Αφαιρέθηκε επικίνδυνο δέντρο στην Πλατεία Ελευθερίας – Εργασίες γενικής ανάπλασης στην περιοχή

21191049_1775441636087553_1938258160_o

Υπόγειοι κάδοι, τοποθέτηση πρασίνου, διαπλάτυνση πεζοδρομίου στις εργασίες γενικής ανάπλασης του κομματιού της πλατείας στην Πλ. Ελευθερίας

Εργασίες Γενικής Ανάπλασης ξεκίνησε ο Δήμος Κοζάνης στο σημείο που αφορά την οδό Πλατεία Ελευθερίας, (έναντι των Goody’s), όπου έμεινε εκτός ανάπλασης όταν ξεκίνησαν οι εργασίες της νέας Πλατείας Κοζάνης.

Το μεσημέρι της Δευτέρας 28 Αυγούστου, από το συγκεκριμένο σημείο αφαιρέθηκαν συνολικά δύο δέντρα λόγω ακαταλληλότητας, που κρίθηκαν από την Γεωπονική υπηρεσία επικίνδυνα.

Πρόκειται για δυο δέντρα όπου σηματοδοτούν την περιοχή, αφού βρίσκονται στο συγκεκριμένο σημείο πολλά χρόνια.

Το ριζικό σύστημα των δέντρων αυτών ήταν κατά το ήμισυ κατεστραμμένο με αποτέλεσμα να αποτελούν κίνδυνο για τους πολίτες. Στο πλαίσιο της ανάπλασης όλου του χώρου έχει ληφθεί μέριμνα από τον Δήμο Κοζάνης να αντικατασταθούν τα δέντρα αυτά αλλά να φυτευτούν εκ νέου άλλα 4 δέντρα συνολικά. Με την ολοκλήρωση όλων των εργασιών της γενικής ανάπλασης του συγκεκριμένου σημείου της πλατείας θα έχουν συνολικά τοποθετηθεί πολλαπλάσια δέντρα, όπως συμπλήρωσε ο κ.Παπαθανασίου, Δ/ντης Περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του KOZANILIFE.GR και έπειτα από επικοινωνία με τον Δήμαρχο Κοζάνης κ. Λ. Ιωαννίδη αλλά και με τον Διευθυντή Περιβάλλοντος κ. Β. Παπαθανασίου, το πρώτο στάδιο των εργασιών ανάπλασης της περιοχής περιλαμβάνει την τοποθέτηση 6 υπόγειων κάδων.

«Το κομμάτι του πεζόδρομου που θα υπογειοποιηθεί με τους κάδους, πρόκειται να γίνει ένα μικρό πράσινο σημείο, όπως ορίζει η νομοθεσία και θα πρέπει να έχει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, περισσότερο οικολογικά», δήλωσε στο KOZANILIFE.GR ο Διευθυντής Περιβάλλοντος κ. Βασίλης Παπαθανασίου, ενώ για τους υπόγειους κάδους συμπλήρωσε: «Θα είναι από τα λίγα σημεία στην Ελλάδα που θα έχει τόσους κάδους συγκεντρωμένους, κάτι το οποίο είναι σύνηθες στο εξωτερικό».

21198329_1775502849414765_1589556120_o

Στις Γενικές Εργασίες Ανάπλασης του σημείου αυτού, προβλέπεται η διαπλάτυνση του πεζοδρομίου της πλατείας Ελευθερίας, στο σημείο που βρίσκεται απέναντι από τα Goody’s, το οποίο είναι αρκετά στενό σήμερα, η αλλαγή εισόδου των δημόσιων ουρητηρίων και τη μεταφορά της εισόδου από την πλευρά της πλατείας, ενώ η τοποθέτηση πρασίνου θα είναι το κομβικό σημείο όπως αναφέρθηκε ο κ.Παπαθανασίου.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, ότι κατά τη διαδικασίας της εκσκαφής βρέθηκε η άσφαλτος που είχε τοποθετηθεί το 1970, που οδηγούσε στο Δημαρχείο.

Η ολοκλήρωση της τοποθέτησης των υπόγειων κάδων θα ολοκληρωθεί έως τις 15 Σεπτεμβρίου ενώ οι Γενικές Εργασίες Ανάπλασης στου σημείο της Πλατείας Ελευθερίας θα ολοκληρωθούν τον Μάρτιο του 2018.

Ν.Α. για το KOZANILIFE.GR

4 σχόλια στο άρθρο “Αφαιρέθηκε επικίνδυνο δέντρο στην Πλατεία Ελευθερίας – Εργασίες γενικής ανάπλασης στην περιοχή

 1. Αυτό βρήκανε να πούνε επείδη διαμαρτυρήθηκαν οι πολίτες που αφαιρείται διαρκώς το πράσινο από τη πόλη ? ?? ? ? ?
  ΝΑΙ ΝΑΙ πράγματι ! επικύνδινο το δέντρο ! κάθε φορά που περνούσα από εκεί δεχόμουν επιθέσεις !!!!

  Νομίζω ότι απλά δεν αγαπάτε τη πόλη σας! ΤΕΛΟΣ !

  1. Πρώτα μαθαίνουμε ορθογραφία στο σχολείο και μετά γράφουμε το μακρύ μας και το κοντό μας. ΤΕΛΟΣ.

 2. Δημοτης που δικαιουται να αναπνευσει

  - Edit

  Απαντήστε

  Κοβουμε παντου επιθετικα δεντρα χωρις να τα αντικαθιστουμε και οι Λευχαιμιες στην περιοχη συννεφο ελεος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.