Ελλείψεις και περιορισμένες επιλογές στέγης στην Πτολεμαΐδαptolemaida_aerofotografia

Σε αγώνα δρόμου έχουν αποδυθεί οι πρωτοετείς φοιτητές του τμήματος ΤΕΙ Μαιευτικής Δ. Μακεδονίας και οι γονείς τους προκειμένου να εξασφαλίσουν στέγη σε προσιτές τιμές, πλην όμως οι επιλογές τους περιορίζονται καθημερινά λόγω των ελλείψεων που παρατηρούνται στην τοπική αγορά ακινήτων.

Το ίδιο ισχύει για εργαζόμενους από άλλες περιοχές της χώρας, που απασχολούνται στην Μονάδα «Πτολεμαΐδα 5», ενώ, τελευταία προστέθηκαν και υπάλληλοι οι οποίοι, εργάζονται στην κατασκευή του ΤΑΠ.

Οι τιμές, λίγο «τσιμπημένες», στις καινούργιες οικοδομές, στα ανακαινισμένα διαμερίσματα, στα επιπλωμένα δυάρια και στις γκαρσονιέρες, κυμαίνονται, κατά περίπτωση, από 230 έως 320 Ευρώ, ενώ, μικρότερα διαμερίσματα, η, πλημμελώς συντηρημένα, ενοικιάζονται από 160 μέχρι 200 Ευρώ.

Οι κτηματομεσίτες επαναφέρουν το θέμα με τα αδιάθετα διαμερίσματα στην πόλη, ζητώντας από τους ιδιοκτήτες τους να τα επισκευάσουν και να τα εκμεταλλευτούν, γιατί, όπως επισημαίνουν, αρκετοί ενδιαφερόμενοι αναζητούν στέγη στις γύρω πόλεις και στους οικισμούς

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.