Ανακοίνωση για την καθυστέρηση πληρωμών στους εργαζόμενους των αρχαιολογικών ανασκαφών σε Μαυροπήγη – Ποντοκώμη



anaskafes-660_0

Να καταβληθούν τώρα οι μισθοί Ιουνίου – Ιουλίου 2017 των εργαζομένων στις αρχαιολογικές ανασκαφές σε Μαυροπήγη- Ποντοκώμη.

Για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι στις αρχαιολογικές ανασκαφές βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας καθώς είναι απλήρωτοι 2 μήνες (Ιούνιο- Ιούλιο). Οι ευθύνες βαραίνουν τόσο την ΔΕΗ Α.Ε που καθυστερεί στην καταβολή των χρημάτων για την μισθοδοσία των εργαζομένων αλλά και το υπουργείο πολιτισμού που έχει αφαιμάξει τις εφορίες αρχαιοτήτων τόσο με την μείωση της χρηματοδότησης όσο και με την μείωση του προσωπικού που διεκπεραιώνουν και τις διαδικασίες της μισθοδοσίας.

Οι εργαζόμενοι στις αρχαιολογικές ανασκαφές αναγκάζονται να παρέχουν την εργασία τους εδώ και 2 μήνες απλήρωτοι, έχοντας να αντιμετωπίσουν καθημερινά τα βάρη της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων που έχουν διαμορφώσει χιλιάδες νόμους ενάντια στα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι στις αρχαιολογικές ανασκαφές αλλά και στους υπόλοιπους χώρους εργασίας που καταδικάζονται στην απλήρωτη δουλειά δεν έχουν άλλη επιλογή πέρα της οργάνωσης στο Συνδικάτο, της οργάνωσης του αγώνα απέναντι σε αυτά που βιώνουμε σήμερα και μας καταδικάζουν στο να είμαστε δούλοι στο 21ο αιώνα.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων απαιτεί και διεκδικεί:
Να καταβληθούν τώρα οι μισθοί Ιουνίου- Ιουλίου στους εργαζόμενους στις αρχαιολογικές ανασκαφές. Κανένας εργαζόμενος σε κανένα χώρο δουλειάς απλήρωτος.
Να καταβάλλεται ο μισθός των εργαζομένων στις πρώτες μέρες κάθε μήνα.
Να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου και σταθερού προσωπικού στις αρχαιολογικές ανασκαφές και στις εφορίες αρχαιοτήτων ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των εργασιών. Αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.