Οι επόμενες εκλογές στη χώρα μας θα έχουν εθνικοαπελευθερωτικό χαρακτήρα – Του Ηλία Ευαγγελόπουλουeuaggelopoulos_ilias234Γράφει ο Ηλίας Ευαγγελόπουλος:

Όπως έχω γράψει κατ’ επανάληψη στο παρελθόν, στην Ελλάδα εφαρμόζεται από το παγκόσμιο σιωνιστικό σύστημα εξουσίας το μαρτύριο της σταγόνας. Και αυτό γιατί ο ελληνικός λαός παρόλη την πλύση εγκεφάλου που έχει δεχτεί τις τελευταίες δεκαετίες σε συνδυασμό με την επίπλαστη οικονομική ευμάρεια που δημιούργησαν τα δανεικά και τα χρήματα της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, έχει ακόμα μέσα του πνευματικές αντιστάσεις. Έτσι οι δανειστές σε συνεργασία με το εγχώριο υποταγμένο πολιτικοοικονομικό σύστημα, επέλεξαν να μας αφαιρέσουν το οξυγόνο για να μην μπορούμε να ζήσουμε μόνοι μας και μας χορηγούν κάθε τόσο μόνο μια τέτοια δόση οξυγόνου που θα μας κρατά στη ζωή έως ότου να σβήσουμε σιγά – σιγά χωρίς καμιά απολύτως αντίσταση.

Όπως επίσης έχω γράψει κατ’ επανάληψη στο παρελθόν, ο πόλεμος που δέχεται η Ελλάδα είναι πολυμέτωπος. Όλα τα μέτωπα είναι σημαντικά, όμως όλα έχουν σχέση με το κύριο μέτωπο που είναι το δημογραφικό. Στην ιστορία της ανθρωπότητας σε όποια περιοχή υπήρξε πληθυσμιακό κενό καλύφτηκε από άλλους λαούς. Μακροπρόθεσμα μας εξαφανίζουν ως χώρα και ως λαό από τον παγκόσμιο χάρτη και παραδίνουν την χώρα μας στους ξένους.

Συζητώντας πρόσφατα με κάποιον ιερέα ο οποίος σπούδασε σε μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη συνέχεια έγινε ιερέας και διακονεί το θέλημα του Θεού στη χώρα αυτή μου είπε ότι στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο αυτό που κρατά “ζωντανούς” τους απόδημους Έλληνες είναι οι κατά τόπους ορθόδοξες ελληνικές εκκλησίες. Πλέον δεν λειτουργούν ούτε οι σύλλογοι των αποδήμων ούτε οποιοσδήποτε άλλος φορέας. Εάν δεν υπήρχε η Ορθόδοξη Εκκλησία στο εξωτερικό σήμερα δεν θα υπήρχαν απόδημοι Έλληνες.

Αυτό συμβαίνει και στην Ελλάδα. Εάν δεν υπήρχε η Εκκλησία, η χώρα θα είχε ήδη διαλυθεί.
Η Εκκλησία πέρα από το σπουδαίο κοινωνικό έργο που επιτέλεσε και επιτελεί στην ελληνική κοινωνία τα χρόνια της κρίσης, στον πνευματικό τομέα δημιουργεί ανθρώπους που έχουν πνευματικές αντιστάσεις. Γι’ αυτό κατ’ επανάληψη έχω τονίσει ότι μέσα από αυτό το κομμάτι του ελληνικού λαού θα προέλθουν οι άνθρωποι που θα ηγηθούν στον αγώνα για τη σωτηρία της πατρίδας μας. Οι υπόλοιποι είναι δέντρα χωρίς βαθιές ρίζες. Θα πέσουν μόλις τα κουνήσουν με λίγη περισσότερη δύναμη. Θυμώνουν κάποιοι μ’ αυτήν την άποψή μου αλλά είναι η αλήθεια.

Ήδη, υπάρχει πολιτικός φορέας που έχει δημιουργηθεί μέσα απ’ αυτό το ζωντανό πνευματικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας και κάθε μέρα όλο και περισσότεροι Έλληνες που διαθέτουν πνευματικές βάσεις αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε αυτόν τον κοινό αγώνα για την σωτηρία της πατρίδας μας.

Οι επόμενες εκλογές θα είναι πολύ διαφορετικές από τις προηγούμενες. Οδεύοντας προς αυτές δεν θα έχουμε μια αντιπαράθεση ιδεολογιών ή κομμάτων. Θα έχουμε μια πολιτική σύγκρουση των υποταγμένων με τους ανυπότακτους. Αυτών που θα αγωνιστούν υπέρ βωμών και εστιών και αυτών που έχουν ήδη υποταχτεί και παραδώσει την πατρίδα στους ξένους. Μια επιλογή ανάμεσα στη ζωή και στον θάνατο. Αυτό θα είναι το διακύβευμα των εκλογών. Ελευθερία ή θάνατος. Προσωπικά, πρώτα ο Θεός θα σταθώ με την πλευρά των ανυπότακτων. Εσείς;

Ηλίας Ευαγγελόπουλος
Οικονομολόγος

2 σχόλια στο άρθρο “Οι επόμενες εκλογές στη χώρα μας θα έχουν εθνικοαπελευθερωτικό χαρακτήρα – Του Ηλία Ευαγγελόπουλου

  1. Αγαπητέ καλό το λιβανιστήρι, αλλά θέλετε να αγνοείτε ή να παραλείπετε κάποια πράγματα. Η εκκλησία ότι προσφέρει στους αναξιοπαθούντες το συγκεντρώνει απο τους εράνους και τις συνεισφορές των πολιτών και όχι απο τη δική της περιουσία. Αν ήθελε η εκκλησία θα μπορούσε να διαγράψει μεγάλο μέρος απο το χρέος. Αντίθετα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό με τη μισθοδοσία των ιερέων. Οι δεσποτάδες ακόμη και σήμερα διάγουν πολυτελή και προκλητικό βίο. Δεν είδα πολλούς να πουλάνε τα πολυτελές αυτοκίνητό τους ή ένα μέρος έστω των χρυσαφικών τους. Ακόμη και σήμερα οι εκκλησίες απαιτούν για τελετές όπως κηδείες και μνημόσυνα υπερβολικά ποσά, ενώ δεν προσπάθησε κανείς να κόψει το χούι των παπάδων να τσιμπάνε το κατί τίς τους (που συνήθως δημιουργεί έναν δεύτερο και παραπάνω μισθό) για να διαβάσουν πέντε ονόματα που τους δίνει η γριούλα. Αλήθεια με τί τρόπο γίνεται η καταμέτρηση των χρημάτων του παγγαρίου και του δίσκου και πώς αυτά διανέμονται; Φτάσανε να πουλάνε 20 λεπτά το κεράκι. Θυμάστε πόσο κόστιζε επι δραχμής; 2 δραχμούμες αγαπητέ. Δεν είδα να παραχωρούν τα διαμερίσματα και τα χωράφια σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Όσο για το εξωτερικό μάλλον έχετε πολύ περιορισμένη αντίληψη. Τέλος για να το σταματήσω γιατί μπορώ να γράψω σελίδες δεν μας είπατε τη δική σας σχέση με την εκκλησία.

  2. ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ
    24/08/2017 στις 09:55 – Edit
    Απαντήστε
    Αγαπητέ καλό το λιβανιστήρι, αλλά θέλετε να αγνοείτε ή να παραλείπετε κάποια πράγματα. Η εκκλησία ότι προσφέρει στους αναξιοπαθούντες το συγκεντρώνει απο τους εράνους και τις συνεισφορές των πολιτών και όχι απο τη δική της περιουσία. Αν ήθελε η εκκλησία θα μπορούσε να διαγράψει μεγάλο μέρος απο το χρέος. Αντίθετα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό με τη μισθοδοσία των ιερέων. Οι δεσποτάδες ακόμη και σήμερα διάγουν πολυτελή και προκλητικό βίο. Δεν είδα πολλούς να πουλάνε τα πολυτελές αυτοκίνητό τους ή ένα μέρος έστω των χρυσαφικών τους.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.