Επίσκεψη του βουλευτή Γ. Θεοφύλακτου στο τυροκομείο του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού «Το Βόιο»7akluyfluflufkudftky

Επίσκεψη στο τυροκομείο του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού “Το Βόιο”, στη Νεάπολη Βοΐου, πραγματοποίησε ο βουλευτής Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ) στις 22-8-2017.

Τον βουλευτή κ. Θεοφύλακτο ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις του τυροκομείου ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού, κ. Ανδρέας Καστανίδης και ο διευθυντής, κ. Γρηγόρης Τσολόπουλος.

Άπαντες τόνισαν τη σημασία που έχει για την περιοχή του Βοΐου μία τέτοια προσπάθεια παραγωγής ποιοτικών γαλακτοκομικών προϊόντων, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ένταξη κτηνοτρόφων της περιοχής σε επιδοτούμενα προγράμματα για τη διάσωση των ελληνικών φυλών (πρόβατο Πελαγονίας – αίγα Βοΐου).

Ο βουλευτής, κ. Θεοφύλακτος, γνωρίζοντας από την ίδρυση του Συνεταιρισμού, σχεδόν δέκα χρόνια πριν (τότε ως νομικός σύμβουλος), τα στέρεα βήματα που έγιναν για να καταλήξουν σήμερα στην αξιοποίηση της παραγωγής αρκετών κτηνοτρόφων της περιοχής και μεταποίησης του γάλακτος, τόνισε ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ, καθώς και τους εξειδικευμένους επιστήμονες (όπως ο γενετιστής, κ. Γκαρσέν) για την πιστοποίηση και την καθαρότητα των ελληνικών φυλών που εγγυώνται και την ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων.

Τέτοιες δράσεις πρέπει να ενισχύονται, αλλά και να λειτουργούν ως υπόδειγμα για αντίστοιχες πρωτοβουλίες.

Την επίσκεψη κατέγραψε με την κάμερά του, ο πατήρ Κων/νος Βασιλειάδης και τη δημοσίευσε στο site του tovoion.com

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.