Εργαστήρια θεάτρου για παιδιά από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνηςyufvlkuyfkudkydkyuk

Υπάρχει ένας κόσμος μελωδίας, χορού, παραμυθιού, παιχνιδιού. Ένας κόσμος πολύχρωμος, αγνός, ευαίσθητος, ελεύθερος και ανυπότακτος. Υπάρχει ο κόσμος του θεάτρου…Και ένα «αερόστατο» που θα σε οδηγήσει σε αυτό τον κόσμο! Έλα…να ταξιδέψουμε μαζί!

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης για ακόμη μια χρονιά οργανώνει εργαστήρια θεάτρου για παιδιά από 5 έως 12 ετών χαρίζοντας τους το πολυτιμότερο δώρο, ένα χώρο αυτογνωσίας, επικοινωνίας, απελευθέρωσης, έκφρασης και δημιουργίας.

Τα θεατρικά εργαστήρια για παιδιά του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης διευθύνουν και καθοδηγούν έμπειροι θεατροπαιδαγωγοί, εφαρμόζοντας όλες τις σύγχρονες μεθόδους της θεατρικής διδασκαλίας. Θεατρικές ασκήσεις, σωματικό παιχνίδι, δραματοποίηση παραμυθιών και μύθων, παιχνίδια ρόλων, αξιοποίηση αυτοσχέδιων ιστοριών και θεατρικών κειμένων και πειραματισμοί αναπτύσσουν το λόγο, την κριτική ικανότητα και τη φαντασία των μικρών φίλων του θεάτρου.

Κοστούμια, σκηνικά, ήχος, φώτα, γνωριμία με σκηνοθέτες, σκηνογράφους, χορευτές, μουσικούς εξοικοιώνουν τα παιδιά με το χώρο του θεάτρου και τις τέχνες που ανθίζουν στον κόλπο του όπως η ζωγραφική, η μουσική, ο χορός, η αρχιτεκτονική, και καλλιεργούν την αισθητική των παιδιών.

Πολλαπλές τεχνικές και οπτικοακουστικά ερεθίσματα που αφομοιώνουν στοιχεία της παιδικής σκέψης και του παιχνιδιού όπως η ελευθερία, η ευρηματικότητα και ο αυθορμητισμός βοηθούν τα παιδιά να πειραματιστούν, να επικοινωνήσουν, να αλληλοεπιδράσουν και να γνωρίσουν πτυχές του θεατρικού φαινομένου, του κόσμου που τους περιβάλλει και του εαυτού τους.

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης με τα εργαστήρια θεάτρου για παιδιά στοχεύει να ανταποκριθεί στο θεσμικό του ρόλο ως φορέα πολιτισμού δημιουργώντας έναν ιδιαίτερο χώρο καλλιτεχνικής δημιουργίας για τα παιδιά και τις οικογένειές τους και τους μελλοντικούς φίλους του θεάτρου και των τεχνών. Το θέατρο στα εργαστήρια ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης γίνεται ένα ισχυρό διδακτικό εργαλείο, περνάει μηνύματα κοινωνικών αξιών, προωθεί την αποδοχή της διαφορετικότητας, χτίζει χαρακτήρες που πιστεύουν στον άνθρωπο, την αξία της ομάδας και τη συνεργασίας.

Οι εγγραφές ξεκίνησαν. Έλα…να ταξιδέψεις μαζί μας!

Κόστος συμμετοχής: 20 ευρώ/μήνα. Για 2 αδέρφια η τιμή είναι 35€. ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή: Σε παιδιά οικογενειών – που είναι κάτοχοι της κάρτας κοινωνικής αλληλεγγύης του Δήμου Κοζάνης – που επιδοτούνται μέσω του Δήμου Κοζάνης από το Πρόγραμμα Παιδικής προστασίας

Πληροφορίες- Εγγραφές:

Στα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, στον ημιώροφο της Αίθουσας Τέχνης ,

Τηλ: 24610 – 24062 και 6987991949 | Ε-mail: dpt-koz@otenet.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.