Σε έξαρση η εγκατάλειψη σκύλων στην Κοζάνη – Τι λέει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Κοζάνηςadespota356735667

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται έξαρση του φαινομένου της εγκατάλειψης σκύλων στα διοικητικά όρια του Δήμου Κοζάνης τόσο μέσα στην πόλη όσο και στις Τοπικές Κοινότητες.

Ο Δήμος εφαρμόζει συστηματικά το πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς που ορίζει ο Ν.4039/2012 και οι μετέπειτα τροποποιήσεις του, στο πλαίσιο των οποίων δεν δύναται να τα απομακρύνει οριστικά παρά μόνο προσωρινά ώστε να τα στειρώσει και να τα εμβολιάσει.

Υπενθυμίζεται στους κατόχους ζώων συντροφιάς ότι η εγκατάλειψη των ζώων τους ή των κουταβιών τους αποτελεί αξιόποινη πράξη και επιφέρει άμεση επιβολή πρόστιμου τριακοσίων (300) ευρώ ενώ αντίστοιχο είναι και το ποσό για την αποφυγή στείρωσης αδέσποτων ζώων συντροφιάς εφόσον δεν είναι δυνατή η διάθεση των κουταβιών τους.

Καλούμε τους πολίτες που γίνονται μάρτυρες εγκατάλειψης ζώων συντροφιάς άμεσα να το καταγγέλλουν στο Αστυνομικό Τμήμα ή στη Δημοτική Αστυνομία ώστε να ακολουθούνται οι νόμιμες διαδικασίες.

4 σχόλια στο άρθρο “Σε έξαρση η εγκατάλειψη σκύλων στην Κοζάνη – Τι λέει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Κοζάνης

  1. Ας αναλάβουμε πλέον όλοι τις ευθύνες μας και στη συνέχεια ας ζητήσουμε και από τους υπεύθυνους να κανουν σωστα τη δουλειά τους. Γιατί όταν ο Δήμος συλλέγει 5 σκυλιά και την επόμενη μέρα αφανίζονται αλλά 10, αυτό σημαίνει ότι παίζουμε τις κουμπαρες…. Επίσης όταν υπάρχουν καταγγελίες για επιθετικά σκυλιά τα οποία ο δημος περισυλλεγει και την επόμενη μέρα μαζεύονται υπογραφές για να παραμείνουν τα σκυλιά στη γειτονιά τους , τότε δεν πρέπει να ζητάμε ευθύνες από κανέναν.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.