Σύσκεψη και λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των αυξημένων αιωρούμενων σωματιδίων στο λεκανοπέδιο Κοζάνης – Πτολεμαΐδαςtykyjdjytrsjtrshtjrsthst

Πραγματοποιήθηκε πρωί της Τρίτης 8 Αυγούστου 2017 στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κοζάνης Παναγιώτη Πλακεντά, παρουσία των Κωνσταντίνου Μαχτή Αν. Δ/ντή ΛΚΔΜ, Ιωάννη Τσαρούχη Β. Δ/ντή Διεύθυνσης Εκμετάλλευσης Θερμοηλεκτρικών Σταθμών, Δημήτρη Αλβανού, Διευθυντή Περιβάλλοντος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και Φωτεινής Τσιολάκη, Προϊσταμένης Τμ. Περιβάλλοντος Υδροοικονομίας Π.Ε. Κοζάνης, σύσκεψη για την αντιμετώπιση των αυξημένων συγκεντρώσεων αιωρούμενων σωματιδίων στο λεκανοπέδιο Κοζάνης-Πτολεμαΐδας.

Στην σύσκεψη συναποφασίστηκε η λήψη άμεσων μέτρων για την καταστολή της σκόνης και περιορισμού εκπομπών σωματιδίων. Τα έκτακτα μέτρα θα ισχύσουν για δύο ημέρες Τρίτη και Τετάρτη και στη συνέχεια θα συνεκτιμηθεί ξανά η κατάσταση την Πέμπτη 10/8.

Τα μέτρα που αποφασίστηκαν είναι :

1. Παύση λειτουργίας και του πάγιου εξοπλισμού τις πρώτες πρωινές ώρες 04.00 – 07.30, πλην του συστήματος αποκομιδής τέφρας και ενός εκσκαφέα υπερκειμένων για την ανάμιξή της, με βάση τους περιβαλλοντικούς όρους.

2. Παύση μετά τις 3 το μεσημέρι οποιασδήποτε διακίνησης εργολαβικών φορτηγών αυτοκινήτων.

3. Διαβροχές στα ορυχεία που θα γίνονται επί 24ωρου βάσεως με ιδιαίτερη επιμονή τις νυχτερινές ώρες.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Σύσκεψη και λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των αυξημένων αιωρούμενων σωματιδίων στο λεκανοπέδιο Κοζάνης – Πτολεμαΐδας

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.