην διοργάνωση, να έρθουν σε επαφή με τον Σύλλογο και να βοηθήσουν και αυτοί στην διεξαγωγή ενός άριστου αγώνα. Επίσης καλούμε τις τοπικές επιχειρήσεις που θέλουν να ενισχύσουν τον Σύλλογο είτε σαν χορηγοί, είτε με διαφημιστικό περίπτερο την ημέρα του αγώνα, να επικοινωνήσουν με την διοργάνωση. Πληροφορίες για την διοργάνωση στο www.drosopigirace.gr ή στο Facebook DrosopigiRace

Για το Δ.Σ.
Λάζαρος Χ. Καράντζας
Πρόεδρος Σ.Ο.Χ. Φλώρινας

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.